روز سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ هم زمان با سفر ریاست جمهوری به استان مازندران، دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راس هیاتی جهت افتتاح و کلنگ زنی برخی از پروژه های عمرانی وارد دانشگاه مازندران گردید.

مدیریت متعهد، سخت کوش و باتجربه ای که در این دانشگاه وجود دارد، یک پتانسیل مهم برای دانشگاه است

در نشستی که در حاشیه این مراسم با حضور معاونان، روسای دانشکده ها و مدیران ستادی دانشگاه برگزار گردید، دکتر صدیقی با عنوان این مطلب که ما تقریبا در پایان دوره ی کنونی دولت هستیم و اگر بخواهیم به دستاوردهای دولت در دوره کنونی اشاره ای کنیم ابتدا باید نگاهی به شرایط شروع به کار دولت بکنیم، خاطر نشان کرد: ما در آغاز دولت و تدبیر و امید در حوزه آموزش عالی با مشکلات فراوانی رو به رو بودیم، آن هم به دلیل اینکه مشکلاتی در مدیریت وزارتخانه در سال اول اتفاق افتاد تا موقعی که تثبیت مدیریت را در وزارت خانه شاهد گشتیم و به این دلیل حدود یک سال و نیم را از دست دادیم، به این معنا که تا قطعی شدن وزیر موجود و وزیر فعلی در وزارت علوم، به هر حال زمانی را از دست دادیم، گرچه مجموع  وزراتخانه کار خود را انجام می داد.

دکتر صدیقی در ادامه با اشاره به این نکته که اولین هدف خود را در وزارتخانه، سامان دهی ایجاد نظم و انضباط و حاکمیت قانون در وزارت خانه پیش بینی کردیم،‌ فزود: اولین گام را برای خود این فرض کردیم که از تصمیمات روزمره و شاید به نوعی بتوان گفت از تصمیمات قبیله ای جلوگیری کنیم و به حاکمیت قانون برگردیم و تلاش کنیم آرامش به دانشگاه ها برگردد که هر روز منتظر یک اتفاق ناخواسته نباشند و فکر می کنم در همه بخش های وزرات خانه این توفیق ایجاد شد.

وی ادامه داد: در حوزه ی آموزشی وزارتخانه بحث اصلی و هدف اصلی، سامان دهی بخش های آموزش عالی کشور است. به هر حال ما با توسعه ی کمّی فوق العاده در آموزش عالی مواجه بودیم که هم می توانست برکاتی و هم تهدیداتی به همراه داشته باشد، چرا که اگر توسعه غیر هدفمند باشد و متناسب با امکانات و شرایط نباشد، قاعدتا لطمه ای به بخش های کیفی نیز می زند. با پیگیری های وزاتخانه و مصوبه شورای انقلاب فرهنگی بحث آمایش آموزش عالی کشور خوشبختانه به تصویب رسید و حوزه ی آموزشی وزرات، مقدمات این آمایش را فراهم کرد و فکر می کنم که سال ۹۶ سال اجرای سیاست های آمایش آموزش عالی کشور است که سامان دهی مناسبی برای مراکز آموزش عالی کشور ایجاد شود و ما از این به بعد شاهد توسعه ی هدفمند و ضروری باشیم و از توسعه ی بی رویه ی رشته و مقاطع در مراحل مختلف جلوگیری شود و یک نوع ارتباط و اتحادی بین دانشگاه های کوچک و مراکز آموزش عالی که به نسبتا جدید التاسیس هستند با دانشگاه های بزرگ ایجاد شود.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص حوزه ی ساخت و سازها هم گفت:‌ خوشبختانه این دوره توفیق هایی وجود داشت، هم ساختمان های نیمه تمام زیادی که وجود داشت به مرحله ی تکمیل رسید و هم پروژه های ۵۰ درصدی هم رشد مناسبی داشت و هم شاهد تخصیص های مناسب و همین طور جذب حمایت خیرین در بخش های مختلف آموزش عالی کشور هم در بخش ساخت و ساز هم نرم افزاری بودیم. الان ۶۳ بنیاد خیرین در دانشگاه ها وجود دارد و در راس آن ها هم بنیاد مرکزی در وزارتخانه است که کمک های خیرین را درون دانشگاه ها سازماندهی می کند. ضمن اینکه یک اعتبار خاص برای حمایت از خیرین در این دو ساله در قانون بودجه پیش بینی شد که ما پروژه هایی که توسط خیرین در دست اجراست، به طور خاص ۵۰ درصد آن را از اعتبارات دولتی بتوانیم کمک بگیریم و حل کنیم.

