حسین جابریانصاری سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه نشست هفتگی امروز (دوشنبه) با خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره سفر رئیس جمهور ویتنام به تهران ضمن تأیید این خبر و با بیان اینکه اخیراً هیأتی از ویتنام در تهران حضور داشت و هیأتی نیز از ایران به هانوی سفر کرد، افزود: توافقاتی برای سفرهایی در سطوح عالیتر صورت گرفته و تاریخ نهایی سفر رئیس جمهور ویتنام بعد از توافق طرفین به اطلاع خواهد رسید.
خبرنگار فارس همچنین درباره سفر حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان به بلژیک و اتریش نیز سؤال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: زمان سفر آقای رئیس جمهور به برخی از کشورهای اروپایی مشخص شده و گفتوگوهایی نیز در زمینه سفر به کشورهای دیگر در جریان است.
وی با ذکر این نکته که معمولا سفرها به چند کشور انجام میشود، خاطرنشان کرد: مجموعه کشورهای اروپایی که در گروه دومین سفر اروپایی رئیس جمهور قرار دارد مشخص شده و زمانی برنامه بسته شود و توافق صورت گیرد، اطلاع رسانی انجام خواهد شد.
خبرنگار خبرگزاری ایسنا با اشاره به خبر شبکه العربیه مبنی بر اینکه عربستان ۳۲ نفر را به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر کرده که در بین آنها یک تبعه افغان و یک ایرانی هستند، نظر سخنگوی وزارت خارجه را در این زمینه جویا شد که وی در این باره گفت: رسانههای عربستانی عملیات حساب شدهای را برای تحریک افکار عمومی در ایران در پیش گرفتهاند، پیش از این هم در ایام منتهی به اعدام مرحوم شیخ نمر چنین روندی را برای تحریک افکار عمومی ما در پیش گرفته بودند.
وی یکی از زمینههای نشر این اخبار را صادر کردن مشکلات و مسائل داخلی عربستان سعودی و منتسب کردن آن به کشورهای دیگر برشمرد و گفت: امیدواریم که عربستان به این بازی بی حاصل خود با افکار عمومی و کشورهای جهان خاتمه دهد و مسائل را در شکل واقعی و زمینههای واقعی خود پیگیری کند.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر درباره تغییر حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه از این سمت نیز گفت: هرگونه تصمیمی برای جابجایی و تغییر در مسئولان وزارت خارجه اتخاذ شود به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید و پنهانی امکان انجام این کار وجود ندارد و هیچگونه خبر محرمانه و غیر علنی در این زمینه وجود ندارد.
جابریانصاری تغییر و رفت و آمد مدیران در وزارت خارجه را امری عادی خواند و افزود: رفت و آمد بین سفرا و مدیران مرکز یک سنت عادی در وزارت خارجه است و بر حسب مورد اگر تصمیمی در خصوص هر یک از مقامات وزارت خارجه گرفته شود به اطلاع افکار عمومی خواهد رسید.
خبرنگار رادیو با اشاره به تلاشها برای برقراری آتش بس در سوریه درباره اثرات انفجارهای روز گذشته در زینبیه دمشق بر روند آتش بس سؤال کرد که جابریانصاری در این باره عنوان کرد: تروریستها هیچگاه خواهان آتش بس نبودند و راهحل سیاسی را قبول نداشتند و تلاش کردند برنامه خود را برای آشوب و بحران به همه طرفهای دیگر تحمیل کنند.
سخنگوی وزارت خارجه گفت: این اتفاقی نیست همزمان با طرحی که از مراحل پیشرفت نشستهای بینالمللی وین برای وصول به راهحل سیاسی در سوریه، اقدامات و تلاشهای گروههای تروریستی هم افزایش مییابد و این پیام آشکاری از سوی گروههای تروریستی است که مخالف راهحل سیاسی هستند.
وی ادامه داد: نتیجهای که برای کشورهایی که در نشستهای وین تلاش میکنند زمینه موفقیت راهحل سیاسی را فراهم کنند، در پی دارد به آشکاری این است که باید زمینه محدودسازی و رویارویی جدی با گروههای تروریستی در هرگونه راهحل سیاسی با جدیت مورد توجه قرار گیرد وگرنه امکان موفقیت راهحل سیاسی، کاهش پیدا خواهد کرد.
