برای دفاع از کابینه پیشنهادی

روحانی در صحن علنی مجلس حاضر شد

در ابتدای آغاز نشست صحن،‌ حسن روحانی رئیس جمهور برای دفاع از کابینه پیشنهادی اش حضور یافت.

اسامی نمایندگان موافق و مخالف اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور

در ادامه، اکبر رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی اسامی ۵ نماینده موافق و ۵ نماینده مخالف خط مشی و کلیات کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم را قرائت کرد.

روحانی: با مشکلاتی همچون نظام بانکی، صندوق‌های بازنشستگی، آب و محیط زیست مواجهیم/ امروز کسی از آشفتگی اقتصادی و تورم ۴۰ درصدی سخن نمی‌گوید/ دلم می‌خواست سه وزیر زن در کابینه باشد اما نشد

سپس، حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز در جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در مجلس شورای اسلامی در سخنانی، اظهارداشت: خدا را شاکرم که بار دیگر پاداش ۴ سال تلاش صادقانه به مردم را از طریق رای ملت توفیق مجددی برای خدمت به آرمان‌های اسلام و انقلاب اسلامی و عظمت ایران قرار داد. به ساحت ولی‌الله اعظم امام زمان (عج) درود و سلام می‌فرستم که با عنایات خاصه خود این ملت مومن را در کنف حمایت خود قرار داد.

کنایه رئیس‌جمهور به بی‌حوصلگی نمایندگان مجلس

در ادامه و پس از دقایقی، وقتی رئیس مجلس به روحانی یادآوری کرد که طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، دو ساعت و نیم برای معرفی وزرای پیشنهادی و دفاع از آنان فرصت دارد و می‌تواند در دو بخش از این فرصت استفاده کند، رئیس‌جمهور با مکثی توأم با نگاه طنزآلود به نمایندگان که رایزنی‌ها و رفت‌وآمدهایشان ادامه داشت، گفت: من دوست دارم از همه فرصت خود استفاده کنم، اما «مستمع، صاحب سخن را بر سر کار آورد».

رئیس مجلس در پاسخ به تذکر سلیمی:

عدم معرفی یکی از وزرا خلاف قانون اساسی نیست

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات هنگام سخنان رئیس جمهور در معرفی و دفاع از وزرای پیشنهادی با استناد به اصل ۳۳ قانون اساسی اخطار داد.

محبی‌نیا: از روحانی، لاریجانی و اعضای شورای نگهبان به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کرده‌ام

همچنین جهانبخش محبی‌نیا نماینده مردم تکاب و میاندوآب در هنگام سخنان حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور که برای معرفی و دفاع از وزرای پیشنهادی در مجلس حاضر شده بود، با استناد به مواد ۲۰۴، ۲۰۵ و ۲۰۶ آیین‌نامه داخلی مجلس و اصل ۳۳ قانون اساسی تذکر آیین‌نامه‌ای و اخطار داد.

لاریجانی اعلام کرد

تصادف وزیر کار قبل از حضور در نشست بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت

سپس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذکر علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات مبنی بر اینکه چرا یک نفر از اعضای کابینه دولت دوازدهم اعلام نشده است، اظهار داشت: فرض کنید رئیس‌جمهور همه وزرا را معرفی کند اما همان روز یکی از آنان در این فاصله سکته کرد و مرحوم شد، مثل آقای ربیعی که نوشته امروز من تصادف کردیم و در راه ماندم ولی اکنون در مجلس حضور دارد و خوشبختانه به خیر گذشت؛ در این صورت نمی‌توان معرفی و رأی اعتماد به وزرا را معطل نگه داشت در نتیجه معرفی وزرای پیشنهادی بدون یک نفر از آنان خلاف قانون اساسی نیست.

رئیس مجلس در پاسخ به اخطار قاضی‌پور:

وزرای آینده باید فهرست اموال خود را ارائه کنند

در ادامه نیز، نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی امروز در جلسه علنی مجلس و در میان سخنان رئیس جمهور در معرفی وزرا با استناد به اصل ۱۴۲ قانون اساسی درباره اعلام دارایی رئیس جمهور، وزرا و همسران و فرزندانشان به قوه قضاییه، گفت: دو وزیر دولت یازدهم فهرست اموال خود را به قوه قضاییه ارائه نکرده‌اند.

