زراعت نیشکر در شهرستان صومعه سرا سابقه ای دیرینه دارد و مردمان این دیار از دیرباز به کشت این محصول می پرداخته اند،کشت نیشکر هر ساله از اردیبهشت ماه آغاز شده و بعد از گذشت ۸ ماه در اوایل دی برداشت می شود و برای اینکه دست رنج کشاورزان به بازار عرضه شود پس از […]
زراعت نیشکر در شهرستان صومعه سرا سابقه ای دیرینه دارد و مردمان این دیار از دیرباز به کشت این محصول می پرداخته اند،کشت نیشکر هر ساله از اردیبهشت ماه آغاز شده و بعد از گذشت ۸ ماه در اوایل دی برداشت می شود و برای اینکه دست رنج کشاورزان به بازار عرضه شود پس از تمیز کردن نیشکر در کارگاههای سنتی آب نیشکرها که به زبان گیلکی به آن “شکرلوله” گفته می شود با استفاده از دستگاه، گرفته می شود. آب حاصل از نیشکرها را در داخل ظرف فلزی بزرگی می ریزند و بعد از قرار دادن بر روی حرارت و صرف مدت زمانی نسبتا طولانی(بین ۶ تا ۸ ساعت) و هم زدن های مداوم بیش از ۹۰ درصد از آب نیشکرها بخار شده مایع سیاه رنگ باقی می ماند که “دوشاب” نام دارد.