به گزارش فارس، جابریانصاری در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری ایلنا درباره حضور مقامات حماس در تهران و گفتوگوهای انجام شده و اینکه آیا درباره موضوع سوریه با مقامات حماس گفتوگو شد؟ عنوان کرد: در جشنهای سالگرد پیروزی انقلاب، گروهها، احزاب و شخصیتهایی از سراسر جهان اسلام شرکت میکنند و در سال جاری هیأتهایی از برخی گروههای مقاومت فلسطین از جمله حماس در همین قالب به ایران سفر داشتند و در کنار شرکت در این مراسم، گفتوگوهایی را با برخی مقامات ایرانی داشتند.
وی با بیان اینکه ایران از روابط مستمر و باثبات با مجموعه ملت فلسطین و مقاومت فلسطین برخوردار است، اضافه کرد: ایران در همین چارچوب روابط خود را با جنبش حماس علیرغم اختلافات در برخی زمینهها و مسائلی که سالهای گذشته پیش آمده حفظ کرده و ادامه داده و این روابط را در خدمت منافع ملتهای مسلمان و امت اسلامی میداند و در همین مسیر به سیاست خود ادامه میدهد.
خبرنگار دانا نیز درباره دخالتهای انگلیس در انتخابات آتی مجلس و خبرگان سؤال کرد که سخنگوی وزارت خارجه در این زمینه عنوان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران روشن است. دستاورد مهم انقلاب اسلامی ایران، استقلال و آزادی است و ملت آگاه ایران نیازی به نصیحت و توصیه از سوی هیچ بازیگر خارجی ندارد.
وی افزود: اطمینان داریم در انتخابات پیش رو ملت ایران با حضور و مشارکت گسترده خود و انتخاب هوشیارانه، هوشمندانه و آگاهانه خود زمینههای گسترش قدرت جمهوری اسلامی ایران در فضای بینالمللی و منطقهای را فراهم خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری آناتولی درباره دستگیر شدن یکی از عوامل اقدام تروریستی اخیر در آنکارا که گفته میشود با پ.ک.ک مرتبط بوده و اینکه آیا ایران پ.ک.ک را گروهی تروریستی میداند؟ عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران بلافاصله بعد از حادثه تروریستی آنکارا، محکومیت شدید این عملیات تروریستی و هرگونه عملیات تروریستی را اعلام کرده است.
وی گسترش حوزه عمل تروریستها در کشورهای مختلف منطقه را نشانگر این دانست که مسئله تروریسم مسئله یک کشور یا دو کشور یا یک ملت و دو ملت نیست و مسئلهای منطقهای و جهانی است و ضرورت همکاری نزدیک بین کشورهای منطقه و جهان برای رویارویی مشترک با خطر تروریسم که خطر و تهدید مشترک برای همه دولتها و کشورهای منطقه است را آشکارتر میکند.
جابریانصاری ادامه داد: جمهوری اسلامی آماده همکاری با همه دولتهای منطقه و به ویژه دولت همسایه ترکیه برای رویارویی مشترک با مشکل و مسئله تروریسم است.
خبرنگار رادیو جوان با اشاره به انتخابات پیش روی مجلس و اینکه با ورود هر جناحی در مجلس آیا تغییری در روند مناسبات تهران با کشورهای مختلف به ویژه اروپایی و آمریکا صورت خواهد گرفت؟ که سخنگوی وزارت خارجه گفت: مجلس یکی از نهادهای مهم و قانونی کشور و نماد انتخاب ملت ایران است و یکی از نهادهایی که در سیر قانونگذاری ناظر بر مسائل خارجی و نظارت بر روابط و سیاست خارجی کشور میتواند نقش اساسی ایفا کند و امیدواریم با انتخاب آگاهانه و هوشیارانه ملت ایران، زمینههای شکل گیری مجلسی قوی ایجاد شود که در خدمت منافع ملت ایران و خواستههای این ملت و اهداف نظام جمهوری اسلامی در زمینه پاسداری از اصول و ارزشهای انقلاب و منافع کشور، نقش آفرینی مثبتی را ایفا کند.
ادامه دارد…