صباغیان در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

صرف کلمات و جملات قشنگ اتفاقی نمی‌افتد/ برنامه باید کمّی باشد

احمدرضا صباغیان نماینده مردم بافق، مهریز، بهاباد، خاتم، ابرکوه در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی رئیس جمهور، اظهار داشت: این برنامه می‌تواند بهتر و کارآمدتر باشد و امیدواریم با این تذکرات که ارائه می‌دهیم دولت در پایان کار،‌ کارآمدتر و موفق‌تر عمل کرده باشد.

وی ادامه داد: برنامه‌ها به شکل کلی و کیفی و آرمانی ارائه می‌شود و ما نمی‌توانیم بر آنها نظارت کنیم. برنامه باید کمّی باشد که بتوانیم در پایان دوره آمار آن را مشاهده کنیم اما برخی از وزرا طوری حرف می‌زنند انگار بهترین و بزرگترین کارها را در وزارتخانه خود کرده‌اند.

صباغیان گفت: آقای رئیس‌جمهور برای حقوق شهروندی مردم لایحه مدیریت واحد جامع شهری را دنبال کنید. به صرف کلمات و جملات قشنگ اتفاقی نمی‌افتد. دیدیم که شوراها توسط آقای خاتمی ایجاد شد و امروز بالای ۲۰۰ هزار نفر از مردم در سرنوشت خود سهیم شده‌اند.

فولادگر در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

بسیاری از حرف‌هایی که در زمان انتخابات از سوی منتقدین مطرح شد در برنامه‌های خود دولت هم هست

حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان نشست علنی صبح امروز سه‌شنبه ( ۲۴ مردادماه ۹۶) مجلس شورای اسلامی که با دستور کار بررسی صلاحیت کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم تشکیل شد به عنوان نماینده مخالف گفت:آیا دولت ارزیابی دقیقی از برنامه‌های ۴ سال پیش خود که همینجا بیان کرده است، انجام داده است؟ و آسیب‌شناسی از برنامه‌های سال ۹۲ خود انجام داده است؟ زیرا برنامه به نسبه خوبی هم بود و آیا برنامه ۹۶ مبتنی بر این آسیب‌شناسی برنامه ریزی شده است که این سوال مهمی است.

وی بیان داشت: کابینه و هیأت دولتی که معرفی شده آیا با وعده‌های خود آقای رئیس جمهور چه در ایام انتخابات و چه در روزهای اخیر همخوانی دارد یا نه. به هر حال این هیأت وزیرانی که معرفی شده نتیجه رایزنی شخص آقای رئیس جمهور و گروه‌های کاری ایشان با سران اصلاحات و اعتدال است. خواه‌ناخواه همه افراد مسئولیت اجرایی ۴ سال آینده را باید بپذیرند. نخواهد بود که ۴ سال آینده بگویند ما فرد را در کابینه نداشتیم.

بت‌کلیا در موافقت با اصول کلی و خط مشی کابینه:

برنامه دولت برای مردمی کردن فرهنگ و هنر تصمیمی استراتژیک است

یوناتن بت‌کلیا نماینده مسیحیان آشوری در مجلس شورای اسلامی در سخنانی به عنوان اولین موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی، اظهار داشت: دولت دوازدهم تشکیل می‌شود تا با ادامه جهت‌گیری‌ها و رویکردهای اصولی دولت تدبیر و امید، متکی بر شعار آزادی، امنیت و پیشرفت، مسیری که با همراهی مردم طی شده را تکمیل کند.

وی افزود: بنده به نمایندگی از همه مسیحیان و آشوریان ایران، حمایت خود را از دولت تدبیر و امید اعلام می‌کنم، برنامه دولت دوازدهم براساس اصول مشروعی بنا شده که پایبندی دولت به این اصول موجب می‌شود نگرش عمومی به دولت اصلاح شود.

