نوربخش داداشی امروز در ساری، اظهار کرد: بر اساس آمار ایستگاه‌‏های هواشناسی سینوپتیک مازندران، آخرین ماه فصل بهار ۹۵ (خرداد ماه) را با افزایش ۲۵ درصدی بارش نسبت به نرمال بلندمدت پشت سر گذاشتیم.

وی ادامه داد: در این ماه بیش از نیمی از ۱۵ ایستگا‏ه هواشناسی سینوپتیک استان، میزان بارش آنها بیشتر از نرمال بوده و بیشترین افزایش به‌ ترتیب در ایستگاه کیاسر حدود ۱۸۰، بابلسر و قراخیل قائم‌شهر حدود ۱۵۰، ساری  ۱۲۲، آلاشت ۷۶، کجور ۵۶، آمل ۴۶ و پل‏‌سفید ۲۶ درصد و بیشترین کاهش به‌ ترتیب در ایستگاه رامسر حدود ۶۸، گلوگاه ۶۳، بلده ۳۷، سیاه‌‏بیشه ۳۳، نوشهر ۳۲ و بندرامیر‏آباد ۲۳ درصد اتفاق افتاد که نشان از توزیع نامناسب مکانی بارش در استان در این ماه است.

مدیرکل هواشناسی مازندران بیان کرد: متوسط بارندگی خرداد سال جاری حدود ۳۵ میلی‌متر بوده که نسبت به خرداد سال گذشته تقریباً ۵ برابر بوده است.

داداشی با اشاره به اینکه میانگین دمای هوای خردادماه حدود ۲۱٫۷ درجه سلسیوس بوده است، اضافه کرد: این میزان در مقایسه با دوره بلندمدت حدود ۰٫۲ درجه افزایش و نسبت به خرداد سال ۹۴ حدود ۱٫۸ درجه سلسیوس کاهش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه بارندگی فصل بهار سال ۹۵ استان مازندران حدود ۱۶۲ میلی‏‌متر بوده که در مقایسه با نرمال بلندمدت حدود ۵۰ درصد افزایش یافت، تصریح کرد: به‌طوری‌که تمامی ۱۵ ایستگا‏ه هواشناسی سینوپتیک استان، میزان بارش آنها نسبت به نرمال افزایش داشت و بیشترین افزایش از ایستگاه آمل حدود ۱۰۷ درصد و کمترین افزایش از ایستگاه رامسر حدود ۱۳ و از کیاسر حدود ۱۹ درصد بوده است.

مدیرکل هواشناسی مازندران با اعلام اینکه میانگین بارش بهار سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۴، بیش از ۲۰۰ درصد افزایش داشت، یادآور شد: همچنین میانگین دمای هوا نیز در فصل بهار ۹۵ حدود ۱۷٫۵ درجه سلسیوس بوده که در مقایسه با دوره بلندمدت حدود ۰٫۸ درجه افزایش و نسبت به خرداد سال ۹۴ حدود ۰٫۱ درجه سلسیوس کاهش یافت.

این مسؤول تصریح کرد: متوسط بارندگی ۹ ماه سال زراعی ۹۵ ـ ۹۴ حدود ۶۶۳ میلی‌متر بود که در مقایسه با مدت مشابه دوره بلندمدت از ۱۴ درصد افزایش در هشت ماه سال زراعی به حدود ۱۶ درصد افزایش برسد و همچنین نسبت به مدت مشابه سال زراعی ۹۴‌ ـ ۹۳ حدود ۱۹ درصد افزایش داشت.

داداشی ادامه داد: تنها در ایستگاه بابلسر و بلده از بین ۱۵ ایستگا‏ه‌‏های هواشناسی سینوپتیک، میزان بارش نسبت به نرمال به ترتیب حدود ۱۲ و ۶ درصد کاهش را نشان می‌دهد و بیشترین افزایش نیز از رامسر حدود ۳۸ و گلوگاه ۳۵ درصد بوده است.

وی در پایان گفت: بر اساس آخرین پیش‌‏بینی فصلی صادر شده، برای دوره سه ماهه فصل تابستان سال ۹۵، میزان بارش استان مازندران در حد میانگین بلندمدت و میانگین دمای هوا تا یک درجه بیش از نرمال بلندمدت پیش‌‏بینی شده است و با توجه به این شرایط اجرای برنامه‌‏های کنترل مصرف بهینه آب و انرژی برای مواجهه با کمبود منابع آبی توصیه می‌‏شود.