آرش احمدی نیا دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مکاترونیک و سرپرست تیم رباتیک این واحد گفت: این ربات همزمان با یازدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران رونمایی شده است.
وی افزود: دراین ربات ۴ جفت پا در طرفین و یک دم انتهایی وجود دارد که نیروی پیشران ربات را تامین می کند. همچنین با حرکت ترکیبی پاها براساس الگوریتم حرکتی جاندار آبزی، این ربات توانایی تغییر جهت با مانوری بالا را دارا است.
این پژوهشگر ادامه داد: بخش کنترلی ربات لابستر دارای سه مفصل حرکتی و با استفاده از ضرایب حرکتی موجی بدن ماهی قزل آلا تعبیه شده است که این امر بر سرعت نسبی ربات خواهد افزود. همچنین تغییر عمق و حرکت در بستر دریاها از جمله ویژگی های بارز این ربات است که موجب افزایش کارایی آن شده است.
احمدی نیا خاطرنشان کرد: با توجه به طراحی و کارایی تعریف شده برای ربات لابستر، این رباط در صنایع پتروشیمی به منظور بازدید از لوله های سوخت رسانی، جانور شناسی، فعالیت های تحقیقاتی به منظور تصویر برداری و آنالیز محیط در زیر اب کاربرد فراوانی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه طراحی و ساخت ربات لابستر از مهر ماه سال گذشته آغاز شده و در حال حاضر در مرحله آزمایشگاهی قرار دارد، افزود: براساس برنامه این ربات تا شش ماه آینده وارد مرحله ساخت نمونه صنعتی خواهد شد.