فرامرز ابوالحسنی رییس شورای شهر بابل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مازندرانه در ابتدا گفت: موضوع زباله در استان مازندران، معضل اول و بسیار جدی می باشد و بنده در این ۱۳ سال که در شورای شهر بابل حضور دارم با استانداران زیادی کار کردم و همه ی این استانداران به اتفاق در ابتدای خدمت خود اعلام داشتند که اگر بتوانیم معضل زباله را در مازندران ریشه کن کنیم شاید خدمتی به استان کرده باشیم.

وی ادامه داد: با این نگاه باید گفت زباله، معضل اول نه تنها استان مازندران، بلکه کل کشور نیز می باشد و باید در این موضوع به صورت جدی و فوری تصمیمات سازنده ای اتخاذ کنیم.

ابوالحسنی افزود: آسیبی که زباله به محیط زیست مازندران میزند متاسفانه به صورت جدی در سطح کلان کشوری و ملی مطرح نشده است و همین امر موجب انباشته شدن زباله در شهرهای مازندران و وجود شیرابه ها می شود که قطعا سلامت مردم را به خطر می اندازد.

وی تصریح کرد: زباله مشکل همه شهرهای مازندران است که فقط نسبت آنها متفاوت می باشد و می توان گفت با توجه به اینکه ما در بابل زباله ها را به تقریبا ۴۰ کیلومتری شهر در جنگلی به نام انجیل سی انتقال می دهیم ، ولی شرایط ما به نظر مدیریت زباله از تمامی شهرهای مازندران مناسب تر و مطلوب تر می باشد.

رییس شورای شهر بابل تاکید کرد: در مدیریت زباله از استان گلستان بسیار عقب تر هستیم و کارهای مناسبی در استان همجوار ما در مسیر زباله انجام شده است که طی دیداری که با شهردار گرگان داشتیم در این خصوص بحث و تبادل نظر شد.

وی در خصوص محل دفن زباله انجیل سی در بابل نیز گفت: در سال ۱۳۷۸ که بحران زباله در بابل به وجود آمد، مکانی به نام انجیل سی را برای انتقال زباله های بابل به آن منطقه انتخاب کردند

ابوالحسنی خاطر نشان کرد: کارخانه ی کمپوست ۱۰۰ تنی اسمی، با اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری در آن سالها در منطقه انجیل سی راه اندازی شد و در طی این مدت به صورت فراز و نشیبی، این کارخانه به کار خود مشغول بود.

وی اظهار داشت: شیرابه های حاصل از این زباله ها قطعا باعث اذیت و آزار مردم منطقه می شود و ما نیز به همین خاطر از ۳ سال گذشته کارهای زیر بنایی خوبی انجام دادیم که نمونه آن می توان به دستگاه تصفیه کن ۴۰متر مکعب در ثانیه اشاره کرد که مشغول کار است .

این مقام مسئول بیان کرد: این نکته را باید یادآور شد که ۴۰ متر مکعب، برای حجم بالای شیرابه های انجیل سی بسیار محدود است و ما نیز اقداماتی در راستای ارتقای آن انجام دادیم تا اتفاقات مناسبی رقم بخورد.

وی در ادامه گفت: ظرفیت زباله کمپوست ۱۰۰ تنی را به ۲۵۰ تن ارتقا دادیم که همسطح زباله های تولید شده روزانه در شهرستان بابل می باشد، و کارخانه ای به همین منظور احداث شده ولی چون سوله های ما برای تبدیل کمپوست و فعل و انفعالات تبدیل آن کافی نیست راه اندازی نشده است; ولی ما با تمامی این تفاسیر باز هم طرح توسعه دادیم و تنها شهری هستیم که از اعتبارات دولتی در این بخش کمپوست استفاده می کنیم.

رییس شورای شهر بابل افزود: خداروشکر هر چه زمان می گذرد وضعیت زباله در منطقه انجیل سی و تبدیل آن در حال بهتر شدن است، اما باید این نکته را مطرح کرد که مشکل زباله ما یک مشکل کشوری هست ، چون در کشور ایران تکنولوژی خاصی برای حل معضل زباله وجود ندارد.

وی تصریح کرد: راههای مختلفی مثل کمپوست، زباله سوز و دفن برای حل معضل زباله در کشور وجود دارد و در شهرستان های ساری و نوشهر استان مازندران نیز زباله سوز در حال اجرا شدن می باشد اما تا به حال به بهره برداری نرسیده است .

ابوالحسنی تاکید کرد: به عنوان کسی که متخصص این امر نیست ولی تجربه زیادی در طول این سالها کسب کردم باید گفت که زباله سوز اصلا برای مازندران مفید نیست چرا که زباله ۷۰ درصد تر را نمی توان سوزاند .

وی خاطرنشان کرد: در دفن زباله نسبت به شهرهای دیگر بهتر عمل میکنیم و طرح لند فیل را قرار است اجرایی کنیم که در آن صورت شیرابه ها به آبهای زیر زمینی نفوذ نمی کنند و می توان آن را مدیریت کرد.

این مقام مسئول اظهار داشت: در خصوص انجیل سی کارهای زیادی اجرایی شده است ولی با تمامی این اوصاف باید گفت مردم منطقه حق دارند گلایه داشته باشند چرا که در معرض آسیب قرار دارند، ولی ما برای اینکه کوچکترین کاری برای این عزیزان انجام داده باشیم ، فراتر از وظایف شورای شهر و شهرداری در حال ارائه خدمات به مردم منطقه هستیم.

وی در پایان مطرح کرد: ما، اعضای شورا و شهرداری بابل اصلا راغب نیستیم سایت انجیل سی ادامه پیدا کند و حق مردم منطقه پایمال شود، ولی طبق ماده ۱۲ قانون مدیریت پسماند ، هر مکانی که وزارت کشور تعیین کرد شهرداری ها باید زباله را به آنجا انتقال دهند.

خبر و تنظیم : سحر صالحی