محفل نورانی یادواره ۱۸ شهید عرشی آبان ماه جنگل آمل عصر امروز مورخ ۲۴ آبان ۹۵ با حضور خانواده های معزز شهدا، ایثارگران، جانبازان، مردم فهیم و انقلابی شهرستان هزار سنگر آمل و مسئولان در سالن همایش شهرداری آمل برگزار شد.
در این مراسم سردار مهدی خانی گفت: این ایام سه مناسبت در پیش داریم که امروز به مناسبت سوم، دور هم جمع شدیم تا یادی از شهیدان دیروز جنگل و شهدای امروز مدافع حرم کنیم تا شاید در راه آنان قدم برداریم و از منتظران باشیم و شاید هم از شهیدان باشیم.
وی ادامه داد: مناسبت اول ۱۸ آبان است که خدا قدرتش را به رخ ضد انقلاب کشید و با قرار دادن یک گروه سه نفره ی فاقد آموزش، تجربه و تخصص در مقابل بزرگترین گروه چریکی جنگل در پایان قرن بیستم ایستاد و نقشه چندین ماهه آنان را برباد داد.
خانی افزود: در این نبرد نامتقارن، یعنی یعنی سه نفر در برابر حدود ۳۰۰ نفر، پیروزی با جبهه اهل حق شد، آنچنان که تا نقشه بعدی عملیات، بیش از دو ماه طول کشید و به عبارتی می توان درگیری ۱۸ آبان را اولین شکست سخت گروه به اصطلاح سربداران دانست و در این مورد کلمه اولین بحثی نیست،درباره شکست هم بحثی نیست، چون به هیچ هدفی نرسیدند، اما سختی شکست مربوط به این است که تعداد زیادی از نیروهای سربداران از جنگل گریختند و به شهرهایشان بازگشتند.
پژوهشگر حوزه حماسه ششم بهمن، تصریح کرد: مناسبت دوم، ۲۲ آبان است که اولین و بزرگترین عملیات نیروهای خودی علیه گروه چریکی جنگل، در کوتاه ترین زمان ممکن یعنی پس از ۷۲ ساعت انجام گرفت و این اقدام صرف نظر از دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده، خود نوعی پیروزی است، البته تعجیل و نبود تدبیر، مانع از دستیابی به برخی اهداف شده است.
وی در ادامه بیان کرد: بیشترین شهید جنگل مربوط به همین عملیات است زیرا دشمن شکست خورده چند روز قبل با دریافت اطلاعات محرمانه قبل از عملیات، توانست با شنود، ایجاد کمین و نیز کشتار فجیع و وحشیانه، بر زخم عمیق ۱۸ آبان مرحمی بگذارد.
یادگار حماسه ششم بهمن گفت: مناسبت سوم جنایتی است که از نوک انگشتان گروه حرمتی پور یا اشرف دهقان (شاخه چریک های فدایی خلق ایران) و از سر سلاح خونین آنان بیرون آمده و بر پیشانی و قلب یک روحانی و پاسدار نشسته است و ما در سوگ شهیدان شریعتی فر، یعنی پدری روحانی و پسر پاسدارش از شهرستان گرگان نشسته ایم.
وی در ادامه مطرح کرد: اینان مسافرانی بودند که برای شرکت در مراسم درگذشت علامه سید محمدحسین طباطبایی، عازم قم بودند و در ایست بازرسی ناجوانمردانه این گروه در جاده هراز، واقع در پارک جنگلی میرزا کوچک خان، در کمین این گروه افتادند و سرانجام در ابتدای جنگل و در کنار همسر و دخترشان، با نفیر گلوله های آتشین، فریاد الله اکبر سردادند و به ملکوت اعلی پر کشیدند.