دکتر صدیقی در ادامه سخنان خود با بیان این موضوع که در طول این سه سال، مرتب شاهد انتقاداتی بودیم در این باب که رشد علمی کاهش پیدا کرده و شتاب کم شده است، گفت: آنچه که وزراتخانه تاکید می کرد مسیر درست و به اصطلاح علمی است که انتخاب شده است. ما هم توسعه ی کمی و هم توسعه ی کیفی می خواهیم. خوشبختانه به خیلی از این اهداف خود رسیده ایم. سال گذشته در پایان سال بر اساس گزارش های منابع پایگاه های isi توانستیم مجددا رتبه ۱ رشد علمی در دنیا را از جهت تولیدات علمی کسب کنیم و بر اساس اعلام پایگاه ها، شتاب علمی و مقام اول در رشد را به خود اختصاص دادیم. در کنار این به تولید مقالات کیفی مفتخر هستیم یعنی درصد تولید مقالات علمی در یک درصد مقالات برتر دنیا سه برابر شد نسبت به ۲۰۱۳ که نشان دهنده این است که اساتید و دانشجو های ما در دانشگاه ها در کنار کار علمی که انجام می دهند به کار خود کیفیت بیشتری بخشیده اند و سهم ما در تولیدات علمی برتر دنیا سه برابر شده است. تعداد دانشگاه های ما در یک درصد دانشگاه های برتر خوشبختانه در ۲۰۱۶ به ۱۴ دانشگاه رسید و این هم نشان دهنده ی این است که دانشگاه های ما همه مسیر پیشرفت و توسعه را شناخته اند.

رییس سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: در حوزه های فرهنگی نیز، خوشبختانه فضای دانشگاه ها فضای مناسب تری از جهت تحرکات سالم و قانونی دانشجویان و فضای سالم فرهنگی شده است. گرچه باید تلاش بیشتری در این بخش کرد و تشکل های جدیدی در دانشگاه ها بوجود آمده اند و فضای چند صدایی را در دانشگاه ها رقم زد که امیدواریم در این بخش باز هم تلاش بیشتری داشته باشیم بطوری که بتوانیم نشاط دانشجویی و فرهنگی و سیاسی در دانشگاه ها داشته باشیم.

دکتر صدیقی به حوزه دانشجویی نیز اشاره نمود و بیان داشت: در این حوزه که بیشتر به مسوولیت ما بر می گردد، یک سامان دهی اولیه داشتیم. مواردی از نابسامانی هایی که در بخش های مختلف وجود داشت و وقت قابل توجهی از مجموعه ما گرفت تا این فضا به شرایط قانونی و رسمی برگردد. هم در حوزه ی سازمان دانشجویی و هم در حوزه صندوق رفاه خوشبختانه توانستیم منابع صندوق را در کنار کمک های دولت، از حدود ۴۵۰ میلیارد تومان مطالبات صندوق رفاه که تقریبا از سال ۵۳ تا الان باقی مانده بود شاید بیش از ۵۰ درصد برگرداندیم. ما در سال ۹۴ و ۹۵ تقریبا هر درخواست وامی را در دانشگاه ها پاسخ دادیم، درخواستی بدون پاسخ نماند و هر دانشجویی که درخواست وام داشت و معاونت دانشجویی دانشگاه تایید کرده بود توانست استفاده بکند غیر از وام شهریه که در سال ۹۳ با مشکلاتی مواجه بودیم مانند عدم تخصیص ولی باز در ۹۴و ۹۵ علی رغم عدم تخصیص توانستیم از منابع صندوق اعتبار مناسبی را برای پرداخت وام شهریه به دانشجویان استفاده کنیم در کنار افزایش تعرفه های وام ها و پوشش بسیار خوبی که داشتیم در عین حال ذخیره ی استراتژیک صندوق رفاه که امر مهمی است ذخیره ی صندوق هم رشد فوق العاده داشت تقریبا از ۱۴۰ میلیارد تومان به ۳۴۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. وام ویژه ی دانشجویان دکتری هم سال گذشته کاملا جدی بود سال ۹۴ حدود ۲۲ میلیارد تومان عملکرد دانشجویان دکتری بود سال ۹۵ ،۸۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد حدود ۷۰۰ هزار تومان در ماه به دانشجویان دکتری برای اینکه بیشتر روی بحث های آموزشی و پژوهشی خود وقت بگذارند و حضور بیشتری در دانشگاه داشته باشند از این جهت هم توفیق خوبی بود و امسال هم این عدد به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش پیدا خواهد کرد که فکر می کنم برای افزایش کیفیت در دوره ی تحصیلات تکمیلی بسیار مهم و موثر است.

