همزمان با سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران، مردم کشورمان حماسه دیگری در راهپیمایی ۲۲ بهمن خلق کردند که در حاشیه این حضور، هنرمندان عرصه تجسمی هم نقش داشتند.
یکی از برنامههایی که در حاشیه برگزاری راهپیمایی به چشم میخورد، برپایی نمایشگاه نقاشی از آثار دانشجویان نسل چهارم انقلاب بوده که این آثار به ابعاد مختلف انقلاب اسلامی پرداخته است.
مهرداد خزایی از مسئولان برپایی نمایشگاه درباره آن گفت: معاون فرهنگی مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه علمی کاربردی کشور با هدف به تصویر کشیدن ابعاد مختلف انقلاب اسلامی ایران، فراخوان نمایشگاه نقاشی را در یک ماه گذشته اعلام کرد.
وی ادامه داد: پس از اعلام فراخوان، استقبال خوبی از سوی دانشجویان انجام گرفت و حدود ۴۰ اثر نقاشی در روز ۲۱ بهمن برای نمایش در روز حماسه ۲۲ بهمن آماده شد.
در ادامه مسیر راهپیمایی غرفههای فرهنگی، هنری و صنابع دستی دیده میشد که برخی از آنها مربوط به «ستاد توانافزایی و حمایت از فعالیت سازمانهای مردم نهاد شهر تهران» بود؛ این غرفهها با شعار «انقلاب ادامه دارد…» برپا شده و صنایع دستی و آثار هنری کارآفرینان و هنرمندان را عرضه میکرد.
در یکی از غرفهها آثار هنری تعدادی از هنرمندان جانباز و معلول به نمایش گذاشته شده بود و جوانان معلول این آثار را عرضه میکردند.
سمیه زرآبادی مسئول این غرفه گفت: مؤسسه خیریه امید در زمینه کارآفرینی و توان افزایی معلولان و جانبازان فعالیت دارد که برای حضور در حاشیه راهپیمایی ۲۲ بهمن و نمایش آثار هنری به این محل دعوت شدیم.
وی ادامه داد: هدف کارگروه حمایت از تولیدات هنری و صنایع دستی بوده تا توانمندی جانبازان و معلولان را نشان دهند.
کارهای هنری بسیاری در مسیر راهپیمایی دیده میشد که میتوان به پوسترها و نقاشیهایی از تصاویر شهدای مدافع حرم، غرفههای من انقلابیام، زندگی به سبک ایرانی اسلامی، راه رسیدن به سلامتی، امر به ورزش امر به معروف است، اشاره کرد.
یکی دیگر از غرفهها «نگاهی به نخستوزیران دوران پهلوی بعد از کودتای آمریکایی انگلیسی ۱۳۳۲» را به نمایش گذشته بود که در آن به سوابق شخصیتهایی چون امیرعباس هویدا، حسنعلی منصور، منوچهر اقبال، جعفر شریفامامی، فضل الله زاهدی، غلامرضا ازهاری و شاپور بختیار اشاره شده؛ نکته دیگر این است که از دوران نخست وزیری این افراد به عنوان «دوران نخستغلامی» یاد شده بود.