در روزهای پایانی سال ۹۴ فرصتی دست داد تا به سراغ آقای گل جهان برویم. کسی که امسال در صبا توانست نتایج خوبی را کسب کند و شخصیت و کاریزمای خاصی دارد که خیلیها او را دوست دارند و شرایط و زندگی او را دنبال میکنند. خبرنگار فارس به سراغ علی دایی رفت و این بار با او نه در مورد فوتبال و تیم ملی بلکه در مورد زندگی شخصیاش و علایقش صحبت کرد.
سرمربی سابق تیم ملی در این گفتوگو صحبتهای جالبی را مطرح کرد؛ از شوهر ندادن دخترش گرفته تا علاقهاش به موسیقی. متن صحبتهای او را در زیر بخوانید.
فارس: سال ۹۴ برای علی دایی چگونه گذشت؟
خدا را شکر سال خوبی را سپری کردیم و مشکل خاصی نداشتیم. چه در زندگی شخصی و چه زندگی ورزشیام شرایط خوب بود. مهمتر از این موارد این بود که دولت آقای روحانی کار بزرگی کرد و همه را به آینده امیدوار کرد. امیدوارم با این توافقی که صورت گرفته مشکلات مردم به حداقل برسد و یکی از مواردی که در سال ۹۴ باعث خوشحالی من و مردم شد، همین موضوع بود.
فارس: نقش علی دایی در مسائل اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی چقدر است؟
در مورد موارد غیر از ورزشی نمیتوانم خودم صحبت کنم اما هیچ وقت از این موارد غافل نیستم و پیگیر این مسائل هستم. سال ۹۴ برای کسانی که کار اقتصادی میکردند سال خوبی نبود و خیلی سخت گذشت اما امیدوارم سال آینده این مسائل جبران شود و بتوانیم سال آینده وضعیت بهتری را داشته باشیم و چنین رکودی نباشد.
فارس: اگر پدرتان به شما وصیت نمیکردند که به مسائل سیاسی وارد شوید، آیا باز هم وارد سیاست نمیشدید؟
وصیت پدرم باعث شد که در طول عمرم به هیچ عنوان به این مسئله فکر هم نکنم. شاید اگر وصیت نمیکرد باز به آن فکر میکردم اما با این اتفاق حتی یک ثانیه هم به آن فکر نکردم. هر کسی هم با من تماس میگیرد و در مورد این موضوع قصد مشورت دارد با یک کلام پاسخ او را میدهم. خیلی از کاندیداها با من تماس گرفتند اما خدا را شکر با این موضوع که میگویم سیاسی نیستم همه را قانع کردم. من به هیچ عنوان آدم سیاسی نیستم و به هیچ حزب و گروهی هم وابسته نیستم. من فقط وابسته به مردم هستم و به هیچ عنوان وارد این مسائل سیاسی نمیشوم.
فارس: علی دایی دوره حرفهای بازیگری داشت و حالا دوران مربیگریاش را سپری میکند. چه تفاوتی بین این دو دوره وجود دارد؟
در زمان بازیکنی شرایط بسیار فرق میکند. مربی بودن شاید دهها برابر سختتر از بازی کردن است. در آن زمان فقط حواسمان به زندگی شخصی خودمان است اما وقتی مربی میشویم باید مدیریت یک گروه را انجام بدهی و حواست هم باید به همه جا باشد. دوران مربیگری بسیار سختتر از دوران بازیگری است و در این ۱۰ سالی که من وارد این عرصه شدم آن را حفظ کردم. در دوران بازی کردن از لحاظ جسمی خسته میشویم اما زمانی که مربی میشویم از لحاظ روحی خسته میشویم.
فارس: از اینکه وارد این عرصه شدهاید، پشیمان که نیستید؟!
خیر. چرا پشیمان شوم؟! فوتبال عشق ماست. همیشه دوست داشتم کنار فوتبال باشم. اگر علی دایی در کنار فوتبال نباشد از لحاظ اقتصادی خیلی به مراتب وضع بهتری خواهد داشت. اگر وقتم را صرف مسائل اقتصادی کنم، درآمدم خیلی بیشتر خواهد بود اما من با فوتبال زندگی میکنم و فوتبال را ارجحتر از همه چیز میدانم البته نه مسائل خانوادگی و زندگی. فوتبال همیشه بخشی از زندگی ماست و آن را نسبت به مسائل دیگر از جمله اقتصادی و سیاسی ارجحتر میدانم.
