گزارشی از مبینا ابراهیمی مقدم; سال ۹۶ همچون سال های گذشته،خالی از حوادث تلخ و غمبار نبوده است و با تمامی اتفاقات تلخ و شیرین رو به پایان است.
در روزهای اول سال ۹۷، فرصت خوبیست برای مرور حوادث و اتفاقاتی که در سال ۱۳۹۶ در ایران رخ داد.
در این گزارش از سایت مازندرانه،خلاصه ای از حوادث سال ۱۳۹۶ را مرور می کنیم.

*سیل در دیار کرد و ترک تباران
روز جمعه ۲۵ فروردین سال ۱۳۹۶ سیل بزرگی در منطقه شمال غربی ایران رخ داد،این سیل استان های آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی،زنجان و کردستان را فرا گرفت.
گفتنیست این بلای طبیعی،بیش از ۴۵ نفر کشته بر جای گذاشت.

*انفجار معدن یورت
انفجار معدنی در استان گلستان خبری بود که در روز ۱۳ اردیبهشت توجه شهروندان و رسانه ها را به خود جلب کرد.
هنوز غم از دست دادن جان باختگان حادثه پلاسکو فراموش نشده بود که خبر زیر آوار ماندن و جان سپردن ۴۳ نفر از معدنچیان،دگرباره ایران را عزادار کرد.
۶ ماه پس از این حادثه،رییس کا دادگستری استان گلستان،اعلام کرد:مقصر این حادثه کارفرما بوده است.

*برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
ایستگاه دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری در ۲۹ اردیبهشت رقم خورد و مردم در این روز برای رای دادن به کاندیدای منتخب خود به پای صندوق آمدند.
همزمان با این انتخابات،انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی نیز برگزار شد.
در انتخابات ریاست جمهوری،حسن روحانی ازمیان سه شرکت کننده دیگر توانست با اخذ اکثریت آرا بار دیگر رییس جمهور ایران شود.

*داعشی ها در تهران
از جنجالی ترین اخبار سال ۱۳۹۶،حمله تروریستی داعش به حرم امام خمینی (ره) و مجلس شورای اسلامی بود که در روز ۱۷ خرداد حوالی ساعت ۱۰:۳۰ به وقوع پیوست.
این حمله،اولین و آخرین دست درازی گروه ملعون داعش به حریم ایرانیان بود که با رشادت های نیروی انتظامی،سپاه و نیروهای لباس شخصی ناکام ماند اما در این میان ۱۷ نفر به مقام شهادت نائل شدند.

*ظهور یک اسطوره
در روز ۱۸ مرداد،تصویر رزمنده ایرانی که به اسارت گروه داعش درآمده بود،تمام فضای مجازی را پر کرد و رسانه ای ها را به خود جذب کرد.
شهید محسن حججی با گذشت یک روز به اسطوره ای برای کشور و جهان تبدیل شد.
همه منتظر بازگشت پیکر پاک شهید حججی بودیم اما تاریخ تشیع این شهید بارها تغییر کرد تا سرانجام در ۵ مهرماه ایرانیان سردار رشید خود را تشیع کردند و به خاک سپردند.
مراسم خاکسپاری این شهید از جمله مراسمات زیبا و باشکوهی بود که در اوراق تاریخ و اذهان مردم ثبت گردید.

*آتش سوزی میدان نفتی رگ سفید
بعد از ظهر روز هفتم آبان ماه بود که چاه شماره ۱۴۷ میدان نفتی رگ سفید هنگام عملیات حفاری به دلیل فوران گاز،منفجر شد که این انفجار موجب آتش‌سوزی در دکل حفاری ۹۵ فتح شرکت ملی حفاری شد.
عملیات کنترل این آتش سوزی دو ماه به طول انجامید و ۴ تن از افراد در این حادثه جان سپردند.