احمدی‌لاشکی در موافقت با اصول کلی و خط مشی کابینه:

اولویت اصلی دولت متناسب با انتظارات مردم رشد اقتصادی فراگیر و ضدفقر قرار داده شده است

قاسم احمدی‌لاشکی نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس در سخنانی به عنوان موافق اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی اظهار داشت: یکی از مخالفان کابینه پیشنهادی گفت که مبنا در معرفی کابینه براساس قانون قرار نگرفته و دیده نشده است، باید گفت اولاً وزرا خیلی نیاز به برنامه ندارند، چرا که مجلس برنامه ششم توسعه را چندی قبل تدوین کرده و مبنا باید همان برنامه ششم توسعه باشد.

وی ادامه داد: تمام برنامه‌های پیشنهادی وزرا توسط مجلس مورد بررسی قرار گرفته و تطبیق داده شده و اعلام کرده‌اند هیچ مغایرتی با اسناد بالادستی در برنامه پیشنهادی وزرا دیده نشده است. دولت متناسب با انتظارات مردم، اولویت اصلی خودش را رشد اقتصادی فراگیر و ضدفقر قرار داده که این امر بسیار مهمی است.

ابطحی در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

ترکیب وزرای کابینه دوازدهم ناهمگون است/ باید در کنار وزرا معاونین رئیس‌جمهور را نیز بررسی کنیم

سید محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی‌شهر به عنوان مخالف برنامه پیشنهادی کابینه دوازدهم با بیان اینکه برنامه دولت برای کابینه دوازدهم است ولی برنامه ششم باید اجرا شود، اظهار داشت: دست دولت درد نکند که این برنامه را نوشته ولی اگر می‌خواهید قانون برنامه ششم اجرا شود باید شاخص‌ها را تایید کنید.

وی با اشاره به این صحبت‌های روحانی که گفته بود رفتار باید اعتدالی‌ و مودبانه و با رعایت ادب باشد، تصریح کرد: اگر قرار باشد با مخالفین و منتقدین با زبان ادب صحبت نشود مشکل پیش می‌آید شکایات متعدد از نمایندگان مجلس توسط دولت در دستگاه قضایی موجود است.

ابطحی با اشاره به مساله اقتصاد خاطرنشان کرد: دولت آقای روحانی در این کابینه‌ای که معرفی شده روندگرا است و دولت روندگرا یعنی به دنبال حفظ وضعیت موجود است و تیم اقتصادی آقای روحانی در دور نخست ناموفق عمل کرده و ترکیب پیشنهادی کابینه در تیم پیشنهادی نیازمند یک تحول اساسی است. وزرای پیشنهادی اقتصاد، دارایی و صنعت و معدن و نفت و راه نشان می‌دهد که سیاست واردات کالاهای غیرضروری و عدم حمایت تولید داخلی ادامه خواهد یافت.

فلاحت‌پیشه در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه:

دولت در برنامه پیشنهادی گویی به اجبار از برنامه ششم نام برده است/ سهم وزارتخانه‌ها در ایجاد اشتغال مشخص نیست

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه نماینده مردم اسلام‌آباد غرب به عنوان مخالف با اصول کلی و خط مشی کابینه، اظهار داشت: انتظار می‌رفت رییس‌جمهور در برنامه پیشنهادی‌اش فکری به حال تحزب، وضعیت بانک‌ها و جلوگیری از رانت‌ها کند.

وی گفت: دولت به اسم توسعه‌گرایی دخالت می‌کند و در نهایت عده‌ای برای خود رانت ایجاد کرده که مشکلاتی به وجود می‌آورد، نمونه بارز آن را می‌توان در اجرای اصل ۴۴ و خصوصی سازی دید. اکنون در بانک‌ها دو دسته فراریان بزرگ بانکی و ورشکستگان کوچک وجود دارد.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی با اشاره به وجود ۱۰۴ هزار میلیارد تومان طلب وصول نشده از بانک‌ها، عنوان کرد: در این شرایط فراریان بزرگ بانکی کار خود را انجام می‌دهند و این تنها ورشکستگان کوچک هستند که برای گرفتن دو میلیون تومان وام یا وام ازدواج یا کشاورزی الافند و انگار برنامه روشنی برای آنها وجود ندارد.

