دکتر فرزاد گوهردهی مدیر کل بهزیستی استان مازندران به اتفاق وحید حسین زاده معاون امور اجتماعی، عبدالرضا قلندری، معاون توانبخشی و رمضانعلی گلچوبی معاون امور توسعه پیشگیری با حضور در اداره بهزیستی شهرستان آمل با همکاران این اداره دیدار و گفتگو کرد.

دکتر فرزاد گوهردهی مدیر کل بهزیستی استان مازندران در حاشیه این دیدار و در جمع خبرنگاران گفت: همه شهرستانهای استان مازندران دارای اهمیت هستند و آمل نیز یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین شهرستان های ما می باشد.

وی افزود: به طور کلی در استان مازندران به جمعیتی بالغ بر ۶۰۰ هزار نفر خدمات ارائه می دهیم که حجم بالایی از جمعیت کل استان می‌باشد.

گوهردهی ادامه داد: در شهرستان آمل هفت هزار و ۳۸۵ نفر جامعه هدف ما در حوزه توانبخشی هستند که از خدمات بهزیستی استفاده می‌کنند  و هزار و ۲۰۳ پرونده هم در حوزه اجتماعی خدمات دریافت می‌کنند.

وی تصریح کرد: در طول سال ۱۳۹۸ ما مبلغی در حدود یک میلیارد ریال مساعدت مالی در حوزه مستمری به جامعه هدفمان در حوزه توانبخشی و اجتماعی و همچنین مبلغی بالغ بر ۹ میلیارد ریال هم کمک و مساعدت در حوزه هدفمندی در همین ۲ قسمت ارائه کردیم.

مدیر کل بهزیستی استان مازندران تاکید کرد: تعداد افراد مستمری بگیر ما در جامعه هدف ۱۳۵۰ نفر ، در حوزه اجتماعی ۳۳۹ نفر و در حوزه هدفمندی هم ۸۱۷ نفر می باشد.

وی خاطر نشان کرد: چهار هزار و ۶۳۱ نفر هم در حوزه توان بخشی و در کل باید گفت پنج هزار و ۴۴۸ نفر از جامعه هدفمندی ما بهره مند می شوند.

این مقام مسئول بیان کرد: در حوزه پیشگیری ۱۵ درصد اعتبارات استان مازندران مربوط به شهرستان آمل می باشد و ۴۸ مرکز برای ارائه خدمات در شهرستان آمل راه اندازی کردیم.

وی اظهار داشت: این مراکز نظیر بینایی سنجی ، شنوایی سنجی ، مشاوره های تخصصی و عمومی، مرکز ژنتیک، مرکز اقامتی بهبود بازتوانی، مراکز سیار سرپایی ترک اعتیاد(MMT) و غیره می باشند که خدمات مختلفی را هم به همشهریان آملی و هم جامعه هدف بهزیستی ارائه می دهند.

گوهر دهی یادآور شد: حدود هزار نفر از معتادان شهرستان آمل در مراکز اقامتی و مراکز سرپایی که مرتبط با بهزیستی هستند، خدمات دریافت می کنند که این موضوع اهمیت بالای این مراکز را نشان می دهد.

وی عنوان کرد: در حوزه اجتماعی به طور کلی ۹۴ مهدکودک درشهرستان داریم که به مهد های شهری، روستایی و حاشیه تقسیم می شوند و همینطور یک مرکز شبه خانواده در شهرستان آمل داریم که از فرزندان ۱۲ تا ۱۸ سال نگهداری می کنند.

مدیر کل بهزیستی استان مازندران ادامه داد: بطور کلی ۲ مرکز حمایتی کودکان کار در استان مازندران داریم که یک مرکز آن در شهرستان آمل می باشد و علاوه بر آن،یک مرکز حمایتی زنان آسیب دیده، ۲ مرکز یا پایگاه خدمات اجتماعی،۲ کلینیک هم پا،  یک دفتر زنان، یک مجتمع هم پا و یک موسسه خیریه در این حوزه فعالیت می کنند.

