«هادی محمدی» در روزنامه «جوان»نوشت:
همانگونه که در یمن، آتشبس بهانهای برای یک ژست سیاسی است تا مذاکرات در کویت راهاندازی شود و با ادامه حملات نظامی و فشار عملیاتی بتوانند شانس خود را برای کسب اهداف جنگی در مذاکره بیازمایند، در سوریه هم که شرایط بسیار بدتری برای تروریستها و حامیان آنها حاکم است، از همین فرمول استفاده میکنند. با اینکه النصره و داعش و احرارالشام و همپیمانان القاعده به عنوان تروریست پذیرفته شدهاند و اجرای آتشبس در مورد آنها بیمعناست ولی امریکاییها از فاصله ۱۰هفتهای توقف جنگ استفاده کرده و همراه با ترکیه، قطر و عربستان، صدها کانتینر سلاح و مهمات جدید برای تروریستهای شمال حلب و استان اذلب وارد کرده و با هدایت عملیاتی کماندوهای ترکیه، در چندین محور به مواضع ارتش سوریه حمله کردهاند. شمال حلب، جنوب غربی حلب، قنیطره، غرب درعا و شمال حماه در این مدت، فقط از سوی النصره و همپیمانان القاعده نقض آتشبس کرده و خصوصاً در آستانه دور دوم مذاکرات ژنو۳، برای کسب پیروزی میدانی وارد عمل شدهاند که در همه محورها ناکام ماندند. نکته مهم این است که امریکا و تروریستها در ژنو با دست خالی وارد شده و به لحاظ روانی هم خود را بازنده میدانند و در صحنه میدانی در شرایط مهلکی بهسر میبرند، لذا واکنش ارتش سوریه و حامیان آن به نقض مکرر آتشبسها و تلاش برای پیشروی که آنها را با تلفات جدی نیز روبهرو کرده، آنها را در ژنو آزار میدهد. تیم حکومتی با کارنامه نظامی و یک کارت سیاسی انتخاباتی در دور دوم ژنو۳ حاضر شده، در حالی که تیم تروریستهای ریاض، با آشفتگی مواضع و تغییر آن، فقط به درخواستهای مداخلهگرانه برای حذف بشاراسد تکیه میکنند. این درخواست حداکثری و التماسی در حالی است که تلاشهای میدانی و در جنوب و شمال حلب یا قنیطره راه به جایی نبرده و خسارت هم دیدهاند، به همین دلیل امریکا و تروریستهای حاضر در ژنو با متهم کردن ارتش سوریه به نقض آتشبس! از ادامه مذاکرات فرار میکنند. جالب است که در شمال حلب بنا به تأیید امریکا و سازمان ملل، تروریستها از سلاح شیمیایی استفاده کرده و آغازگر حمله بودند. در جنوب حلب نیز حتی برای یک روز، برخی مناطق حساس را اشغال کردند و در قنیطره با کمک رژیم صهیونیستی وارد درگیری شدند ولی در تمامی محورهای عملیاتی شکست سختی متحمل شدند و این گروهها دقیقاً النصره و همپیمانان القاعده هستند که امریکا و نمایندگان تروریستها در ژنو، آنها را بهانه مذاکره قرار دادهاند.
از نگاه امریکا، حال که در میز مذاکره اهرم فشار و خواسته منطقی و موجه ندارند باید مجوز جنگی یکجانبه برای تروریستها داشته باشند تا نتیجه مذاکره را در سایه چماق نظامی هدایت کنند.
اگر تروریستها در ژنو به ادامه مذاکره باز نگردند، باید منتظر آغاز درگیری جدید تروریستها در برخی مناطق میانی، غربی و شمالی سوریه باشیم. امریکا و ارتجاع عرب امیدوارند با کمکهای جدید ارسالی به سوریه تروریستها را برای کسب یک پیروزی محدود مهیا کرده باشند ولی قبل از هر چیز باید مسئولیت شکست مذاکرات در ژنو را بپذیرند و وارد یک درگیری تضمین نشده نیز بشوند.