عارف در موافقت با اصول کلی و خط‌مشی کابینه پیشنهادی:

اصلاح ساختار نظام بانکی از نقاط قوت برنامه دولت است

محمدرضا عارف نماینده مردم تهران در موافقت با کلیت و خط‌ مشی وزرای پیشنهادی دولت دوازدهم، با تأکید بر اینکه عملکرد دولت در این دوره باید نسبت به ۴ سال قبل متفاوت باشد، تحقق این امر را نیازمند همراهی و کمک مجلس خواند و گفت: ضمن حمایت از کلیت کابینه معتقدیم که به ویژه درباره استفاده از وزرای زن می‌شد انتخاب‌های بهتری هم داشت.

عارف از تأکید دولت بر اصلاح ساختار اقتصادی کشور به منظور دستیابی به رشد مستمر و ثبات اقتصادی، فراهم‌سازی رشد پایدار و افزایش درون‌زایی اقتصادی به عنوان نقاط قوت برنامه اقتصادی دولت و وزرای پیشنهادی یاد کرد و با اشاره به اینکه برای اولین بار است موضوع اصلاح ساختار انرژی در دستور کار قرار می‌گیرد، گفت: اصلاح ساختار نظام بانکی کشور که امروز در وضعی نگران‌کننده قرار گرفته است و ما تعابیر تندتر را در جلسه فراکسیون در این باره به کار بردیم، همچنین سیاست‌های حمایتی و رفاهی و کاهش فقر در برنامه دولت آمده است.

کامران در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

تامین اجتماعی برای هر دولت حیاط خلوت بوده و معوقات آن داده نشده است

حسن کامران نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با اصول کلی و خط و مشی کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور، گفت: تامین اجتماعی برای هر دولت حیات خلوت بوده و معوقات آن داده نشده است. ۴۵ ماه است که ۱۳ استان پول درمان را نگرفته‌اند و هر بار بدهی آن عقب می‌افتد، در صورتی که اینها در صندوق پول داشتند که وزارت کار باید در مورد عملکرد صندوق‌ها پاسخگو باشد.

وی گفت: ۲۰۰ درصد رشد جاری تامین اجتماعی است، از آن طرف هم ۲۰۰ درصد هم رشد در درمان است. بعد می‌گوییم برای همسان سازی پول نیست. ما هر وقت در بین کارگرا می‌رویم پیرمردها در رابطه با وعده وزیر از ما سوال می‌کنند.

فرهنگی در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

کابینه دولت دوازدهم تفاوتی با کابینه قبلی ندارد/ کابینه دولت یازدهم در مسائل حساس کشور موفق نبود

محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی رئیس‌جمهور،‌گفت:کابینه قبلی کابینه موفقی در مسائل حساس کشور نبود و کابینه‌ای که معرفی شده تفاوت اساسی با کابینه قبلی ندارد. رئیس‌جمهور تلویحا در سخنان خود این موضوع را بیان کردند.

فرهنگی ادامه داد: کابینه دولت قبل در اشتغال، مسکن، مبارزه با فساد و انضباط مؤسسات مالی مانند کاسپین و مؤسساتی اینچنینی نتوانست گام‌های مثبتی را بردارد و متاسفانه روش‌های تنگ نظرانه سیاسی در بخش‌های مختلف حاکم بود و جز در موارد خاصی در مابقی وزارتخاته تحول مثبتی را شاهد نبودیم.

نعمتی در موافقت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

مشکل بیکاری و عدم رونق اقتصادی از ابر چالش‌های امروز کشور هستند

بهروز نعمتی در جلسه علنی امروز مجلس (۲۴ مردادماه ۹۶) و در جریان موافقت با خط مشی کابینه دوازدهم گفت: بیشتر افرادی که برای کابینه دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده‌اند کسانی هستند که از نقاط قوت بسیاری در حوزه کاری خود برخوردارند که از جمله این افراد می‌توان به آقایان ظریف و زنگنه برای تصدی وزارتخانه‌های امور خارجه و نفت اشاره کرد.