دکتر صدیقی سپس گریزی به مسایل خوابگاه های دانشجویی زد و گفت: ما در حوزه ی خوابگاهی هم ظرفیت ها را تا حدی افزایش دادیم. البته مشکل و محدویت قانون برنامه پنجم وجود داشت که اجازه ی ساخت خوابگاه را از محل منابع دولتی جدید نمی داد ولی به هر حال از طرق مختلف هم تکمیل خوابگاه های باقی مانده هم کمک گرفتن از خیرین هم کمک گرفتن از نهاد های عمومی غیر دولتی مثل ۱۵ خرداد ظرفیت های جدیدی در دانشگاه ها داشتیم. خوابگاه های موجود را هم رتبه بندی کردیم. و از رتبه ی ۱ تا ۵ سال ۸۵ توانستیم خوابگاه رتبه ۵ را که پایین ترین بود ارتقا رتبه بدهیم و در سال جاری خوابگاه های رتبه ۴ را در دستور کار خود قرار دادیم که بیش از ۲۰۰ خوابگاه وجود دارد که رتبه ی ۴ هست و باید به رتبه های بالاتر با کمک خود دانشگاه ها افزایش پیدا کند.

معاون وزیر علوم در خصوص سلف سرویس های دانشجویی و ورزش های همگانی هم گفت: در حوزه ی سلف هم بحث رتبه بندی غذاخوری موجود هم جزو برنامه های ماست چون خیلی از آن ها نیاز به توجه بیشتر و بازسازی دارند هم در آشپزخانه ها و هم محل های صرف غذا که این هم جزو برنامه ی سال ۹۶ است. در حوزه ی تربیت بدنی هم اتفاق های خوبی افتاده است ضمن اینکه دنبال توسعه ی ورزش همگانی هستیم در کنار آن رقابت های ملی و بین المللی هم به شکل منظم در این دوره انجام شد که سال گذشته یعنی سال ۹۴ رتبه ی نهم دنیا را در مسابقات بین المللی دانشجویان کسب کردیم و امسال هم حضور بین المللی خواهیم داشت و همینطور سرانه ی فضای ورزشی هم فعلا به ۱ متر مربع رسیده که امیدواریم به یک و نیم متر مربع افزایش بدهیم  و نیز مراکز ارزیابی سلامت و تندرستی دانشجویان هم سال گذشته به ۵۰ مرکز افزایش پیدا کرد. ما به زودی اطلاعات مناسبی از وضعیت جسمی دانشجویان خواهیم داشت که هم در برنامه ریزی ورزشی و هم در آینده ی دانشجویان موثر است که اینجا هم فکر می کنم یکی از کارهایی است که به آن توجهی نشده بود.

دکتر صدیقی ادامه داد: در بخش روانی هم مراکز مشاوره دو طرح ملی سیمای اجتماعی زندگی دانشجویی بررسی شده است و به نتایج بسیار با ارزشی رسیده ایم که وضعیت دانشجو ها از لحاظ سلامت روانی چقدر است و بر اساس آن یک سری برنامه ریزی های مداخله ای در درون دانشگاه ها از سال ۹۵ شروع شد. در بحث حوزه ی دانشجویی اتفاق های مناسب و خوبی توسط سیاست های صندوق رفاه اتفاق افتاد که امیدواریم در سال ۹۶ این اتفاقات بهتر و بیشتر بشوند. به هر حال دانشجو ها در بخش های مختلف با مشکلات متعددی رو به رو هستند و طبیعی است که صندوق رفاه هر چه بیشتر بتواند در این زمینه پیشرفت کند بحث کیفیت در آموزش عالی را بیشتر و بهتر خواهیم داشت.

