سعید مجتهدی با اشاره به کاهش یکباره نرخ ارز به ۴۲۰۰ تومان از سوی دولت، اظهارداشت: در این تصمیمات حوزه عملیات صرافیها مشخص نشده بود، اما در چنین شرایطی به سرعت بازار غیررسمی شکل میگیرد و حتی معاملههایی در سطح قیمت بالای ۵ هزار تومان گزارش شد.
وی افزود: با توجه به اینکه صرافان تا قبل از تصمیم دولت ارز را با قیمتهای بالاتری خریداری کرده بودند، نمیتوانستند با قیمت ۴۲۰۰ تومان معامله کنند و به همین دلیل فرایند معاملات آنها متوقف شد. جلساتی را با بانک مرکزی داشتیم و این جلسات تا رسیدن به روشی برای عملیات صرافیها با نرخهای جدید ادامه خواهد داشت.
رئیس شورای عالی کانون صرافان درخصوص جلسه دیروز اعضای کانون صرافان با رئیس کل بانک مرکزی، گفت: رئیس کل بانک مرکزی این اطمینان را دادند که صرافیها از چرخه اقتصادی حذف نمیشوند و فعالیت صرافیها بسیار حائز اهمیت است. در همین چند روز هم دیدیم که عدم فعالیت صرافیها محسوس بود. آقای سیف قول داد که این مساله به زودی حل خواهد شد.
وی درخصوص اتصال صرافان به سامانه نیما گفت: فعلا صرافان در حال آموزش این سامانه هستند و با توجه به اینکه سامانهها در ابتدا با نقصهایی روبرست، در مرحله آزمایشی باید نقاط ضعف آن برطرف شود تا امکان اجرای عملیات ارزی از مسیر این سامانه فراهم شود.
مجتهدی درخصوص زمان اتمام این فرایند، اظهارداشت: فکر میکنم به زودی این اتفاق بیفتد. جلساتی با صرافان برای بررسی مشکلات آنها در کار با این سامانه برگزار میشود و بعد از جمعبندی نتایج و حل مسائل، عملیات صرافیها از مسیر سامانه نیما انجام میشود.
وی درباره فعالیت صرافیهای غیرمجازِ بدون تابلو گفت: فعالیت یک صرافی که به صورت قانونی کار خود را انجام میدهد و با فاکتور رسمی کار کرده و گزارشهای مالی را ثبت میکند، به شفافیت اقتصاد کمک می کند و در مقابل صرافیهایی هم هستند که مجور ندارند و به صورت غیرقانونی در حال فعالیت هستند.
مجتهدی ادامه داد: وقتی شرایطی به وجود میآید که فعالیت صرافیهای مجاز را متوقف میکند، صرافیهای غیرمجاز فعالتر میشوند. بنابراین باید به این مساله توجه داشت و فضا را بهگونهای فراهم کرد که مردم و متقاضیان ارز بتوانند به صرافی مجاز مراجعه کرده و نیاز ارزی خود را از صرافان مجاز تهیه کنند.
رئیس شورای عالی کانون صرافان تصریح کرد: اگر نیاز مردم در بازار رسمی و مجاز تامین نشود، متقاضیان ارز مجبور به مراجعه به صرافیهای غیرمجاز میشوند.