احمد حسین زادگان پس از نشست ویدئوکنفرانسی با مسئولان ستاد مقابله با کرونا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اکنون برای جلوگیری از شیوع بیشتر و شکست قطعی بیماری کرونا به ثبت اطلاعات فردی از وضعیت سلامت تک تک هم استانی ها نیاز داریم تا بتوانیم افراد احتمالی ناقل را هر چه زودتر شناسایی کنیم.
وی توضیح داد: با توجه به این که طرح پزشک خانواده شهری و روستایی هر دو در مازندران از سال های پیش در حال اجراست، استان بهترین زیرساخت را برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در اختیار دارد و اگر همه هم استانی همت و همکاری کنند، خیلی زود می توانیم کرونا را شکست دهیم.
نماینده عالی دولت در مازندران گفت: اگر تک تک شهروندان مازندرانی ساکن استان وضعیت سلامت خود را با دقت بر اساس پرسش هایی که در سامانه خودارزیابی مطرح می شود در اختیار قرار دهند، برنامه های قرارگاه زیستی استان بدرستی و صد البته با سرعت بالا عملیاتی می شود.
وی افزود: طرح پزشک خانواده با به کار گیری مراقبین سلامت و بهورزها ظرفیت بی نظیری در مازندران است که باید بدرستی و بموقع از آن استفاده کنیم و امروز اگر همه شهروندان مازندرانی که زیر پوشش پزشک خانواده هستند، وارد سامانه خودارزیابی شوند و مراحل خوداظهاری وضعیت سلامتشان را طی کنند، بدرستی و با سرعت بسیار بالا می توانیم ویروس کرونا را شکست بدهیم.
استاندار مازندران تاکید کرد: درخواست من از تمامی جمعیت حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر استان این است که ثبت وضعیت سلامتیشان را در سامانه خودارزیابی جدی بگیرند چون مطمئن ترین راه برای قطع کردن زنجیره شیوع کروناست .
چگونه وارد سامانه خودارزیابی شویم ؟
سامانه خودارزیابی ویروس کرونا در مازندران به ادرس http://corona.mazums.ac.ir است و تمام افراد تحت پوشش پزشکان خانواده شهری و روستایی پس از مراجعه به سامانه خودارزیابی و درج شماره همراه و کد ملی و پاسخ به چند پرسش در مورد علایم و نشانه های کرونا ، بلافاصله به صورت خودکار به پزشکان خانواده اشان معرفی می شوند و پزشکان نیز پس از چند دقیقه به صورت تلفنی با این فرد تماس می گیرند تا از سلامتش اطمینان حاصل کنند.
پزشکان خانواده در تماس تلفنی با فرد تحت پوشش خود که از طریق سامانه خودارزیابی ارجاع می شود ، پرسش های مختلف نشانه شناسی بیماری را در میان می گذارند و پس از اخذ پاسخ ها به صورت کامل ، نسبت به وضعیت سلامتیش اظهار نظر می کنند. در این وضعیت چنانچه بیمار نیاز به مراجعه حضوری به مطب پزشک یا درمانگاه را داشته باشد ، از او خواسته می شود تا رعایت پروتکل بهداشتی این کار را نجام دهد.
همچنین پزشکان خانواده در صورتی که فرد تحت پوشش نیازمند ارجاع به مراکز نمونه گیری ویروس کرونا باشد، او را به این مراکز معرفی خواهند کرد و حتی در صورت لزوم بررسی وضعیت دیگر اعضای خانواده فرد و یا تدبیر انتقال او به صورت ویژه به مراکز درمانی پیش بینی شده ، این کارها را هماهنگ خواهند کرد.
استاندار مازندران تاکید کرد: اگر افراد مشکوک و مبتلا به درستی شناسایی شوند، می توانیم افراد خانواده آنان را نیز تحت مراقبت های ویژه قرار دهیم و در این صورت تمامی امکانات و تجهیزات بهداشتی و درمانی در اسرع وقت و بدرستی به کار گرفته می شود.
تئوری دارم برای درمان بیماری کرونا