سرهنگ مهراب ریاحی در مراسم معارفه سرپرست معاونت اجتماعی استان مازندران، گفت : معاونت اجتماعی یکی از معاونت های اثر گذار در نیروی انتظامی است و نیاز به آگاهی و معرفت باید از نیازها و خصوصیات بارز کارکنان معاونت اجتماعی باشد .
جانشین فرمانده انتظامی مازندران، افزود: هوشیاری در فضای مجازی و برخورد صحیح کارکنان می تواند از بروز خیلی از معضلات و جریان های ناشی از رفتارهای ناهنجار اجتماعی در افراد پیشگیری کند .
وی مشاوره را چراغ راهی برای مراجعان به این مرکز عنوان کرد و گفت : چراغی که کارشناسان مرکز مشاوره در ذهن مراجعان به این مرکز روشن می کنند تشخیص مسیر واقعی را برای آنان مشخص کرده و باعث پیشگیری از خیلی از وقایعی می شود که نتایجش برای جامعه مثمر خواهد بود.
وی معرفت به حقایق و آینده نگری را از دیگر خصوصیات بارز کارکنان معاونت اجتماعی برشمرد و تصریح کرد : از آنجا که این معاونت به عنوان پل ارتباطی بین پلیس و مردم محسوب می شود از حساسیت شغلی بالایی برخوردار است .
سرهنگ ریاحی ، معاونت اجتماعی را سنگربان ماموریت های سازمان از طریق ارتباط رسانه ای و انعکاس مشکلات جامعه از طریق مطالعات و برآورد اجتماعی با حضور جهت دار در جامعه با روش ها و تعیین مقصد و مقصود و شناخت تهدیدات و آسیب ها برشمرد .
ریاحی ، برنامه ریزی برای حل معضلات اجتماعی از طریق مطالعات انجام شده ، شناخت تهدید ها و آسیب ها برای طراحی عملیات روانی و اطلاع رسانی با ایجاد روش های صحیح را از دیگر مولفه های معاونت اجتماعی برشمرد و گفت : نیروی انتظامی بابرنامه ریزی های صحیح و ارائه آموزش های همگانی می تواند موفق باشد .
جانشین فرمانده انتظامی استان مازندران بر تقدم پیش بینی بر پیشگیری با شناخت ظرفیت های اجتماعی و برنامه ریزی بر اساس تهدیدها و آسیب های موجود برای ارائه آموزش های مورد نیاز جامعه به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم و یا با برگزاری های میزگردهای علمی از طریق شناخت پتانسیل های اجتماعی وکانون های اجتماعی تاکید کرد .
وی با تاکید بر به کارگیری ظرفیت های اجتماعی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و برنامه ریزی های جهت دار برای استفاده از تجهیزات و فناوری های روز،گفت: سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های معاونت اجتماعی در برقراری امنیت و کاهش جرایم نقش ارزنده ای دارد .
ریاحی در پایان برنامه ریزی،زمان بندی،حضور پررنگ موثر و معنی دار و با مفهوم در اجتماع،ارائه خدمات مشاوره ای و آموزش های حضوری در سازمان ها و مراکز علمی،تاثیر گذاری ، تصمیم سازی و بررسی راهکارها در امر مشاوره و همچنین بررسی کمی و کیفی برنامه ها را از جمله مولفه های بارز در ماموریت های معاونت اجتماعی برشمرد .
سرهنگ علیرضا باقری سرپرست جدید معاونت اجتماعی استان مازندران در این مراسم، گفت: آنچه که مردم از نیروی انتظامی انتظار دارند نظم و امنیت اجتماعی است .
وی با اشاره به ابعاد عمومی و اجتماعی امنیت، تصریح کرد: یکی از ابعاد امنیت ، امنیت توافقی است که برابر قانون تبیین و ابلاغ می شود که هرکس از آن عدول کرد با وی برخورد خواهد شد و این امنیت ، امنیتی شکننده و ناپایدار است که قابل اتکاء و اعتماد عمومی نیست .
باقری افزود: یکی دیگر از ابعاد امنیت ، امنیت اجتماعی است که به باور و درک کارشناسان و اهل فن، یک سری مولفه ها و هنجارهایی مانند باورها و اعتقاداتی در آن تعریف شده که معمولا بر مدار وفاق و رضایت عمومی جامعه استوار است .
وی با اشاره به این که این امنیت ، امنیتی قابل اتکاء و اعتماد است،خاطرنشان کرد : ماموریت های معاونت اجتماعی نیز از این بعد تعریف شده است .
باقری ، با بیان این که برای هدایت جامعه و تنویر افکار عمومی در مجموعه نیروی انتظامی و معاونت اجتماعی ظرفیت هایی وجود دارد که نیازمند عقل و خرد جمعی است، گفت: در حوزه برون سازمانی استفاده از سرمایه های اجتماعی نیازمند مولفه هایی مانند ارتباط ، مشارکت و ارتباط است که می تواند ساختار مناسبی را در جامعه بوجود بیاورد .
سرپرست معاونت اجتماعی استان در خاتمه با تاکید بر استفاده از ظرفیت های برون سازمانی و سرمایه های اجتماعی ، گفت : ظرفیت سرمایه های اجتماعی به گونه ای است که می شود براحتی آن را مدیریت کرد .
در پایان این مراسم با قدردانی از سرهنگ حاجی پور ، سرهنگ دکتر علیرضا باقری به سمت سرپرست معاونت اجتماعی فرماندهی انتظامی استان معرفی گردید .