محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات صبح امروز در نشست علمی تخصصی شهرهای هوشمند که در حاشیه مراسم جایزه خشت طلایی تهران و در برج میلاد برگزار شد، گفت: دو روز پیش در همایش شهر هوشمند در دبی گفتم که شهر چیزی جز مردم نیست و باید بپذیریم که اساس تغییرات باید بر مبنای مردم باشد.

وی ادامه داد: مردم در شهرها به شهرداری و دولت مالیات می‌دهند برای اینکه بهتر زندگی کنند و این هدف باید بهبود زندگی شهری مردم باشد.

جهرمی گفت: مشکلات با توجه به اینکه شهرنشینی دارد افزایش پیدا می کنند و به احتمال زیاد تا سال ۲۰۲۵ شهرنشین ها ۸۵ درصد مردم کل ایران خواهند بود.

وزیر ارتباطات افزود: مردم شهرنشین به طور کلی با مشکلات محیط زیستی دست و پنجه نرم می کنند و اتفاقا عجیب است که همه فکر میکنند هوشمندسازی می تواند همه مشکلات را حل کند و جالب است که اتفاقا با هوشمندسازی هم مشکلات بر طرف می شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز بدون هوشمندسازی نمی شوند شهرهایی مثل تهران تبریز و شیراز و مشهد را اداره کرد و اگر کلان داده های موجود ترافیکی امروز مورد استفاده قرار نگیرد و برای آن به درستی برنامه ریزی نشود ترافیک تهران قفل خواهد شد.

جهرمی ادامه داد: ابزارهای لازم برای هوشمند سازی وجود دارد و به راحتی می توان اطلاعات را دسته بندی کرد و این داده ها تحلیل شود و همه شهرها به داده ۴G دسترسی دارند اما خروجی اینها هنوز به نفع بهبود زندگی مردم نبوده است.

وزیر ارتباطات گفت: اگر پروژه ای اجرا کردیم که در زندگی مردم هیچ تغییر مثبتی اجرا نکرد یعنی مالیات مردم هدر رفته است و این یعنی اینکه سرمایه شهر از دست رفته است.

وی افزود: باید هوشمندسازی منجر به بهبود بستر کار شرکتهای فعال در حوزه فناوری باشد و اگر اینگونه نبود یعنی ما نتوانسته این به درستی هوشمندسازی را پیاده کنیم.

جهرمی تصریح کرد: نباید با ایجاد ساختارهای هوشمندسازی برای برخی افراد دیگر انحصار ایجاد کرد و فلان شرکت به خاطر نزدیکی با فلان اپراتور دستش برای استفاده از یک سری دیتا باز باشد.

وزیر ارتباطات گفت: ما باید مسابقه در خلاقیت برای بهبود اوضاع مردم ایجاد کنیم وگرنه مسیری که رفته ایم حتما اشتباه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز داریم میبینیم که در حوزه ارزش افزوده چه اتفاقی می افتد و در این بازار ۲۶۰۰ میلیاردی برخی هنوز ناشناخته اند و در سکوت سود می برند.

جهرمی ادامه داد: همه نکته کلیدی صحبت من این است که باید به نقش هوشمندسازی در خدمات رسانی به مردم توجه شود زیرا به این ترتیب همه فرآیندهای هوشمندسازی شفاف‌سازی می شود.

وزیر ارتباطات افزود: هوشمندسازی نباید یک فرایند برای کارتل‌های اقتصادی و سود بردن یک عده محدود باشد بلکه باید سمت هوشمندسازی به سمت سود بردن مردم باشد.

وی گفت: هر کلانشهر باید براساس نیازهای خود و موضوعات محلی خود هوشمندسازی را دنبال کند و به سمت آن حرکت کند.