رییس سازمان امور دانشجویان وزارت عتف افزود: در بحث هیات علمی هم در سال ۹۳ یک رشد نسبتا قابل قبولی در رشد پرداخت ها داشتیم در سال ۹۵-۹۴ به جهت مشکلات مالی که دولت داشت افزایش ها همان افزایش های سنواتی بود امیدوار هستیم در سال ۹۶ در کنار افزایش بیشتری که برای کارکنان دولت پیش بینی شده است امیدوار هستیم که در نقش اعضای هیات علمی هم اتفاقات قابل توجه تری نسبت به سال ۹۴ و ۹۵ بیافتد منتهی چون هنوز در مرحله ی بررسی و پیگیری است خبر قطعی وجود ندارد ولی به هر حال در این بحث هم بررسی ها در حال انجام است که انشاءالله این بحث هم به سرانجام برسد.

دکتر صدیقی افزود: علی رغم همه ی کمبودهایی که در بخش دولت وجود داشت در این سه سال و اندی توجه نسبتا مناسب و خوبی به آموزش عالی کشور توسط دولت داشتیم در همه ی سال ها تقریبا توانستیم تخصیص های دانشگاه ها را بگیریم به جز سال ۹۴ که چند درصدی عدم تخصیص داشتیم ما در همه این سال ها تامین و تجهیز دانشگاه را اعتبارش را صد در صد گرفتیم همچنین اعتبار پروژه های ۵۰ درصدی. در اواخر سال گذشته اتفاقات خوبی در دانشگاه ها افتاد با کمک دولت توانستیم اعتبارات متمرکزی را بگیریم و بین دانشگاه ها توزیع کنیم. تخصیص های دانشگاه خوشبختانه در سال ۹۵ تقریبا کامل بود و از این جهت دانشگاه ها مشکلش کمتر شد. مشکلات و کمبودها صفر نشده ولی دغدغه  و مشکلات مدیریت دانشگاهی در سه سال گذشته به ویژه سال ۹۵ به کمترین مقدار خود رسید و امیدوار هستیم این توجه بهتر و بیشتر شود و به هر حال با ثباتی که در تصمیم گیری ها ایجاد شده و با کمربندهایی که بسته شده ما شاهد خیز بهتر آموزش عالی کشور در سال های آینده باشیم

معاون وزیر علوم در خصوص دانشگاه مازندران هم گفت: با آشنایی قدیمی که با این دانشگاه دارم و در دوره های مختلف حضور داشتم واقعا دانشگاه مازندران را دانشگاه با پتانسیلی می دانم همانطور که دوستان تاکید کردند من پتانسیل ها را در چند محور اگر خلاصه بکنم یکی قدمت دانشگاه است به هر حال دانشگاه قدیمی و با سابقه ای است موقعیت جغرافیایی دانشگاه باز پتانسیل دیگر دانشگاه است و کمک هایی که این دانشگاه می تواند به دانشگاه های دیگر بکند. اساتید با تجربه در کنار اساتید جوان که در این دانشگاه هستند به هر حال این هم نقطه ی قوت و پتانسیل این دانشگاه است. زیرساخت های خوبی در کنار کمبودهایی که اشاره شد در این دانشگاه است ولی در کنار این، زیرساخت های خوبی هم دارد. یک پتانسیل دیگر، مدیریت متعهد و سخت کوش و باتجربه ای که در این دانشگاه وجود دارد. توقع ما و انتظار ما این است که در ۴ سال آینده دانشگاه مازندران را حتما در جمع ۱۳ دانشگاه برتر کشور شاهد باشیم. به هر حال همه ی این ها نشان دهنده ی این است که این کار شدنی است و قطعا جناب آقای دکتر میرنیا و همکاران ایشان به این هدف دست خواهند یافت. ما نیز در این جهت به کمک دانشگاه خواهیم آمد تا شاهد پیشرفت این دانشگاه در آینده باشیم

توسط دکتر میرنیا دورنمایی از مسایل، مشکلات و فعالیت های عمرانی دانشگاه مازندران در حضور معاون وزیر تشریح شد

روز سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ هم زمان با سفر ریاست جمهوری به استان مازندران، دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر و رییس سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راس هیاتی جهت افتتاح و کلنگ زنی برخی از پروژه های عمرانی وارد دانشگاه مازندران گردید.