فارس: متاسفانه ناملایمتیها در فوتبال ما بسیار زیاد است. این موارد باعث دلزدگی و خستگی نمیشود؟
فکر میکنم ناملایمتیها در تمام مسائل ما وجود دارد. اما چون مردم به فوتبال علاقه دارند و آن را پیگیری میکنند بیشتر نمود پیدا میکند. ما در تمام کارهایی که انجام میدهیم ناملایمتیهایی وجود دارد.
فارس: شما بارها گفتهاید که علاقه زیادی به نورا دخترتان دارید. آیا حاضر هستید او ورزشکار شود؟!
به نظرم همه پدر و مادرها فرزندانشان را دوست دارند و این یک مسئله طبیعی است اما چون ما بیشتر سرگرم موارد بیرونی هستیم وقتی از فرزندم دور میشوم این وابستگی را بیشتر حس میکنم.به هیچ عنوان دوست ندارم نورا فوتبال بازی کند چرا که این رشته یک ورزش سخت و خشن برای خانمهاست. دوست دارم برای سلامتیاش ورزشکار شود اما نه اینکه در مملکتمان وارد ورزش حرفهای شود.
فارس: آیا میخواهید دامادتان فوتبالی باشد؟!
اصلا به فکر داماد داشتن نیستم و میخواهم تا آخر عمر نورا را پیش خودم نگه دارم!
فارس: کدامیک از گلهایتان را بیشتر از همه دوست دارید؟
تمام گلهایی که در تیم ملی به ثمر رساندم را دوست دارم. گلهای ملیام را از تمام گلهایی که در رده باشگاهی به ثمر رساندم بیشتر دوست دارم چرا که باارزشتر هستند و خوشحالم که توانستم به مقدار اندکی مردم را خوشحال کنم.
فارس: اگر بخواهی یک گل را به عنوان شیرینترین گل یاد کنید کدام است؟
گل دومی که در بازیهای آسیایی ۱۹۹۶به کره جنوبی زدم از همه شیرینتر است.
فارس: سختترین آدمی که در فوتبال با آن روبرو شدید، کجا بود؟
ما مهاجمان با مدافعانی روبرو هستیم که همه آنها سرسخت هستند. چه زمانی که در لیگ قهرمانان اروپا بازی میکردم و چه زمانی که در تیم ملی به میدان میرفتم.
فارس: علی دایی اهل سینما و تئاتر هم هست؟
متاسفانه وقت زیادی ندارم که به سینما و تئاتر فکر کنم. اما برخی فیلمهای سینمایی که در کشورمان تولید شده و یا سیدیهایی که وجود دارد را در اوقات فراغت نگاه میکنم. بیشتر وقتم صرف فوتبال و موارد اقتصادی میشود.
فارس: کدام هنرمند مورد علاقه شما است؟
تمامی هنرمندان چه قدیمیها و چه جدید برایم ارزشمند هستند. از آقایان انتظامی و نصیریان گرفته تا جدیدیها همه برای من قابل احترام هستند. البته من نفرات جدید را کمتر میشناسم. اما بازیگران قدیمی را هم میشناسم. بازیگران جدید چون پوریا پورسرخ را دوست دارم. چرا که پسر بسیار خوبی است. زیاد در سینما و تئاتر نیستم اما دوستان زیادی در این زمینه دارم.
فارس: شیرینترین و تلخترین خاطره ورزشیتان چیست؟
بهترین خاطره فوتبالی من بازی با استرالیاست و بدترین خاطره ورزشیام مصدومیتم در مسابقات هیروشیمای ۹۳ بود که تیم ملی هم حذف شد.
فارس: علی دایی به چه چیزی دوست داشت برسد که نتوانسته آن را تجربه کند؟
آدم خیلی از چیزها را دوست دارد که به دست بیاورد و شاید نتواند به آن برسد اما من همیشه یک مسئله را گفتهام و آن اینکه خیلی از چیزها که شاید اصلا فکرش را هم نمیکردم به دست آوردم. بابت این موضوع خدا را هم شاکرم. مطمئنا خیلی مسائل وجود دارد که آدم به آن نمیرسد اما یقین بدانید اگر بخواهم به سمت مسئلهای بروم تمام تلاش خود را انجام خواهم داد.