حجاب در جمهوری اسلامی ایران قانون است، هر فردی با هر سلیقه و هر مسلکی که در ایران زندگی می‎کند ملزم به رعایت قانون این کشور است.

موضوع رعایت حجاب به اتباع بیگانه و حتی مسئولان رده بالای ملی کشورها به ایران وارد می‎شوند نیز مربوط می‎شود و این موضوع به کرات در خبرها دیده شد.

اینکه چرا بعضی‌ها خودشان را در کشور ملزم به رعایت حجاب نمی‎دانند مسئله این روزها است که باید نسبت به آن حساسیت بیشتری داشت.

این روزها در برخی از ساعت روز مشاهده می‎شود که در تعدادی از خیابان‌های خاص شهر افرادی بی حجابی تردد می‎کنند که به نظر می‎رسد آنها به دنبال بدنام کردن مردم استان مازندران هستند.

تردد در ساعات خاصی از روز با لباس نامناسب نشان از هدف دار بودن تردد این افراد و ترویج بی‎بندوباری در جامعه است که نیاز است در این زمینه دستگاه‌های متولی حساسیت بیشتری داشته باشند.

رفتار تعدادی از افراد بد حجاب واقعا غیر قابل تحمل است، به نظر می‎رسد که دولت‌ها در این زمینه برنامه‌ای ندارند و به اذعان خودشان که ممکن است پایگاه مردمی آنها دچار مشکل شود در این بخش ورود پیدا نمی‌‏کنند.

اما راهکاری که دولت می‏‌تواند تا حدودی نسبت به آن حساسیت بیشتری داشته باشد، کنترل البسه و اعمال سخت گیری بیشتر بر تردد وسائط نقلیه است.

به نظر می‎رسد که سخت‌گیری چندانی برای رعایت حجاب در خودروها وجود ندارد و دولت تلاش دارد در این بخش پایگاه مردمی خویش را حفظ کند.

با مراجعه با بازار مشاهده می‎شود که کنترل خاصی در این بخش وجود ندارد، در بازار پوشاک استان، لباس مناسب برای افرادی که در زمینه حجاب دغدغه دارند وجود ندارد.

از طرفی فعالان و افرادی که در زمینه تولید لباس مناسب فعالیت می‎کردند چندان مورد حمایت قرار نمی‌گیرد و این افراد و تولید کنندگان در بحران تولید قرار دارند.

در همین ارتباط گفت و گو کردیم با چند نفر از افرادی که برای تهیه لباس مناسب دچار مشکل هستند.

خودش را خانم رحیمی معرفی می‎کند، می‏‌گفت از اول صبح تا ساعت ۱۲ ظهر به چند مغازه برای تهیه لباس مراجعه کردم، هنوز نتوانستم لباس مورد نظرم را تهیه کنم.

پرسیدم آیا رنگ، تنوع و جنس لباس را پسند نکردید، شانه‌ای بالا انداخت و گفت: برادر من لباس مناسب برای اینکه شان یک زن مسلمان حفظ شود در بازار وجود ندارد.

وی اضافه کرد: همه لباس‌ها تنگ، جلو باز و کوتاه هست، فروشنده‌ها برای متقاعد کردن مسئولان نظارتی یک پنس کوچک جلوی لباس‌ها جلو باز قرار می‎دهند.

خانم رحیمی معتقد است، نظارت در این بخش بسیار ضعیف است، شما در یک مغازه لباس مناسب برای خودت با فرزندت نمی‎توانی تهیه کنید.

وی با اعلام اینکه مانتو مناسب در بازار وجود ندارد، گفت: هم مانتوها بالا زانو و تنگ و بیشتر آنها هم جلو باز است و به نظر می‌رسد که بازار در این ارتباط رها شده است.

خانم رضایی که دخترش در بازار به دنبال لباس بود، با استقبال از پرسش ما افزود: اگر نظارت وجود داشته باشد، فروشنده هم لباس مناسب وارد بازار می‏‌کند، به نظر می‎رسد دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد که مردم را بی‌حیا و بی عفت جلوه دهند.

وی اضافه کرد: به نظر می‎رسد نظارت بر تولیدات باید جدی گرفته شود، وقتی کالای مناسب برای خرید وجود ندارد، فروشنده جنس مناسب نمی‌آورد و من خریدار هم نمی‌توانم لباس مورد نیازم را تهیه کنم.

دختر خانم رضایی وسط صحبت‌های مادرش گفت: در گذشته هم لباس‌های کوتاه و نامناسب وجود داشت و هم لباس‌های مناسب، اما در حال حاضر فقط تا چشم کار می‎کند لباس‌های جلو باز و کوتاه و تنگ مشاهده می‎شود.

وی اضافه کرد: به نظر می‎رسد که بازار لباس ما از کشورهای که حجاب برای آنها معنی و مفهومی ندارد بدتر است، به این دلیل که همه لباس‌ها طوری طراحی شد که تلاش دارد بی‌بندو باری را در کشور ترویج کند.

در همین ارتباط با آقا و خانمی که در حال خرید لباس بودند صحبت کردیم، این زوج جوان هم اعتقاد داشتند که لباس‌های موجود در بازار واقعا نامناسب است.

آنها ادامه دادند: برخی از افراد که تمایل به پوشیدن این لباس دارند شاید مشکل نداشته باشند ولی در جامعه ما که اسلامی است و قانون اساسی آن به حفظ حجاب تاکید دارد نباید اینگونه لباس وجود دارد.

این زوج جوان خاطرنشان کردند: در جامعه ما حدی و مرزی برای پوشش وجود داشت، مردم به این حدو مرز عادت کرده بودند و خودشان را ملزم به رعایت این حد مرز کردند ولی در حال حاضر افرادی هنجارشکن تلاش دارند این مرز را از بین ببرند، شکسته شدن این مرز باعث بی‌بند و باری زننده دکه شایسته نظام اسلامی ایران نیست می‎شود.

اما دغدغه نماینده ولی فقیه در استان مازندران درباره لزوم رعایت حجاب و عفاف و طرحی که قرار است بدون حضور دولت انجام شود، تقویت امر به معروف لسانی در سطح جامعه است.

آیت الله نورالله طبرسی در خطبه‌های نمازجمعه یادآور شد: قرار است آمران به معروف در سطح شهر نسبت به این موضوع به صورت فقط زبانی هشدار دهند.

نکته آخر، قاطبه مردم از عدم اجرای طرح عفاف و حجاب گلایه دارند، گاهی در اماکن عمومی افرادی دیده می‎شوند که حضور آنها با پوشش نامناسب برای جوانان و رهگذاران مایه تعجب است و گاهی جوانان را می‎بینیم که نسبت به برخی لباس پوشیدن‌ها حساسیت نشان می‎دهند.

پیشنهاد مشخص برای این گزارش کنترل مراکز تولید البسه در استان یا خارج از استان و نیز رایزنی و صحبت با افرادی که در زمینه تولید و واردات پوشاک فعالیت دارند و تعیین خط و مرزی مشخص برای تولید و واردات لباس است، از طرفی تعیین جریمه‌های سنگین برای افرادی که لباس‌ها نامناسب در بزارا عرضه می‎کنند و دیگر اینکه واقعا با افراد هنجار شکن در جامعه بدون مماشات باید برخورد شود.