حسینی‌کیا در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

دکترین دولت یازدهم ناکارآمد بود و روش‌ جدیدی می‌طلبد/شیوه اجرای برنامه ششم در برنامه دولت دوازدهم نیامده است

سیدجواد حسینی‌کیا نماینده مردم سنقر و کلیایی در مجلس به عنوان نماینده مخالف با بیان اینکه کابینه حاصل اصلاحات و اعتدال است که دولت به وعده‌های انتخاباتی خود پایبند باشد، تصریح کرد: اگر بهتر از این می‌داشت معرفی می‌کرد اما اشکال و نگرانی ما این است که این تیم مثل تیم قبلی نتواند برنامه را اجرا کند و در برنامه ششم اولویت رشد ۸ درصد با اولویت اشتغال مطرح است و این به معنای سالی بیش از ۱٫۵ میلیون شغل است. در حالی که دولت ۶۰۰ هزار شغل را دارای بستر رشد اجتماعی می‌داند و ما هم از این هم نگران‌تریم که قصه کرمانشاه مظلوم در ابتدای این دولت که نرخ بیکاری آن ۱۹ درصد بود و در پایان دولت به ۲۲٫۵ درصد رسیده است تکرار شود.

ساعی در موافقت با کلیات کابینه دوازدهم:

انتظار داریم وزرا برای پست‌های مدیریتی از بانوان استفاده کنند

زهرا ساعی در موافقت با خط مشی کابینه دولت دوازدهم گفت: اگرچه در کابینه دولت شاهد حضور زنان نبودیم اما انتظار می‌رود استفاده از بانوان در پست‌های کلیدی و مدیریتی توسط وزرا و دولت مورد توجه قرار گیرد.

کوهکن در مخالفت با اصول کلی و خط مشی کابینه پیشنهادی:

حق مسکن و تامین اجتماعی نیز به عنوان حقوق شهروندی مورد توجه قرار گیرد/در برنامه دولت دوازدهم «اسلام انقلابی» را نمی‌بینیم

محسن کوهکن نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مخالف با اصول کلی و خط مشی کابینه گفت:من از برخی موافقین عذرخواهی می‌کنم ولی فکر می‌کنم جایگاه مجلس رفیع است و در ارتباط با موافقت با طرح صرف اینکه نکاتی را از این طرح قرائت کنیم تراز مجلس را رعایت نکرده‌ایم و به خصوص موافقینی که ضمن موافقت، ایرادات را هم مطرح کنند باالطبع موافق کلیات و طرح باید موافق صحبت کند و بگوید من موافقم ولی این ایراد در کابینه هست که برای مثال زن در کابینه حضور ندارد.

وی تصریح کرد: گاهی اوقات در صحبت‌ها برای تبلیغات و مناظرات شاید اشکالی نداشته باشد شاید حرف‌هایی بزنیم ولی وقتی به عنوان طرحی جامع از حقوق شهروندی صحبت می‌کنیم باید اصولی مثل اصل ۲۸ و ۲۹ و حق تأمین اجتماعی و حق مسکن و حق انتقاد که اصل ۸ قانون اساسی است را نیز مطرح کنیم. ما همه حرف‌ها را می‌زنیم و می‌گوییم حق مردم انتقاد است. اصل ۸ قانون اساسی نه تنها در انتقاد بلکه به امر به معروف نیز اشاره کرده و آن را وظیفه دانسته است و این قانون است و تکلیف دولت در ارتباط با این قانون چیست.

*****

جلسه علنی صبح سه شنبه (۲۴ مرداد) مجلس شورای اسلامی که به معرفی وزرای پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور و شنیدن سخنان مخالفان و موافقان کلیت کابینه اختصاص داشت، حواشی ویژه ای به خود دید که در لینک زیر قابل مشاهده است:

کنایه روحانی به یک وزیر پیشنهادی و انتقاد از وزیر دیگر/ وعده مخالفت مفصل نماینده به ظریف

ادامه دارد..