به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس دفتر علم سنجی این مرکز با استفاده از اطلاعات پایگاه استنادی اسکوپوس گزارشی را استخراج کرده که نشان می دهد از مدارک علمی نمایه شده در این پایگاه، نزدیک به ۵ هزار و ۵۰۰ مدارک علمی از واژه خلیج فارس استفاده کرده اند.
این مدارک بیش از ۵۹ هزار و ۵۰۰ استناد دریافت کرده است که سه چهارم این مدارک توسط سایر کشورها منتشر شده اند .
این درحالی است که کلید واژه خلیج عربی در ۲ هزار و ۸۰۰ عنوان مدرک علمی مورد استفاده قرار گرفته است که این مدارک نیز بیش از ۲۲ هزار و ۱۷۰ استناد دریافت کرده اند.
براساس این گزارش، اولین مدرک علمی جهان که درآن واژه خلیج فارس مورد استفاده قرار گرفته متعلق به یک نویسنده انگلیسی است که در سال ۱۸۶۸ میلادی در مجله Royal United Services Institution منتشر شده است و این نشان دهنده قدمت بیش از یکصد ساله واژه خلیج فارس نسبت به واژه خلیج عربی است که محققان جهان از آن در مدارک علمی خود بهره می گرفته اند.
محققان کشورهای آمریکا، ایران و انگلستان بیشترین میزان استفاده از واژه خلیج فارس را در نگارش مدارک علمی خود داشته اند و محققان کشورهای اروپایی چون آلمان ، فرانسه و ایتالیا نیز بیشتر از واژه خلیج فارس در نگارش مدارک علمی خود بهره می گیرند و این در حالی است که محققان کشورهای عربی چون عربستان، کویت و امارات بیشتر از کلید واژه خلیج عربی استفاده می کنند.
در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی و در میان مقالات نشریات علمی پژوهشی کشور نیز نزدیک به ۶۸۵ عنوان مقاله با واژه خلیج فارس و نزدیک به ۷۰۰ عنوان مقاله با واژه Persian Gulf در بانک های نشریات فارسی و نشریات انگلیسی نمایه شده اند.