دکتر سید خلاق میرنیا رییس دانشگاه مازندران در نشستی که در حاشیه این مراسم با حضور معاونان، روسا، معاونان و مدیران دانشکده ها و مدیران ستادی دانشگاه برگزار گردید، ضمن اعلام این مطلب که این دانشگاه با قدمت ۴۸ سال به عمر انقلاب دارای حدود ۱۳ هزار دانشجوی فعال است، گفت: از این تعداد ۱۰۰۰ نفر در مقطع دکتری، ۲۶۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و بقیه در مقطع کارشناسی در قالب ۱۱ دانشکده مشغول به تحصیل هستند که البته یکی از دانشکده های ما، دانشکده میراث فرهنگی و گردشگری در شهر نوشهر مستقر است که متاسفانه به علت نداشتن امکانات، ساختمان مناسبی ندارد که مشکل اصلی ما فعلا زمین برای ساخت دانشکده است.

دکتر میرنیا ادامه داد: مازندران موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی دارد که از هر جهت مطلوبیت دارد. در استان ۵ دانشگاه دولتی در حوزه علوم، دو دانشگاه دولتی در حوزه بهداشت در بابل و ساری و ۴۷ موسسه غیر انتفاعی به همراه دانشگاه های پیام نور، آزاد، علمی کاربردی، فنی و حرفه ای، فرهنگیان و … این نشان دهنده ی جاذبه استان است. ما بعضا از این جاذبه ها به مقدار فراوان استفاده کردیم و آنقدر پاسخگو نبود. باید از منابع خود بهتر استفاده می کردیم که متاسفانه این امر میسر نشد.

رییس دانشگاه مازندران در ادامه با بیان این نکته که الان با همه این مسایل با نگاهی گذرا، مشاهده می کنید که دانشگاه مازندران با تمام پتانسیل موجود در مقایسه با سایر دانشگاه های کشور امکانات مناسب و در خور شان ندارد. افزود: به نظر من دلیل آن این است که در این۱۰ سال گذشته به طور جدی روی آن وقت گذاشته نشده و سرمایه ای که می توانست جذب شود، نشده است. به طور مثال هیچ دانشگاهی مانند دانشگاه ما این طور نیست که دانشکده های اصلی ساختمان مستقل نداشته باشند. به طور مثال برای دانشکده اقتصاد سال ۸۳ مجوز گرفته شده است که با دانشکده ی انسانی در یک محل است و همچنین دانشکده ی حقوق که میهمان دانشکده ی معماری است یا آزمایشگاه مرکزی  مناسبی نداریم تا بتوانیم از آن، جهت گسترش علم و توسعه پژوهش استفاده کنیم.

دکتر میرنیا سپس به برخی از مشکلات رفاهی دانشجویان نیز اشاره کرد و گفت: در بخش خوابگاه، ما امکانات رفاهی مناسبی نداریم. در خوابگاه دختران با ۱۴۰۰ دانشجو سالن غذا خوری موجود نیست. این مشکلات دست به دست هم می دهد تا یک بهم ریختگی فرهنگی –  اجتماعی در دانشگاه بوجود بیاید. ما بعد از دانشگاه تهران، بزرگ ترین و بهترین دانشکده تربیت بدنی کشور را داریم، لیکن با این پتانسیل، دانشگاه فاقد امکانات ورزشی مناسب از جمله استخر است. همچنین برای فعالیت های فرهنگی نیز مجتمع فرهنگی وجود ندارد. این زیرساخت های ناقص، رشد دانشگاه را با یک نوع چروکیدگی مواجه کرده است و روند توسعه دانشگاه نرمال نبوده است.

