صادق علی مقدم در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در گرگان اظهار کرد: این زمین لرزه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین و در طول جغرافیایی ۵۴٫۶۲۲ و عرض جغرافیایی ۳۶٫۸۵۴ روی داده است.
وی با تاکید بر آمادگی مدیریت بحران استان و شهرستانهای تابعه برای مواجهه با حوادث احتمالی تصریح کرد: با اطلاع از این زلزله با فرمانداری شهرستان گرگان تماس برقرار شد، که تاکنون گزارشی از خسارات احتمالی به این اداره کل منعکس نشده است.
مقدم یادآور شد: چندی پیش نیز زلزلهای در مراوهتپه به وقوع پیوسته بود که خسارتی در پی نداشت.
وی با اشاره به قرار گرفتن گلستان بر روی گسل زلزله افزود: سوابق تاریخی زلزله در استان نشان میدهد: این منطقه جزء مناطق مستعد برای وقوع زلزلههای شدید بوده و وقوع این پدیده طبیعی در استان حتمی و اجتناب ناپذیر است؛ اما زمان آن مشخص نیست.
دبیرشورای هماهنگی مدیریت بحران استان گلستان تصریح کرد: این تهدید دائمی وظیفه ما را در پرداختن به موضوع پیشگیری برای کاهش اثرات این پدیده طبیعی دوچندان میسازد.
مقدم با اشاره به اهمیت مقاومسازی بناهای احداثی به ویژه اماکن مسکونی اضافه کرد: در استان گامهای مناسبی از سوی دستگاههای اجرایی متولی در حوزه مقاومسازی به ویژه ساختوسازهای روستایی انجام گرفته اما همچنان موضوع بافتهای فرسوده از دغدغههایی است که شهرهای بزرگ استان با آن روبه رو هستند و نیازمند کار بیشتری در این عرصه هستیم.
وی یادآور شد: مواجهه با موضوع زلزله در گلستان نیازمند برنامههای پیشگیری مبتنی بر آموزش است که باید بیش از پیش مورد توجه مسئولان استان به ویژه در مدارس قرار گیرد.
مقدم با بیان اینکه زلزله و سیل تنها دغدغههای استان در زمینه بلایای طبیعی نیستند، یادآور شد: بیشترین نگرانی شهر بزرگی همچون گرگان، وجود بافتهای قدیمی است که میزان خسارات احتمالی را دوچندان می سازد.
وی اذعان داشت: وقوع حدود ۹۰۰ لغزش و زمین لرزه در استان طی سالهای اخیر اهمیت موضوع توجه به پدیده زلزله را مضاعف میکند و مطمئنا بیتوجهی به ساخت و ساز اصولی و آموزش پاشنه آشیلی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.