چندی پیش خبری در خصوص غسل و کفن متوفی های کرونایی در آمل منتشر کردیم و در راستای آن خبر به سراغ حجت الاسلام و المسلمین میثم بابایی یکی از روحانیونی که برای این کار داوطلب شد و تا به حال ۳ میت کرونایی را غسل و کفن کرد، رفتیم و گفتگوی کوتاهی با ایشان داشتیم.
حجت الاسلام و المسلمین میثم بابایی در گفتگو با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: حضرت آقا در خصوص تدفین بیماران کرونایی گفتند شرایطی که از طرف وزارت و شبکه بهداشت در خصوص میت کرونایی اجرا میشود مناسب نیست، چرا که عده زیادی با عمری عبادت بدون غسل، کفن و نماز دفن می شوند.
وی افزود: رهبر تاکید داشتند اگر چه ممکن است غسل و کفن و نماز برای میت کرونایی هزینه داشته باشد ولی اینکار باید حتما انجام شود و یا اینکه باید تیمم صورت گیرد.
بابایی ادامه داد: تیمم میت کرونایی به خاطر تماس مستقیم دست به خاک بسیار سخت بود، به همین خاطر ما در یک مجمع روحانیت انقلابی شهرستان که تقریبا ۱۳ تن از بچه های روحانی در ان هستند این فرمایش آقا را مطرح کردیم و چند نفر به عنوان داوطلب پای کار آمدیم.
وی تصریح کرد: از روز چهارم فروردین ۱۳۹۹ تا به امروز تمام متوفی کرونایی شهرستان اعمال غسل و کفن و نماز میت برای آنها خوانده می شود و به فرمایش حضرت آقا کاملا شرعی و اسلامی به خاک سپرده می شوند.
روحانی آملی تاکید کرد: این روزها صحنه قیامت شده است و من عجبم از این است پدر یا مادری که عمری برای بچههایشان پدری یا مادری کردند، از فرزند متوفی کرونایی خود دوری می کنند و فرزند نیز از پدر و مادر متوفی خود دوری میکند و این هم از مادی گراهای زمانه است.
وی خاطرنشان کرد: حضرت آقا فرمودند شاید این یک جنگ بیولوژیک باشد و ما هم افراد زیادی را پای کار میبینیم، خوشا به سعادتشان که در این مسیر اگر جان خودشان را از دست بدهند شهید محسوب می شوند.
حجت الاسلام بابایی اظهار داشت: اگر افرادی نیز وجود دارند که به دلایل مختلف عارضه یا بیماری و نمی توانند در میدان باشند، لااقل از نظر مالی در این قضیه کمک کنند و به بچه های خط مقدم ادوات که همان ماسک و دستکش و… می باشد برسانند، چرا که این یک جنگ تمام عیار است.
وی افزود: با توجه به فرمایشات حضرت آقا و وجود چنین مسئلهای در کشور میدان صعود و سقوط خیلی از افراد مشخص میشود، بنابراین باید خط را بشناسیم که بتوانیم درآن صعود کنیم نه اینکه با برخی از کارها زمینه سقوطمان را فراهم کنیم.
امام جماعت مسجد سجادیه آمل ادامه داد: این کار را از روز چهارم فروردین، در سه گروه سه نفره برادران و یک گروه خواهران استارت زدیم و بنده نیز تا به حال ۳ نفر را غسل و کفن کردم، ولی باید گفت یک گروه خواهران تا به حال به اندازه ۳ گروه برادران زحمت کشیده است، چرا که تعداد متوفی کرونایی خواهران بیشتر از برادران بود.
وی گفت: خداروشکر تمام افرادی که تا به حال در این امر ما را یاری میکنند کاملاً سالم هستند و از شبکه بهداشت انتظار داریم لااقل هفته ای یکبار از افرادی که در این مکان حضور دارند و کار غسل، کفن و نماز میت را انجام میدهند، تست کرونا انجام بگیرند، ولی تا به حال چنین اقدامی انجام نشده است.
این مقام مسئول بیان کرد: اعتراض اهالی امامزاده عبدالله(ع) این نبود که غسل و کفن و نماز برای میت کرونایی انجام نشود، بلکه دلواپسی آن به خاطر شرایط این بیماری بود که اگر این آب ها مهار نشود و به منافذ زیرزمینی نفوذ کند برای نسلهای بعدی شاید مشکلساز میشود که تمامی این نگرانی ها محترم می باشد و ما نیز به همین خاطر تدابیری اندیشیده ایم تا این مشکل رخ ندهد و در حال رعایت تمامی نکات بهداشتی هستیم.
حجت الاسلام بابایی در پایان گفت: اگر برخی مسئولان که این روزها ما آنها را نمیبینیم و ۲۰ روز هم از ترس در هیچ جلساتی حضور ندارند، تدابیری می اندیشیدند و غسالخانه ای به دور از شهر احداث میکردند، مردم خوب و فهیم امامزاده عبدالله نیز اینهمه دلهره و نگرانی بابت این موضوع نداشتند.
خبر و تنظیم: سحر صالحی