وی افزود: اعتبارات تخصیص یافته ما در حوزه اجتماعی به شهرستان آمل از طریق اداره کل استان مازندران، مبلغی در حدود ۸ میلیارد ریال بوده که به حوزه های مختلف تخصیص پیدا کرده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: در حوزه توانبخشی، توان خواهان بینایی، جسمی، ذهنی، روانی، شنوایی، صوتی و گفتاری از ما خدمات می گیرند که بیشتر توان خواهان ما بالغ بر سه هزار و ۱۰۰ نفر جسمی بوده  و افرادی که در سطح شهرستان هستند یا در مراکز اقامتی یا در منازل و یا مراکز روزانه خدمات می گیرند.

وی تاکید کرد:برای ۱۰۰ نفر در مراکز شبانه روزی در سال ۹۸ مبلغی بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص داده شده است و تقریباً ۱۰۰ نفر از توان خواهان ما در شهرستان از حق پرستاری برخوردار می شوند و ۲۰ نفر از توانخواهان ما در سال گذشته هزینه بالغ بر ۲۴ میلیون تومان در کاشت حلزون داشتند که تمام هزینه ها توسط بهزیستی پرداخت شده است.

گوهردهی خاطرنشان کرد: ۱۸۴ نفر از توانخواهان ما در شهرستان آمل از خدمات توان پزشکی معلولین بهره می برند و حدود ۶۰ نفر از معلولین در شهرستان آمل از صندوق درمان ما استفاده کرده و  کمک هزینه های درمانی برای آنها در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: در حوزه توانبخشی اقداماتی مثل مناسب سازی مسکن، پلاک ویژه معلولین، مناسب سازی خودرو و غیره ارائه شده و حدود ۳۰۰ نفر از جامعه هدف ما از تجهیزات مختلف بهزیستی در سال گذشته با حوزه توانبخشی بهره مند شدند.

مدیر کل بهزیستی استان مازندران عنوان کرد: ۸ نفر از دانشجویان معلول آمل از خدمات تشویقی دانشجویی، ۸۲ نفر از دانش آموزان ما از خدمات دانش آموزی در حوزه توان بخشی و ۱۹۱ کودک معلول نیز در مراکز ما از نظر بهبود تغذیه در سال گذشته خدمات دریافت کردند.

وی یادآور شد: یکی دیگر از کارهایی که در سازمان بهزیستی سطح کشور، استان مازندران و شهرستان آمل انجام شده، ارائه خدمات توانبخشی یا همان CBR می باشد که در این حوزه هزار و ۹۳۳ پرونده در شهرستان آمل داریم که در حوزه روستایی فعالیت کرده و کل اعتباری که در این حوزه پرداخت کردیم یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال می باشد.

این مقام مسئول اظهار داشت: ۱۰ مرکز توانبخشی فعال در آمل داریم که در حوزه اشتغال و تامین مسکن در سال ۹۸، برای ۷۷ نفر توانستیم مسکن آن‌ها را به شکلی نوسازی، بازسازی کنیم.

وی ادامه داد: در حوزه اشتغال ۱۴۸ نفر از مددجویان و توانخواهان ما معرفی شدند تا از اعتباراتی که در اختیار بهزیستی قرار گرفت، بهره مند شوند و حدود ۵ میلیارد تومان اعتبار به افراد بهره‌مند در خدمات حوزه اشتغال در شهرستان آمل تخصیص داده شده است.

گوهردهی افزود: استفاده و کمک کردن از مشارکت های اجتماعی بسیار مهم می باشد که یکی از مهمترین شرکای اجتماعی ما خیرین هستند و در شهرستان آمل، مجموعه بهزیستی نگاه ویژه ای به خیرین دارد.

وی تصریح کرد: حدود یک میلیارد تومان مشارکت هایی بود که در شهرستان آمل مراکز دولتی و غیردولتی این مشارکت ها را جمع کردند و مشارکت غیر نقدی مراکز دولتی ما بالغ بر ۲۳ میلیارد ریال بوده است و امیدواریم در سال ۹۹ نیز بتوانیم از کمک های این خیرین بزرگوار بهره مند شویم.

مدیر کل بهزیستی استان مازندران در پایان گفت: به طور کلی در سال ۱۳۹۸ در حوزه عملکرد عیدانه مبلغی بالغ بر ۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال به صورت غیر نقدی و همینطور هزار و ۱۰۰ بسته کالا نیز تهیه و بین جامعه هدف بهزیستی توزیع کردیم.

خبر : سحر صالحی