شهر اصفهان در مرکز فلات ایران قرار دارد و بنا به موقعیت جغرافیایی و صدها آثار تاریخی و دیدنی همه ساله پذیرای تعداد کثیری از گردشگران ایرانی و خارجی است. در سال ۲۰۰۵ به عنوان نخستین پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی انتخاب شد و بیش از پیش درجهان اسلام مشهور گشت که این شهرت سبب جلب گردشگران زیادی شد.
اصفهان آنقدر جای دیدنی دارد که برای معرفی آن باید چندین مقاله نوشت. در جای جای این شهر ، آثار تاریخی وجود دارد که ما سعی کرده ایم بهترین آنها را برای شما جمع آوری کنیم.
میدان نقش جهان (میدان امام) اصفهان
این میدان در قدیم زمین چوگان بوده است و امروزه یکی از زیباترین میدانهای جهان به شمار می رود. پیرامون این میدان مستعطیلی شکل، یک سری طاق دو طبقه یک جور قرار دارد که حجره های عرضه صنایع دستی میباشد. بناهای تاریخی موجود در چهار طرف میدان نقش جهان شامل عالیقاپو، مسجد شاه (مسجد امام)، مسجد شیخ لطفالله و سردر قیصریه است.
عمارت عالی قاپو اصفهان
این عمارت در شش طبقه و در قرن یازدهم ساخته شده است. عالی قاپو به ترکی به معنی درگاه بلند است و در ابتدا دولتخانه دولت صفوی بوده و در زمان شاه عباس طبقاتی به آن اضافه شد. دلیل توجه گردشگران به این بنا نقاشی ها، مینیاتورها و تزئینات گچ بری فوق العاده آن است که بیشتر آنها را رضا عباسی هنرمند مشهور آن دوران انجام داده است. بلیط ورودی این بنا دو هزار تومان است و از نه صبح تا نه شب می توانید از آن بازدید کنید.
کاخ هشت بهشت اصفهان
این کاخ در میان باغی سرسبز معروف به باغ بلبل و در دوره صفویان ساخته شده است. این بنا به گونه ای احداث شده است که ورودی های باغ از کلیه اضلاع آن انجام می گرفته است و نقشه کاخ به صورت هشت ضلعی است. این کاخ در چهار باغ اصفهان در خیابان هشت بهشت قرار دارد.
سی وسه پل اصفهان
سیوسهپل یا پل اللهوردی خان پلی است که در زمان صفوی توسط اللهوردی خان اوندیلادزه بر روی زاینده رود ساخته شد و یکی از شاهکارهای معماری و پلسازی ایران محسوب میشود. نظم طولانی دهانه های آن ، ابهت و وقار خاصی در آن به وجود آورده است که ترکیبی از مهندسی و هنر معماری اصیل ایرانی است.
کاخ چهلستون
این کاخ در زمان شاه عباس اول احداث شده و بنا به گفته هایی طراح و معمار آصلی آن شیخ بهایی بوده است. این کاخ در میانه یک باغ سرسبز قرار دارد و به دلیل انعکاس بیست ستون اصلی کاخ در استخر جلوی عمارت آن را چهلستون می نامند. اگر به هنر معماری، نقاشی و آیینه کارب علاقه مندید حتما در سفر به اصفهان سری به این کاخ بزنید. این عمارت در میدان امام حسین و خیابان استانداری واقع شده است. هزینه ورودی آن ۳۰۰۰ تومان است و از ساعت نه و نیم صبح تا شش و نیم بعدازظهر می توانید از آن بازدید کنید.
کلیسا و موزه وانک اصفهان
در محله جلفای اصفهان کلیسایی دیدنی با معماری ایرانی و ارمنی قرار دارد که نمونه اش را در هیچ کجای جهان نمیتوانید ببینید. کلیسای وانک یا آمنا پرکیچ در میان کلیساهای دیگر این محله مانند نگینی میدرخشد و امروزه تبدیل به بزرگترین موزه اصفهان شده است. ساعت بازدید این مجموعه هشت و نیم صبح تا پنج و نیم بعد از ظهر است و ورودی آن ۵۰۰۰ تومان می باشد.
منارجنبان
موضوع قابل توجه این بنا که منجر به نام گذاری آن نیز شده است، منارهای این آثار تاریخی است که با تکان دادن یکی از مناره ها، دیگری نیز تکان میخورد. این بنا از قرن هشتم هجری تا به حال کاملا می لرزد و ویران نشده است که سبب شهرت جهانی آن شده است. این اثر در نزدیکی محله نصر آباد اصفهان قرار دارد. ساعت بازدید این مجموعه نه صبح تا نه شب است و ورودی آن ۳۰۰۰ تومان می باشد.
صنایع دستی و غذاهای سنتی
علاوه بر آثار تاریخی، مهمترین شهر کشور از لحاظ صنایع دستی نیز می باشد. با گشت و گذار در اطراف میدان نقش جهان و بازار قدیمی اصفهان میتوانید علاوه بر قلم کاری، مینا کاری، خاتم کاری و…، سوغات تمام ایران را تهیه کنید. از غذاهای سنتی اصفهان نیز ، حتما بریونی و خورش ماست را امتحان کنید.
پیشنهاد
در صورت اقامت بیشتر در نصف جهان حتما سری به کوه صفه، پل خواجو، مجموعه تفریحی ناژوان و باغ پرندگان، آتشگاه، موزه های تاریخی و خانه مشروطیت دیدن کنید.