سمیه نبی: مقام معظم رهبری چندین سال است که در بیانات خود به افطاری‌دادن ساده تأکید دارند. ایشان فرمودند: یک سنت خوب هم امسال بیش از سال‌های دیگر دیده شد، که خوب است مورد توجه قرار بگیرد و آن، افطاری دادن‌های ساده و بی‌پیرایه در مساجد و در خیابان‌ها است؛ در بیشتر شهرهای کشور – که بسیار کار شایسته‌ای است – در مقابل افطاری‌های مسرفانه‌ای که شنیده شد، دانسته شد که بعضی‌ها به بهانه‌ افطار، حرکات و عمل مسرفانه انجام می‌دهند و به جای اینکه در ماه رمضان وسیله‌ای شوند برای نزدیکی روحی به فقرا و مستمندان، با این عمل، با این حرکت، خود را در لذات جسمانی غرق می‌کنند.

بر این اساس، سنت حسنه «افطاری ساده» امسال جلوه پررنگ‌تری به خود گرفته و آحاد مردم در نقاط مختلف کشور اقدام به دادن افطاری ساده می‌کنند. دانشگاه تهران یکی از این موارد است.

یکی از ویژگی‌های ماه مبارک رمضان این است شاید افرادی در روزهای عادی سال، نماز نخوانند اما در این ماه بزرگ شاهد آن هستیم که نماز خوانده و روزه هم می‌گیرند. به قول آقای قرائتی اینها ماه‌رمضانی‌اند.

محمد عابدی مدیر مسجد دانشگاه تهران در این خصوص اظهار می‌دارد: بسیاری از افراد همواره مقید به گرفتن روزه و اقامه نماز هستند که در ایام امتحانات در دانشگاه حضور دارند و در کتابخانه مرکزی دانشگاه به مطالعه می‌پردازند و شب را در خوابگاه می‌مانند که با شروع ماه مبارک رمضان، هنگام افطار به مسجد می‌آیند و وقتی این افراد با طیف‌های گوناگون با شور نشاط بر سر یک سفره می‌نشینند، فضای زیبایی به منصه ظهور می‌نشیند و فضای معنوی خاصی در مسجددانشگاه حاکم می‌شود.

همچنین خیر و برکت هزینه‌ای که افراد خیّر برای شرکت در افطاری، تقبل می‌کنند در زندگی‌ به خودشان باز می‌گردد. اگر در جامعه اسلامی، جریان الهی با جریان شیطانی مقابله کند قاعده‌اش این است که از یک اصولی پیروی کنیم یعنی آن روش و منشی که خداوند متعال و ائمه اطهار علیهم‌السلام فرموده‌اند را در زندگی‌هایمان ساری و جاری کنیم. بنابراین یکی از راه‌ها این است که افراد از مالشان در راه خدا خرج کنند و در این صورت خداوند، برکت و موهبت خویش را شامل حال ما خواهد کرد.

یکی از اعمالی که در ماه مبارک رمضان نسبت به آن توصیه شده، دادن صدقه است حتی به اندازه دانه یک خرما! و اگر همه مردم به این کار روی بیاورند انعکاس برکت الهی به زندگی خودشان بیشتر است که در ماه مبارک رمضان، انجام کارهای خیر، چندین برابر بیشتر پاداش دارد و این یکی از ضروریات زندگی ما به شمار می‌رود.

مسجد دانشگاه تهران این افتخار را دارد که در ماه میهمانی خدا به ترویج افطاری ساده بپردازد. افطاری روزه‌داران این دانشگاه شامل: نان و پنیر، سبزی، خرما، گردو و چای بوده و قرار است به زودی آش هم به سفره افطار روزه‌داران دانشگاه تهران اضافه شود.

هر روز حدوداً ۱۲۰-۱۳۰ نفر در افطاری ساده مسجد دانشگاه تهران شرکت می‌کنند و هرچه از روزهای ماه مبارک رمضان می‌گذرد تعداد این افراد افزایش می‌یابد و به طور کلی اگر آش را در این سفره افطار بگنجانیم تعداد روزه‌داران حدوداً به ۳۰۰ نفر هم می‌رسد.

هزینه این افطاری برای هر نفر بدون آش رشته حدوداً ۲۷۰۰ تا ۳۰۰۰ هزار تومان و با در نظر گرفتن آش، حدوداً ۴ هزار تومان تمام می‌شود که قیمت کلی این افطاری در هر روز برای روزه‌داران دانشگاه تهران به ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد.

اساتید، دانشجویان و کارمندان خیّر دانشگاه تهران در اقدامی خداپسندانه و مردمی، هزینه‌های این افطاری را متقبل می‌شوند.

مراسم افطاری دانشگاه تهران، یک ساعت قبل از اذان مغرب آغاز می‌شود که دانشجویان قبل از اقامه نماز مغرب و عشا به جزءخوانی قرآن کریم می‌پردازند.