رییس بزرگ ترین مرکز آموزش عالی استان در ادامه سخنان خود در خصوص طرح های عمرانی در دست اقدام دانشگاه گفت: بنده به نوبه خود از زمانی که در این سمت شروع به کار کرده ام در جهت رفع این نواقص فعالیت نمودم. ما دانشکده اقتصاد را شروع کرده ایم که تا اسفند تحویل ما داده شود، دانشکده عمران که ناقص بود در حال تکمیل شدن است. ساخت ساختمان دانشکده حقوق نیز شروع شده است. سالن سلامت دانشکده تربیت بدنی در عرض دو سه ماه دیگر تحویل داده خواهد شد. رستوران خوابگاه پسران در حال بهره برداری است. رستوران خوابگاه دختران بدون اعتبار در حال احداث است. سالن ورزش خوابگاه پسران در مرحله ی فونداسیون در حال انجام است. درمانگاه دانشگاه مازندران امروز کلنگ آن زده خواهد شد. بابلسر شهر کوچکی است و زیرساخت های جدی برای خود مردم شهر ندارد چه برسد به چند هزار دانشجو و استاد. کلنگ احداث مرکز بهداشت و خدمات درمانی، مرکز اورژانس ۱۱۵ و خوابگاه برای دانشجوهای متاهل دانشگاه امروز به زمین زده خواهد شد. ما با همه ی این مشکلات مالی، با اراده و برنامه ریزی و صرفه جویی شروع به تکمیل این پروژه ها خواهیم کرد. همچنین امروز بازارچه دانشجویی بعد از ۶ ماه از آغاز احداث آن، افتتاح خواهد شد.

دکتر میرنیا در پایان سخنان خود گفت: یک دانشگاه جامع مانند دانشگاه مازندران که دانشگاه معین منطقه ۲ است، باید دارای حداقل امکانات باشد. سازمان مرکزی هم به دور از پردیس است و این هم یکی از مشکلات دانشگاه است. همچنین سالن همایش مناسبی برای جلسات و همایش ها نیز نداریم. این ها چند مثالی از محرومیت های دانشگاه ما بود که در نوع خود در کشور منحصر بفرد است. امیدوارم به دانشگاه مازندران بیشتر از هر زمانی توجه شود تا عدالت در حق این دانشگاه نیز برقرار شود و از امکانات کافی برخوردار شویم. این دورنمایی از چندین مشکل دانشگاه مازندران بود که امیدوارم مورد توجه قرار بگیرد.

سند راهبردی معاونت دانشجویی دانشگاه مازندران برای ۱۰ سال آینده تدوین شد

دکتر ولی اله دبیدی روشن معاون دانشجویی دانشگاه مازندران نیز در این نشست با اعلام این مطلب که با حمایت دکتر میرنیا و با کمک هیات رییسه و سایر مسوولان دانشگاه، توانستیم در طی یک سال اخیر کارهای مهمی انجام دهیم، ‌افزود: بسیاری از هزینه های ملی ما به دلیل نداشتن برنامه ای منسجم از بین می رود. اولین کار انجام شده در این راه، تدوین سند راهبردی معاونت دانشجویی دانشگاه مازندران است که به صورت ۱۰ ساله تعیین شده و ریز برنامه ها نیز مشخص شده است. چرا که اعتقاد داریم اگر این سند نباشد هر فردی می تواند به طور سلیقه ای کاری انجام دهد، همانطور که در جامعه ما نیز رواج دارد. طول دوره ی مدیریتی در داخل کشور ما به طوری نیست که اجازه فعالیت بلند مدت به مدیران را بدهد، پس این برنامه راه و سند راهبردی برای تمام دانشگاه های کشور لازم است تا برنامه دانشگاه در طی سال ها ثابت باشد و هیچ مدیری برنامه های قبلی را ناتمام نگذاشته و هزینه های ملی ما به هدر نرود.

دکتر دبیدی ادامه داد: بخش بعدی، باز هم در حوزه ی مدیریتی است. ما بخش بهداشت و درمان و مرکز مشاوره را از هم جدا کردیم. دانشگاه مادر استان یک پرونده روانشناسی برای بررسی وضعیت دانشجویان ندارد، خیلی از دانشگاه ها اگر دانشجو سه ترم مشروط شود پرونده به کمیسیون فرستاده می شود و در این زمان تنها کاری که کمیسیون می تواند انجام دهد کمک به دانشجو است. ما در گام اول برای دانشجویی که یک ترم مشروط می شود یا مشکلات دیگر دارد، پرونده ای تشکیل داده تا مرکز مشاوره ما با نیروهای متخصصی که در اختیار دارد، بتواند به این دانشجوها کمک کند.

