ولیالله آئیننگینی در بازدید خبرنگاران اعزامی به گیلان از نیروگاه سیکل ترکیبی پرهسر با اشاره به اینکه نیروگاههایی که قرارداد خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال دارند، برق خود را از قبل فروختهاند و در بورس حضور ندارند،گفت: بعد از اتمام مدت قرارداد طی مجوزی که این نیروگاهها از وزارت نیرو میگیرند، میتوانند وارد بورس شوند.
وی افزود: مصرف کنندگان صنعتی بالای ۵ مگاوات اخیرا پس از ابلاغیه وزارت نیرو برق مورد نیاز خود را به طور مستقیم از بورس انرژی خریداری میکنند. بنابراین تاکنون ۵۸ میلیارد کیلووات ساعت برق در بورس انرژی عرضه که ارزش این میزان حدود ۲۱ هزار میلیارد ریال است.
کارشناس اداره عملیات بازار بورس انرژی ایران با تاکید بر اینکه مزیتهای ورود به بورس انرژی شامل معافیت پرداخت ۱۰ درصد مالیات و رسوب شدن هر چه سریعتر مطالبات است، اضافه کرد: ۴۷ نیروگاه قابلیت عرضه در بورس انرژی را دارند، اما در حال حاضر حدود ۱۰ نیروگاه وارد بورس شدند که مطمئنا در آینده با دید مثبتی که وزارت نیرو و حتی خود مصرف کننده، به دلیل شفاف شدن قیمت برق خواهد داشت، این تعداد افزایش خواهد یافت.
آئیننگینی اضافه کرد: وزارت نیرو در حال تدوین ورود مصرف کنندگان زیر ۵ مگاوات به بورس انرژی را در دستور کار خود قرار داده تا این مصرف کنندگان امکان خرید برق را از بورس داشته باشند.که به نظر میرسد این دستورالعمل تا دو ماه آینده نهایی و ابلاغ شود.
وی با اشاره به اینکه تعامل خوبی با وزارت نیرو و بورس انرژی وجود دارد که میتواند موجب رونق بیشتر بازار بورس انرژی شود، گفت: بیشترین استقبال از خرید برق در بورس انرژی مربوط به مصرف کنندههای بالای ۵ مگاوات به فولادیها و تولید کنندگان سیمان است. چرا که این صنایع مصرف برق بالایی دارند. پس میتوانند با قیمت مناسبی برق خود را خریداری کنند.
کارشناس اداره عملیات بازار بورس انرژی ایران اظهار داشت: قیمت خرید برق در بورس انرژی برای هر کیلووات ساعت ۴۵ تومان است، در حالی که در خارج از بورس این رقم ۶۵ تومان است.این تفاوت قیمت قطعا برای صنایع بزرگ و انرژیبر مثل تولید کنندگان سیمان و فولاد بسیار حائز اهمیت است.
به گفته آئیننگینی با حضور تعداد بیشتری از نیروگاهها و افزایش رقابت قطعا این قیمت رقابتیتر شده و برای نیروگاهها نیز به دلیل دریافت مبلغ برق فروخته شده در اسرع وقت بسیار میتواند با صرفهتر و مفیدتر باشد.