سید حسین اسلامی با اشاره به کشت آیروپونیک(بدون خاک و آب) زعفران در ۷۰ مترمربع از اراضی بخش مرکزی شهرستان آمل، گفت: با برداشت یک هزار و ۵۰۰ گرم زعفران در این سطح، ۱۵۰ میلیون ریال درآمد عاید تولیدکننده شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آمل بیان کرد: در روش کشت آیروپونیک(بدون خاک و آب) پیازهای زعفران در دما، نور و رطوبت مناسب که در بازهی زمانی متغیر است، نگهداری و آب مورد نیاز برای رشد فقط از طریق رطوبت محیطی تأمین میشود.
این مسئول افزود: مناسب بودن برای تمام اقلیم ها، استفاده از اراضی کوچک در سطح گلخانه بجای تخصیص زمینهای بزرگ، برداشت چند برابری محصول نسبت به کشت سنتی، کیفیت و عیار بالاتر نسبت به کشت سنتی، کنترل آفات و شرایط اقلیمی مانند خشکسالی و سرما، بالابردن دوره تناوب کشت در طول سال (حداقل سه دوره کشت در فصل تابستان و پاییز و حداکثر دو دوره کشت در فصل زمستان و بهار) و فضای بسیار کمتر نسبت به کشت سنتی از مزایای این نوع کشت است.
وی تصریح کرد: این روش کشت علاوه بر نیاز آبی ندارد، به دلیل عملکرد در هر هکتار بطور میانگین ۲۳ تا ۲۵ کیلو زعفران خشک شده تولید می شود در صورتی که متوسط عملکرد این محصول به روش کشت سنتی هفت کیلوگرم در هر هکتار است.