کبری اسفندیاریان رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل به مناسبت هفته ی معلولین در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار مازندرانه بیان کرد: طبق قانون حمایت از معلولان،برخی از سازمان ها مکلف شده اند به معلولین خدماتی را ارائه بدهند که از جمله آنها شهرداری می باشد که موظف است در بحث پروانه ساختمان ها نکات لازم را رعایت کند و این افراد از شرط و شروط هایی که در ادارات وجود دارد، معاف هستند.
وی در رابطه با تعداد معلولین حاضر در شهرستان آمل گفت: ما بیش از ۶۰۰۰ معلول شناسایی شده در شهرستان آمل تحت پوشش داریم که شامل ۶ گروه معلولیت بیماران اعصاب و روان، معلولین جسمی حرکتی، معلولین ذهنی، معلولین ناشنوایان، نابینایان و بیماران ضایعه نخائی هستند.
اسفندیاریان در خصوص مراکز آموزشی افراد معلول بیان کرد: هشت مرکز توانبخشی در آمل روزانه به آموزش معلولین می پردازند که عبارتند از مرکز تربیت شنیداری کودک و خانواده، مرکز توانبخشی زیر ۱۵ سال رویان ویژه معلولین دهنی، مرکز آموزشی بالای ۱۴ سال برای پسران که معلولین ذهنی در سطح خفیف و متوسط در آنجا حظور دارند، مرکز روزانه ی بیماران اعصاب و روان، مرکز توان بخشی حرفه آموزی روزانه ی دختران فجر، مرکز روزانه ی سالمندان که به شکل روزانه تا ساعت ۲ همکاران ما به سالمندان عزیز خدمات ارائه می کنند.
وی در خصوص خدماتی که از جانب بهزیستی به افراد معلول داده می شود افزود: در مجموع سازمان بهزیستی در حوزه های مختلف ۱۹۸ وظیفه دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: در حوزه توانبخشی،یک معلول معافیت های اجتماعی زیادی دارد و طبق قانون حمایت از معلولان،برخی از سازمان ها مکلف شدند به معلولین خدماتی را ارائه بدهند که از جمله آنها شهرداری می باشد که موظف است در بحث پروانه ساختمان ها نکات لازم را رعایت کند و این افراد از بسیاری از شرط و شروط هایی که در ادارات وجود دارد معاف هستند.
وی تصریح کرد: در بحث تحصیل، کمک هزینه دانش آموزی به افراد ارائه می شود و این افراد از پرداختن هزینه دانشگاه ازاد نیز معاف هستند و یک وظیفه دیگر ارائه بسته های توانبخشی به بیماران ضایعه نخائی، بیماران ناتوان جسمی و حرکتی و دادن بسته های حمایتی به مناسبت های مختلف است.
اسفندریان تاکید کرد: در بحث درمانی نیز افراد به بیمارستان ها وکلینیک هایی که طرف قرارداد هستیم به صورت رایگان معرفی می شوند و هدف اصلی ما توانمند سازی این افراد است که یک معلول را به لحاظ فکری و حضور در اجتماع توانمند کنیم.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان آمل اظهار داشت: با توجه به اینکه شعار امسال روز معلولین، ارتقا مشارکت افراد داری معلولیت به منظور دست یابی به توسعه فراگیر،عادلانه است؛ما از مسئولین و شهروندان انتظار داریم که در کنار معلولین قرار بگیرند.
وی در مورد مشاغل افراد دارای معلولیت عنوان کرد: متاسفانه مشاغل خاصی برای این افراد در نظر گرفته نشده است ولی عموما اپراتور ها و کارخانه ها در بحث تلفن از نابینایان استفاده می کند.
این مقام مسئول در ادامه اضافه کرد: امیدواریم فضای شهری ما،مدیران کارگاه ها و کارخانه ها به این درک برسند که معلولین توانمندی هایی فراتر از یک انسان سالم دارند،زیرا معلولیت محدودیت نیست.
وی در اخر با اشاره به شایع ترین مشکلات این قشر یاد اور شد:شایع ترین مشکلات افراد معلول اشتغال،مسکن و درمان می باشد.
خبر: سیده ستایش موسوی