*زلزله کرمانشاه
یکی از تلخ ترین اتفاقات سال ۱۳۹۶،زلزله ای به بزرگی ۷٫۳ ریشتر در استان کرمانشاه بود که شهرستان های این استان را ویرانه ساخت و ایران را عزادار کرد.
در این حادثه ناگوار حدود ۶۰۰ نفر از هموطنان جان باختند و در حدود ۷۰۰۰ نفر بی خانمان شدند و هنوز برنامه ریزی ها برای خانه دار شدن این افراد تکمیل نشده است.
.
در حاشیه این حادثه،ایرانیان همت و غیرت ملی خود را به کار بسته و در قالب فعالیت های خودجوش،کمک های مالی بسیاری برای زلزله زدگان جمع آوری کردند.

*اتمام داعش
سردار سلیمانی در ۳۰ آبان امسال،نامه ای به رهبر معظم انقلاب با موضوع پایان گروه تروریستی داعش ارسال کرد که در صدر اخبار قرار گرفت.
سردار سلیمانی کمتر از دو ماه قبل این قول را داده بود و طی نامه ای به رهبری،نابودی داعش را اعلام کرد.
این پیروزی مورد توجه بسیاری از رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت و حتی برخی رسانه ها،به محتوای این نامه نیز اشاره کردند.
کابران فضای مجازی نیز با هشتگ وعده صادق،نظر خود را در این باره ابراز کردند.

*اعتراضات مردمی در برخی استان ها
در سال ۱۳۹۶ شاهد وقوع اعتراضاتی بودیم که از ۷ دی ماه در مشهد آغاز شد و به طور متداول به دیگر شهرهای ایران نیز سرایت کرد.
در آغاز شعارهای معترضین با موضوع اقتصادی جریان داشت اما با فراخوان های بیشتر جنبه سیاسی و اجتماعی نیز به خود گرفت.


*کشتی سانچی
در روز ۱۶ دی،کشتی فله بر چینی حامل ۶۴ هزار تن گندم با نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از ۱۳۰ هزار تن میعانات گازی بوده در سواحل شانگهای برخورد کرد و باعث اتش سوزی فجیعی شد.

در ۲۴ دی ماه خبر جان باختن تمامی کارکنان ایرانی و بنگلادشی که در کشتی سانچی حاضر بودند و همچنین غرق شدن کامل کشتی در اقیانوس،ایران را در غمی عظیم فرو برد و غم در وجود خانواده جان باختگان به دلیل عدم دسترسی به اجساد عزیزانشان،دوچندان شده بود.

*جولان دراویش در گناباد

سال ۱۳۹۶،سالی پر از حوادث و اتفاقات تلخ و گاها حیرت آوری بود که اغتشاشات دراویش در گناباد یکی از این حوادث به شمار می رود.

دراویش در ابتدا در تاریخ ۱۵ بهمن،با هدف توقف تحقیقات از نورعلی تابنده به صورت گروهی با تجهیزاتی همچون قمه و چماق،خیابان پاسداران را میدان اغتشاشات عاری از منطق خود قرار دادند.

در آغاز فعالیت های اغتشاشگرانه دروایش فقط خسارت مالی برجای گذاشت اما تنها پس از گذشت چند روز،حدود ۵ تن از هموطنان طی این اغتشاشات کشته شدند.

کابران فضای مجازی با تشبیه دراویش به گروه داعش،فعالیت ها و اعتراضات این گروه را به شدت سرکوب کردند.

*سقوط آسمان

روز یکشنبه ۲۹ آبان بود که نگاه همه ما از آسمان به ارتفاعات کوه دنا منتقل شد.سقوط هواپیمای تهران-یاسوج از جمله حوادث تلخ و ناگواری بود که جان ۶۶ نفر از هموطنان عزیزمان را گرفت و عده کثیری از بازماندگانشان و همچنین همه ایرانیان را عزادار کرد.

نکته قابل تامل این است که با گذشت بیش از ۳۰ روز از سقوط هواپیمای آسمان،هنوز علت دقیق بروز این واقعه مشخص نشده است و بسیاری از خانواده ها منتظر بازگشت پیکر عزیزانشان که در این حادثه جان سپردند،هستند.