گسترش اینترنت و دسترسی سریع به اخبار و اطلاعات در دو دهه اخیر، چالش بزرگی برای روزنامه و نشریات کاغذی بود؛ به طوری که در این سال ها خیلی از این نشریات با کاهش چشمگیر فروش نسخه های کاغذی مواجه شدند و حتی بعضی از آنها به طور کل انتشار نسخه های کاغذی شان را متوقف کردند اما نشریات ورزشی اروپا همچنان خوانندگان پروپا قرضی دارد و همین به ادامه حیات آنها و دیدن هر روزه شان روی کیوسک ها منجر شده است. در اینجا با تعدادی از معروف ترین روزنامه های ورزشی اروپا آشنا می شویم:

اسپانیا

مارکا

این روزنامه متعلق به کشور اسپانیا می باشد؛ دفتر مرکزی آن در مادرید واقع شده و در سال ١٩٣٨ شروع به فعالیت کرد؛ این نشریه هم اکنون با بیش از ٢,٣٠٠,٠٠٠ خواننده، پر مخاطب ترین روزنامه اسپانیا محسوب می شود و بیش از نیمی از خوانندگان آن به خوانندگان ورزشی این روزنامه اختصاص دارد.لازم به ذکر است این روزنامه از منابع نزدیک به باشگاه رئال مادرید محسوب می شود. این روزنامه با کاربری وب سایت و شبکه ی رادیویی نیزفعالیت ویژه ای دارد.

همچنین شکل ظاهری این روزنامه تابلوئید (یعنی ابعاد کاغذ کمی کوچکتر از حالت استاندارد) است و با استفاده از رنگ های جذاب برای جذب خواننده چاپ می شود.

آاس

آاس هم همچون مارکا از روزنامه های حامی رئال مادرید محسوب می شود. دفتر این روزنامه نیز در شهر مادرید واقع شده؛ این روزنامه در سال ١٩۶٧ تاسیس شده و هم اکنون سر دبیری آن به عهده ی توماس رونسر می باشد. این روزنامه نیز به شکل نیم قطع یا همان تابلوئید عرضه می شود.

موندو دیپورتیوو 

این روزنامه ایالت کاتالانی از حامیان بزرگ باشگاه بارسلونا به حساب می آید؛ این نشریه در سال ١٩٨٩ تاسیس و سردبیری آن به عهده ی دیوید خیمنز می باشد و به شکل تابلوئید منتشر می شود.

اسپورت

روزنامه ی اسپورت هم همچون موندو چاپ ایالت کاتالونیا می باشد؛ در سال ۱۹۷۱ تاسیس شده و مالک این روزنامه گراپو زات نام دارد و صفحات آن نیز مانند سه روزنامه ی دیگر اسپانیایی به شکل و اندازه تابلوئید است.

آلمان

به طور کلی در کشور آلمان چیزی به نام روزنامه ی ورزشی که به صورت روزانه منتشر شود وجود ندارد و اکثر آن ها به صورت هفتگی یا دو بار در هفته منتشر می شوند.

کیکر

این روزنامه ی آلمانی در سال ١٩٨٠ تاسیس شده و بیشتر تمرکز آن بر روی فوتبال است. این روزنامه به صورت دو بار در هفته و عموما در روزهای دوشنبه و پنج شنبه منتشر می شودو به نام هفته نامه شناخته می شود. نکته جالب در مورد کیکر این است که دوشنبه ها با میانگین چاپ آن ۲۴۰۰۰۰ و پنج شنبه ها  ۲۲۰۰۰۰ نسخه به فروش می رسد. این نشریه هم به شکل تابلوئید عرضه می شود.

بیلد

این روزنامه که به طور کلی نمی توان آن را در گروه روزنامه های ورزشی قرار داد نیز به شکل هفتگی منتشر می شود و بیشتر از بعد سیاسی و اقتصادیش در آلمان مورد توجه است اما در بخش ورزش نیز تا حدودی به فعالیت می پردازد؛ بیلد تاسیس شده در سال ١٩۵٢ و در شهر برلین می باشد؛ این روزنامه در بین اهالی مطبوعات به محافظه کار بودنش معروف است. ابعاد کاغذ این روزنامه اما استاندارد می باشد.

ایتالیا

گاتزتا دلو اسپورت

این روزنامه ی ایتالیایی اولین بار در سال ١٩٨۶ و همزمان با اولین المپیک مدرن آتن، منتشر شد. گاتزتا در صفحات صورتی و با حدود ۴٠٠,٠٠٠ نسخه تیراژ عرضه می شود و با ابعاد تابلوئید در اختیار خوانندگان قرار می گیرد.

