با فرا رسیدن ماه محرم پایگاه خبری تحلیلی مازندرانه طی اقدامی سعی دارد با مداحان معروف ومحبوب  استان مازندران گفت و گویی انجام دهد در همین راستا وخبرنگار مازندرانه در دومین گفت و گو به سراغ محمود شاهنوری مداح جوان و  خوش صدای آملی رفت و گفت و گویی  دلنشین با این ذاکر سیدالشهدا داشت که در ادامه با هم می خوانیم.

img_6402

محمود شاهنوری در ۴ مرداد ۱۳۶۳ در شهرستان آمل متولد شد، وی از سال ۱۳۷۵ با عنایت حق تعالی و نوشیدن جرعه ای از شربت محبت امام حسین(ع) پا به عرصه مداحی گذاشته است و تا به حال در خدمت عاشقان سیدالشهدا است.

گفتنی است که هیات فاطمیون آمل در سال ۱۳۸۹ به همت محمود شاهنوری تاسیس شد.

این ذاکر اهل بیت دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و جزا می باشد.

محمود شاهنوری در گفت و گو با مازندرانه درباره چگونگی یادگیری و علاقه مندی به مداحی بیان کرد: مداحی را به شکل کلاسیک یاد نگرفته ام بلکه بیشتر از محضر مداحان برجسته استان استفاده کرده ام که در راس آن ها یونس محسن پور قرار داشت، که در جوار ایشان مسائل مداحی را فرا گرفتم و همچنین از محضر دوستانی دیگر از جمله شیخ حبیب حداد و یونس حبیبی چندین سال تلمظ کردم و از همنشینی و مداومت ارتباط با این عزیزان عواید زیادی نصیبم شد.

ذاکر اهل بیت محمود شاهنوری درباره ی الگویش در مداحی گفت: مداحی را یک حرفه و فن نمی توانیم در نظر بگیریم. نگاه من به مداحی این است که همه ی افرادی که وارد عرصه نوکری سیدالشهدا می شوند از کسی که چای می دهد و پرچم نصب می کند تا مداح، همه باید به دنبال این باشند که در سپاه امام حسین (ع) برای خود جایی پیدا کنند.

وی ادامه داد: قطعا نزدیکترین افراد به امام حسین (ع) الگوی خوبی هستند، بنابراین شخص خاصی به عنوان الگوی من در مداحی جایگاه ندارد و باید برای پیدا کردن الگوی مناسب به دنبال کسانی باشیم که آنچه معصوم و امام می خواست را رعایت کرده باشد و به این جایگاه رسیده باشد مانند قمر بنی هاشم ، ظهیر ، حبیب بن مظاهر و همه شهدای کربلا که دارای عصمت ذاتی نبودند اما توانستند در عالم معنا برای خودشان اسم و رسمی به هم بزنند.

img_6498

محمود شاهنوری در گفت و گو با خبرنگار مازندرانه درباره ی تاثیر مداحی بر زندگی شخصی خود گفت: وقتی شما به چیزی عشق می ورزید زندگی شما می شود، رفت و آمد و دوستان شما نیز به نوعی با عشق شما گره می خورد و وقتی به نوکری اباعبدالله عشق می ورزید طبعا کسانی را به عنوان دوست انتخاب می کنید که به عشق شما عشق بورزند و زندگی خود را طوری تنظیم می کنید که به عشق شما ضربه ای وارد نشود، مانند یک فوتبالیست که فوتبال همه ی زنگی او خواهد بود و همچنین هنر یک هنرمند هم همه ی زنگی او است بنابراین مداحی یک ذاکر که از سیدالشهدا می خواند قطعا تمام زندگی او می شود.

مداح جوان آملی، محمود درباره ی چرایی برگزاری جلسه روضه سیدالشهدا و آسیب های عزاداری  مطرح کرد: ما باید یاد بگیریم که زندگی امام حسین (ع) مثل یک دریای زلال در رودخانه حیات ما جاری شود و لحظه لحظه ی زندگی سیدالشهدا، صبح تا غروب عاشورا باید در زندگی ما پیاده شود و همه ی ارادت ما  به شکلی تقسیم شود که در سینه زنی ریا، کبر، غرور، تهمت، گمان بد، دروغ  و همه ی رذایل اخلاقی را از خود با سینه زنی دور کنیم.

وی ادامه داد: پرچم که نصب می کنیم باید فکر کنیم داریم سیرت و صورت سیدالشهدا را بر روی دل خود نصب می کنیم و با اهتزاز پرچم در عالم خارج درون دل ما هم باید یک اتفاقی بیافتد. وقتی دیدگاه شما به این شکل باشد دیگر درگیر این مسئله نمی شوید که چه آهنگی بخوانید تا مردم لذت ببرند،  یا به چه شکل سینه بزنید که نظر مردم را به خود جلب کنید، دیگر مردم هدف نخواهند بود بلکه میکروفون، شال ، لباس و همه چیز شما حسینی می شود و رنگ و بوی خدایی می گیرد.

شاهنوری افزود: آسیب های عزاداری زمانی به وجود می آید که ما هدف و فلسفه عزاداری امام حسین(ع) را فراموش کنیم و فکر کنیم که جلسه عزاداری برگزار می شود تا در نهایت به واسطه این سینه زنی به بهشت برویم در صورتی که این یک تفکر نادرست است چرا که شهادت سیدالشهدا برای اصلاح زندگی من و شما است و همه ی ما می توانیم کوچک ترین مسائل را در نیم روز عاشورا پیدا کنیم همانطوری که ایشان در اوج مشقت، گرفتاری و تشنگی یک ناسزا نگفت.

مداح محبوب آملی در ادامه گفت: وقتی می خواهیم حسینی زندگی کنیم باید جوری هیات بگیریم که حیات طیبه حسینی در آن محقق شود. اگر هدف شما این باشد که خود را بزرگ کنید در میان مردم، جلسه و اسباب و آلات برگزاری آن نامتعارف می شود چون هدف چیزی غیر از امام حسین (ع) است.

_dsc0121

محمود شاهنوری در مورد علت تفاوت مداحی اهل بیت از سال های گذشته تا اکنون اذعان داشت: مداحی هم مثل خیلی از مسائل دیگر در گذر زمان دست خوش تغییر شده است و این تغییر فی نفسه فاقد اشکال است، مشکل از آن جایی است که ما از حد و مرز خارج می شویم از نحوه تبلیغات مراسمات گرفته تا شکل سیستم صوتی و…تغییرات داشته و همین طور اشعار سیدالشهدا و محتوای آن ها نیز تغییر کرده است.

وی ادامه داد: امروز شعرهایی که برای امام حسین(ع)  می خوانیم باورهای سیداشهدا را در آن ها نمی گنجانیم و اثری از ظلم ستیزی، خدامحوری و ایستادگی در برابر بی عدالتی در شعر های ما نیست و بسنده کردیم به یک ارادت و محبت ظاهری به اهل بیت و اگر هزاران بار به زیارت سیدالشهدا برویم ولی معرفت ایشان در وجود ما ریشه نزند دردی از درد های سیدالشهدا دوا نمی شود و آن چیزی که ایشان می خواستند محقق نمی شود.

ذاکر ولایی استان مازندران افزود: در گذشته تمام شاکله و شکل جلسه یک کتیبه بود که منقش بود به شعر “باز این چه شورش است که در خلق عالم است، باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است ” اما الان با دخیل شدن این بنرها و تبلیغات ها و درگیر شدن با این ها دیگر رفته رفته از محتوای جلسه کم شده است.

محمود شاهنوری در توصیه به مداحانی که تازه قدم به این راه گذاشته اند گفت: توصیه من این است که امام حسینی باشید، اگرتمام هدف عزاداری ما نزدیک تر شدن به سیدالشهدا و داشتن حیات طیبه باشد،  دیگر نیاز به توصیه نخواهیم داشت.

وی تصریح کرد: وقتی هدف شما مشخص باشد خود امام حسین(ع) مصباح الهدی است و می توانید راه را پیدا کنید، زمانی که بدانیم مقصد ما استقرار حیات طیبه امام حسین (ع) در زندگی ما است به مشکل برنخواهیم خورد.

محمود شاهنوری مداح آملی در گفت و گو با مازندرانه درباره ی پدر شهید خود بیان کرد: پدرم محمود شاهنوری در اسفند ۱۳۶۲ به شهادت رسید و من بعد از شهادت پدر به دنیا آمده ام و خاطره ای از ایشان ندارم اما آن چه که جمیع شهدا متصوف به این صفت بودند و دوستان او هم تاکید می کنند اخلاص ایشان بود و رسیدن به مقام عند ربهم یرزقون جز با این صفت به دست نمی آید.

وی تاکید کرد: به گفته خانواده پدر تمام عشقش سیدالشهدا بود و در سخت ترین شرایط آب و هوایی جلسه روضه امام حسین (ع) را برگزار می کردند و در نهایت این اخلاص، همنشینی پدر با امام حسین(ع) را همراه داشت.

وی درباره ی دوستان مداح خود گفت: با تمامی مداحان دوست و رفیق هستم اما بیشتر با مداحان آملی از جمله عبدالله مهدوی، حمزه اسماعیلی و یاسر رجبی مانوس هستم چرا که از آغاز کار مداحی با هم بودیم .

محمود شاهنوری درباره موضوع دست مزدهای نجومی بعضی از مداحان که این روزها در فضای مجازی پخش شده است،  گفت: این مسئله بیشتر جوسازی عده ای از افراد است که قصد منحرف کردن افکار عمومی از جلسه عزاداری را دارند و این که هیچ مداحی به زور از کسی پول نگرفته است و هیچ فردی را هم  مجبور نکردند تا به مداح مبلغی بپردازد و فرد از روی علاقه خود این هزینه را می کند کما این که عده ای از روی علاقه شخصی خود برای موارد مختلف می پردازند و هزینه می کنند عده ای هم به مداحی علاقه مند هستند و این هزینه را انجام می دهند که این امر از گذشته بوده است و امام رضا(ع) و امام صادق(ع) هم صله می دادند.

وی ادامه داد: مسئله ای که اشکال دارد آن جایی است که مداح این موضوع را به دید یک تجارت ببیند و برای آن حساب و کتاب انجام دهد، در غیر این صورت فرد از روی علاقه هزینه می کند و فاقد اشکال است.

محمود شاهنوری در پایان بیان کرد:ان شالله که همه ی ما زمانی به درجه ای از معرفت برسیم که حیات حسینی داشته باشیم.

photo_2016-04-21_13-00-50