اندیشکده «بگین_ سادات» در تحلیلی پیرامون تحولات آتی منطقه تحت عنوان «بهار عربی جدید در خلیج فارس» پیشبینی نمود ظهور مجدد بهار عربی در منطقه اینبار یقه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را خواهد گرفت.
در بخشی از این تحلیل آمده است: وزش باد جنگ بین عربستان و قطر و نیز اقدامهای ایران در حال بیثبات ساختن منطقه تحت قلمروی شاهزادگان خلیج فارس است. موقعیت وخیم اقتصادی نیز به خاطر تصمیمگیریهای اشتباه در سالهای اخیر در حال ایجاد قیام های مردمی گسترده است. این بحرانهای داخلی منجر به «بهار عربی» در برخی کشورهای پادشاهی خلیج فارس شده که ممکن است آنها را سرنگون سازد.
به نوشته این اندیشکده، برنده اصلی این ماجرا ایران خواهد بود که اینک بغداد، دمشق ، بیروت و صنعا را در اختیار دارد.
این اندیشکده مینویسد: وضعیت در خلیج فارس به شدت شکننده است . سقوط یکی از پادشاهیها شاید منجر به سقوط دیگری شود. خلیج فارس یکی از شدیدترین دورههای بحران اقتصادی در تاریخ خود را سپری میکند و یک عامل منجر به بیثباتی پادشاهیهای منطقه خواهد شد.
بر این اساس، تظاهرات خشم آلود و شورش علیه افزایش مواد غذایی و موج بیکاری همچون مواردیکه در سال ۲۰۱۱ در مصر، لیبی، یمن و تونس رخ داد در نهایت مبدل به کابوس سران عربی خواهد شد و این مورد به طور کامل محتمل است.
این اندیشکده در خاتمه با ادعای برنامههای ایران برای نفوذ در منطقه نوشت: تهران در تلاش است تا نفوذ آمریکا و عربستان سعودی را در خلیج فارس از بین ببرد و جهان اسلام را به دست خود گیرد.
اگر ایران موفق شود، خلیج فارس به طوری موثر بین این کشور و روسیه تقسیم میشود که برای اسرائیل بسیار نامطلوب است. بحران خلیج فارس کاملا با اسرائیل ارتباط ندارد، اما باید به طور دقیق بر آنچه که اتفاق می افتد نظارت داشته باشد.