معاون دانشجویی دانشگاه در ادامه ضمن اعلام این خبر که اکثر کارهای حوزه معاونت و واحدهای مختلف این حوزه  را سامانه ای کردیم، ادامه داد: بعد از چندین سال کمیسیون موارد خاص داخلی سامانه ای شده است. کمیسیون موارد استانی نیز جدیدا راه اندازی شده است، در حالی که باید از ۱۰ سال قبل این اتفاق می افتاد که این باعث مشکلات عمده ای برای پیگیری کار دانشجویان شده بود و باعث اتلاف وقت می شد.

وی ادامه داد: بخش بعدی کار انجام شده در حوزه خوابگاه و سلف است که به دوربین مدار بسته تجهیز شده است که از مشکلات آتی پیشگیری می شود. در ارتباط با درون خوابگاه هم اقداماتی انجام شده است. یک بخش مهم با همت اعضای هیات رییسه و معاون توسعه و پشتیبانی دانشگاه و حمایت صندوق رفاه دانشجویان، خوابگاه پسران از داخل مجتمع شهید نواب صفوی به خوابگاه امام حسین(ع) منتقل شده است که با این کار مشکلات حمل و نقل نیز کمتر شده است. بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون تومان صرف تعمیرات و تجهیزات داخل خوابگاه شده است که در طی ۱۰ سال گذشته بی نظیر بوده است.

دانشگاه مازندران دانشگاه رو به جلویی است و در یک سیر صعودی پیشرفت قرار دارد

دکتر حیدر جانعلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران نیز در این نشست تاکید کرد: اگر چه دانشگاه در مرحله فقر زدایی و محرومیت زدایی است و در حال غنی شدن زیر ساخت های اساسی است، اما در جمع بندی صادقانه و خالصانه، دانشگاه مازندران دانشگاه رو به جلویی است.

دکتر جانعلی زاده گفت: در واقع ما خلق شده ایم که با نشاط زندگی کنیم و دیگران را به نشاط نزدیک بکنیم، کل خلقت به تعبیر بنده برای همین قضیه است که برای شاد زیستن و شاد کردن دیگران خلق شده ایم. بنابراین اگر قصد رسیدن به این اهداف مقدس را داریم، همت جهادی، همت جبهه ای، همت انسانی، همت عاقلانه و عالمانه لازم است. این سه حرفی که عرض کردم، علم، عقل و عشق به نظر من در دانشگاه مازندران وجود دارد که زیرساخت کلیدی حرکت است. این زیرساخت موثر و تعیین کننده اگر با همت های دیگر و زیرساخت های دیگر همراه شود می تواند خروجی بهتری داشته باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه مازندران به موانع زیرساخت های لازم برای رسیدن به این اهداف اشاره کرد و افزود: دانشگاه مازندران مجتمع فرهنگی ندارد، گرچه نقشه ی آن سال ها قبل آماده شده بود، ولی در حال حاضر اقدامی نشده است. لذا از شما عزیزان می خواهیم به ما کمک کنید که این نعمت در اینجا بوجود بیاید.

وی ادامه داد: خوابگاه شهید نواب صفوی دانشگاه شاید بزرگترین نعمت دانشگاه های کشور باشد و واقعا جای ناشکری است که اگر از این نعمت به خوبی استفاده نکنیم، دکتر میرنیا قصد ایجاد مجموعه ای فرهنگی و رفاهی را دارند، ولی این مهم، به همت و کمک مسوولان وزارت علوم و سایر نهادها نیازمند است تا رو به تکمیل برود. این مجموعه نه تنها برای دانشگاه مازندران، بلکه برای کل دانشگاه های کشور نعمتی بزرگ محسوب می شود.

دکتر جانعلی زاده در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: در حال حاضر با همت هیات رییسه دانشگاه مازندران، این دانشگاه در یک سیر صعودی پیشرفت قرار دارد و امیدوارم به این دانشگاه توجه بیشتری شود تا بتوانیم این مسیر رو به جلو را در ادامه داشته باشیم.