ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با اشاره به مطالعه کمیته امنیت داخلی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس بر روی موضوع کاهش تصادفات گفت: سامانه بومی GPS بر اساس آنتندهی سیمکارتهای تلفن همراه با کمک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نیروی انتظامی در دست طراحی است.
وی با ذکر این که کارخانههای خودروسازی مکلف به نصب این سامانه بر روی همه خودروها خواهند شد، اظهار داشت: از آنجا که ۷۰ درصد تصادفات ما در کشور ناشی از بیاحتیاطی راننده است و هزینه بسیاری به بیتالمال وارد میکند، با این سامانه میتوانیم سرعت را لحظه به لحظه کنترل کرد.
ابوترابی با اعلام اینکه نام سامانه GPS ایرانی «نبأ» است، گفت: نصب این سامانه شش مزیت دارد؛ اول آنکه سرعت خودرو را در نقاطی که همراه اول، ایرانسل و یا رایتل آنتن میدهد بهصورت آنلاین به مرکز کنترل ترافیک ارسال و دوم خودروهای سرقتی را مکانیابی میکند.
وی از ثبت لحظهای تخلفاتی چون بیتوجهی به تابلوی ورود ممنوع و پارک دوبل در خیابانها بهعنوان دو مزیت دیگر سامانه بومی نبأ نام برد و اظهار داشت: بهواسطه نصب این سامانه، اگر خودرویی در مسیرهای جادهای دچار مشکل شود و یا واژگون شود، امدادرسانان فوراً از حادثه مطلع شده و برای امداد اعزام میشوند.
رئیس کمیته امنیت داخلی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی گفت با تأکید بر این که این سامانه نقطهیاب ایرانی ضریب امنیتی بسیار بالاتری نسبت به جیپیاس دارد، گفت: GPS زیر نظر و رصد کامل آمریکا قرار دارند.
وی با اعلام اینکه پیشبینی بر این است که به میزان ۴۰ یا ۵۰ درصد تصادفات پس از نصب الزامی سامانه نقطهیاب ملی کاهش یابد، عنوان داشت: پس از تکمیل طرح سامانه نبأ همه شرکتهای داخلی از جمله اسنپ و تپسی هم ملزم به استفاده از آن خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه طرح مذکور از یک سال پیش در کمیته امنیت داخلی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس و با همکاری وزارت دفاع و نیروی انتظامی در دست مطالعه است، افزود: مجموعه زیان کشور از تصادفات، اعم از خسارتهای مالی و جانی و نیز هزینههای انتظامی و قضایی ناشی از آن، امروز ۱۶ هزار میلیارد تومان است.
نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: برای کاهش نقش عامل انسانی در تصادفات که امروز ۷۰ درصد است در کمیته امنیت داخلی کمیسیون به این نتیجه رسیدیم که به جای صرف این همه هزینه برای دوربین در جادهها و دیگر سامانههای نظارتی، طرح جدیدی با کمک شرکتهای دانشبنیان وزارت دفاع کلید بزنیم.
رئیس کمیته امنیت داخلی کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برآورد اولیه از هزینه نصب سامانه نبأ بر روی خودروها ۳۰۰ هزار تومان است، که در قیمت ماشین تحویلی از کارخانه لحاظ میشود، خاطرنشان کرد: این طرح که هماکنون بهطور مشترک از سوی چند شرکت دانشبنیان در حال تدوین و تکمیل است، فعلاً بهصورت فاز مفهومی به اتمام رسیده است و حدود دو سال اجرای آن بهطول میانجامد، چون باید طرح، ابتدائاً تبدیل به قانون شود و سپس استانداردهای الزامی خودرو تغییر کند.