سردار مهدی خانی تاکید کرد: یاد کنیم از شهید مدافع حرمی که همسر جوانش در جلسه ششم بهمن حضور داشت و در ستاد یادواره جنگل فعال بود. از ستاد بیرون آمدم با دوجوان خوشرو و خوشگو مواجه شدم. متاسفانه فرصت زیادی نداشتم که با آنان خوش و بشی کنم، ولی سلام و احوال پرسی گرمی با هم داشتیم. شهید رضا حاجی زاده یکی از آن دو جوانی بود که رسم عاششقی و شهادت را از شهیدان جنگل به درستی آموخت و در مکتب شهیدان مدافع حرم ثبت نام کرد، اندکی طول نکشید که در این مکتب فارغ التحصیل شد و به جمع فارغ التحصیلان غرور آفرین جنگل پیوست. وی از مومنین صادقی بود که که زیاد به انتظار ننشست، اما انتظارش حقیقی و واقعی بود.
پژوهشگر حوزه حماسه ششم بهمن تصریح کرد: واقعا مایه مباهات است که عده ای جوان، در حالی که کار و درس دارند و چه بسا محتاج نان روزانه و شبانه شان هستند، با عشق و سرمستی، چراغ ستاد یادواره جنگل و حماسه ششم بهمن آمل را روشن نگه می دارند تا بهترین و ناب ترین حرکت مردمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به بوته فراموشی سپرده نشود، هر چند سوسویی از دور، راه را به رهروان شهدا نمایان سازد.
خانی در ادامه گفت: حیف نیست به چنین جمع خودجوشی، حمله ور شوید و با انواع شماتت و نامهربانی، راه آنان را ببندید؟ آیا می دانید که این افراد نه تنها هیچ بودجه دولتی ندارند، بلکه با اخذ کمک های مردمی و حتی با خرج کردن از جیب خودشان و نیز رو انداختن به این و آن و کج کردن گردن باریکشان نزد بعضی ها، یادواره هایی برگزار می کنند و مستنداتی از شهیدان می سازند؟
یادگار حماسه ششم بهمن افزود: خوشبختانه برنامه امروز، ترکیبی از حرکت خودجوش فرزندان جوان این شهر و همکاری شهرداری آمل به اجرا در آمده است. من از فرمانداران گذشته و حال، از شهردار، از فرماندهان گذشته و حال سپاه و دیگر مسئولین این شهر تشکر می کنم که با ستاد یادواره ششم بهمن و شهدای جنگل آمل همکاری کردند و تا کنون چندین یادواره برگزار و نیز تعدادی مستند تلویزیونی تهیه و پخش شده است ولی من این وضع را راضی کننده نمی دانم، همه ما اعم از مسئولین، رزمندگان این حماسه عظیم و جوانان مومن و انقلابی شهر، در این کوتاهی شریک بودیم و باید از درگاه خداوند قاهر و غافر عذرخواهی کنیم.
سردار مهدی خانی بیان کرد: عذرخواهی به زبان و نوشتن کافی نیست، باید مصمم باشیم تا در وقت باقیمانده ساکت و بی تفاوت ننشینیم و قسم یاد کنیم تا کوتاهی گذشته را جبران کنیم.
وی تاکید کرد: این کار مانند دفاع مقدس نیازمند حرکت جهادی و بسیجی است و حرکت جهادی فقط در میدان جنگ و جهاد نیست، حرکت بسیجی مخصوص دوران دفاع مقدس نبود، پیشرفت علمی هم نیاز به حرکت جهادی و بسیجی دارد و زنده نگه داشتن یاد و نام شهدای دیروز دفاع مقدس، جنگل و شهدای امروز مدافع حرم، فقط و فقط با حرکت جهادی و خودجوش امکان پذیر است و این به این معناست که برادر و خواهر من، مسئول محترم شهر، جوان انقلابی، پیشکسوت مبارزه و شهادت، از جای برخیز که وقت نشستن نیست. یا ایده و فکرت را هدیه کن، یا پول و مال و وسیله نقلیه ات را در این راه خرج، یا تخصصت را بکار بگیر.
یادگار حماسه ششم بهمن در پایان گفت: از تلاش جوانانی که این برنامه را ساختند و سپس اجرا کردند، صمیمانه تشکر می کنم;همچنین از شهردار محترم و کارکنان محترم شهرداری تقدیر می کنم و امیدوارم این حرکت، نویدی برای آینده ای روشن، برنامه ای زیبا تر، اقدامی گسترده تر و در نهایت گامی بلندتر برای یاد و نام شهیدان ششم بهمن و شهدای جنگل آمل باشد.