محمدفوقی، مسئول ستادهماهنگی و نظارت برکانون های فرهنگی هنری مساجد مازندران در نشست هماهنگی جهت اجرای باشکوه طرح قرآنی «ربیع القرآن» با بیان اینکه واقعیت اینکه در جامعه ما از مهدکودک تا دانشگاه قرآن آموزش داده می شود اما در انس با قرآن، فهم قرآن و عمل به این کتاب آسمانی با مشکل مواجه ایم، اظهار داشت: فعالیت های قرآنی باید بگونه ای باشد که اخلاق و سبک زندگی قرآنی شود.
وی با طرح قرآنی«ربیع القرآن» روز جمعه۵ خردادماه سال جاری مصادف با ۲۹شعبان( شب اول ماه مبارک رمضان) با مشارکت ائمه جماعت، مدیران کانون ها، سایر دستگاه های فرهنگی، قرآنی و اجرایی استان در سطح کانون های فرهنگی هنری و مراکز خانه های نور استان برگزار می شود، خاطرنشان کرد: تلاش داریم فهم قرآن در جامعه ایجاد شود.
فوقی، احیا سنت توجه ویژه به قرآن و قرآن شناسی در ماه مبارک رمضان، ترغیب متولیان مسجدی به فراهم نمودن زمینه اجرای برنامه های قرآنی در طول ماه مبارک رمضان، ایجاد پیوند قرآنی بین مسجد- مردم- متولیان مساجد و نهادهای فرهنگی، قرآنی و اجرایی استان، ضرورت توجه به انس هر چه بیشترعموم مردم با قرآن کریم و ارتقا معارف قرآنی، ارائه الگوی برنامه قرآنی برای مساجد و ترویج فرهنگ فعالیت های قرآنی را از جمله اهداف این طرح برشمرد.
وی با بیان اینکه برخی افراد محکمات قرآن را رها می کنند و به دنبال متشابهات هستند، افزود: برخی فقط به آیات فردی و عبادی توجه دارند.
فوقی با بیان اینکه قرآن کتاب زندگی و قانون است، افزود: قرآن شده وسیله تفال و تشریفات واین کتاب الهی را تنها بر سر سفره عقد، مجلس ختم و در سفر به همراه داریم و از قرآنی که باید راهگشای ما در زندگی باشد، بهدرستی استفاده نشده است.
وی بیان داشت: مهجوریت قرآن این است که هنوز قرآن کتاب زندگی ما نشده و به جای اینکه از قرآن نور بگیریم از قرآن پول می گیریم و برروی اشیاء نظیر برنج و مس آیات قرآن را حک می کنیم.
فوقی با بیان اینکه مهجوریت قرآن آنجاست که مرکز نزول قرآن مکه و مدینه شده مرکز توطئه علیه اسلام، شیعیان و مسلمین، تصریح کرد: قرآن ما را دعوت به وحدت میکند اما توطئه های برخی از کشورها موجب تفرقه بین مسلمانان شده است.
وی با اشاره به اینکه بدفهمیدن و نادرست فهمیدن قرآن یکی از آفت ها و مصیبت های جامعه امروز است که منجر به وجود آمدن گروه های داعش، تکفیری وسلفی می شود، گفت: تلاش داریم امسال از گلوگاه تا رامسر ویژه برنامه های قرآنی نظیر نمایشگاه قرآن، محفل انس با قرآن، جلسات تدبر وتفسیر، نشست علمی و فرهنگی، شب شعر، خاطره و داستان سرایی قصص قرآنی، کتابت وحی سوره ملک ومسابقه رادیویی قرآن و نهج البلاغه و…برگزار نمائیم.
فوقی با تاکید اینکه سی شب رمضان مساجد باید با قرآن مانوس باشند، افزود: کانون های تخصصی و مراکز خانه نور در این خصوص مسئولیت سنگین تری دارند.
وی با بیان اینکه فعالیت های مراکز خانه نور باید بصورت تخصصی قابل لمس باشند، ادامه داد: کانون هایی که مجوز خانه نور دارند باید بدانند که فعالیت آنها در حوزه قرآن باید با سایر کانون ها متفاوت باشد.
فوقی با بیان اینکه هویت بخشی به خانه های نور در دستور کار دبیرخانه کانون های مساجد استان قرار دارد، گفت: مراکز خانه های نور استان بایستی تشکیل شورای قرآنی در خانه های نور، نصب جدول برنامه های قرآنی در مسجد را بصورت جدی پیگیر باشند.
وی همچنین خواستار ورود خانه های نور استان در بخش های آموزش حفظ، قرائت، روخوانی، روانخوانی، تجوید و … شد و افزود: این مراکز قرآنی باید برای حوزه کودکان و برگزاری کرسی های تلاوت قرآن یا قرآن پژوهی برنامه داشته باشند.
مسئول دبیرخانه کانون های مساجد مازندران از برگزاری طرح قرآنی ۱۴۵۱ با مشارکت کانون تخصصی قرآن در سطح کانونهای فرهنگی هنری مساجد به ویژه مراکز خانه نور استان خبر داد و گفت: محتوای آموزشی این طرح شامل روخوانی و روان خوانی، حفظ و مفاهیم دو سوره مبارکه ملک و واقعه است که در ۲ بازه زمانی ۱- ایام ماه مبارک رمضان از۶خرداد ماه جاری تا۶تیر ماه جاری و ۲- بعد از ماه مبارک رمضان از۷تیرماه جاری تا۲۶مرداد ماه سالجاری به اجرا در می آمد.
وی با بیان اینکه امسال اردوی اندیشه های آسمانی نیز به مدت یک هفته در مشهد مقدس برگزار خواهد شد، گفت: مازندران سه گروه ۲۳نفره از نخبگان حوزه های مختلف علمی، ادبی، هنری، علمی و… به این اردو اعزام می کند.