کوریه‌ره دلو اسپورت

این روزنامه ی ایتالیایی هم فرم و قالبی نزدیک به گاتزتا دارد و مهم ترین اخبار روز فوتبال ایتالیا و دنیا را به شکل نیم قطع یا تابلوئید نشر می دهد؛ این روزنامه نسبت به فوتبال ایتالیا تعصب زیادی دارد و اکثرا اخبار مربوط به فوتبال این کشور را پوشش می دهد. سال تاسیس این روزنامه هم به سال ۱۹۲۴ باز می گردد.

توتو اسپورت

دیگر روزنامه ی صاحب سبک کشور چکمه توتو اسپورت نام دارد؛ دفتر توتو اسپورت در تورین واقع شده به گفته ی بسیاری این روزنامه منبع نزدیک به دو باشگاه تورینی یعنی یوونتوس و تورینو است. چندی پیش هم این روزنامه احتمال حضور علیرضا بیرانوند در تورینو را در صفحه ی اصلی خود کار کرد. این روزنامه هم همچون اکثر روزنامه های ورزشی به شکل تابلوئید عرضه می شود.

انگلیس

دیلی میل

این روزنامه ی انگلیسی که البته منحصرا ورزشی نیست در سال ١٨٩۶ شروع به کار کرد وبه شکل روزانه عرضه می شود؛ نکته جالب در مورد این نشریه، کوچک بودن ابعاد صفحات آن می باشد طوری که صفحات آن حتی کمی از حالت تابلوئید نیز کوچک تر می باشد.

سان

سان دهمین نشریه ی پر فروش جهان می باشد که در سال ١٩۶٣ فعالیت خود را آغاز کرد؛ سان در بین نشریات ورزشی به شایعه پردازی معروف است به همین دلیل هم چند سال پیش جای خود را در میان پر فروش ترین روزنامه های بریتانیا به دیلی میل داد. چاپ و عرضه ی این روزنامه نیز به شکل تابلوئید است.

دیلی اکسپرس

دیلی اکسپرس نیز دیگر روزنامه ی بریتانیایی است که اخبار آن منحصر به فوتبال و ورزش نیست اما حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد خوانندگان آن را، خوانندگان ورزشی تشکیل می دهند؛ این روز نامه مجله مانند و در ابعاد به شکل مستطیل شکل یا همان تابلوئید عرضه می شود. این روزنامه ی قدیمی از سال سال ۱۹۰۰ شروع به فعالیت کرد.

دیلی میرور اسپورت

این روزنامه ی قدیمی از سال ۱۹۰۳ در بریتانیا منتشر شد؛ صاحب امتیاز ابتدایی این روز نامه نیز کمپانی Reach plc است و تیراژآن هم به تعداد بالای ۷۱۶۰۰۰ می رسد.میرور هم با ابعاد تابلوئیدی منتشر می شود.

دیلی تلگراف

این روزنامه که چاپ لندن می باشد از قدیمی ترین نشریات دنیا محسوب می شود و در سال ۱۸۵۵ شروع به فعالیت کرد. این روزنامه که به غیر از ورزش در نوشتن مقالات سیاسی نیز ید طولایی داردو منحصرا یک روزنامه ی ورزشی نیست ؛تلگراف به حزب محافظه کار بودن شهرت دارد.

فرانسه

اکیپ:

اکیپ که به شکل تابلوئید عرضه می شود از معتبر ترین روزنامه های ورزشی در سطح اروپا می باشد که عموما اخبار موثق را تحت پوشش قرار می دهد و دفتر مرکزی آن در پاریس واقع شده و از سال ۱۹۴۶ شروع به کار کرد.

فرانس فوتبال

فرانس فوتبال در زمره مجلات ورزشی قرار میگیرد اما به دلیل اهمیت بالای آن در این گزارش به آن می پردازیم؛این مجله شاید معتبر ترین نشریه ورزشی اروپا محسوب شود؛فرانس فوتبال مهم تر از نقش خبریش اهدا کننده بزرگترین جایزه ی فردی دنیای فوتبال یعنی توپ طلا نیز می باشد؛ سال تاسیس این روزنامه ١٩۴۶ می باشد؛ در مور این مجله جالب است بدانید که به صورت دو هفته یک بار عرضه می‌شود.

اما نکته ی جالب در مورد تمام نشریات ورزشی که مورد بررسی قرار دادیم اشتراک حد اکثری در شکل و اندازه ی صفحات آن ها می باشد که به صورت نیم قطع یا تابلوئید عرضه می شوند که این در تناقض کامل با روزنامه ها و نشریات ایرانی است که اکثرا با صفحات استاندارد، چاپ و در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرند.