ناصر موسوی لارگانی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره مشکلات فعلی بازار مسکن اظهارداشت: تا آنجایی که اطلاع دارم مجلس برنامه خاصی در این رابطه ندارد جز موضوع عایدی مسکن و مالیات بر مسکن خالی که با وجود اینکه چند سالی از مطرح شدن آن می گذرد هنوز عملیاتی نشده است.
وی خاطرنشان کرد: فصل تابستان زمان نقل و انتقال مستاجران است و از دو ماه آینده هم مدارس بازگشایی میشود بنابراین خانواده هایی که قصد دارند فرزندان خود را در مدرسه ثبت نام کنند باید هرچه سریعتر وضعیت جابجایی و اجاره مسکن آن ها مشخص شود ولی باتوجه به افزایش بیش از حد میزان اجاره بهای خانه ها نسبت به سال های گذشته تعدادی از خانواده ها به دلیل اینکه توانایی پرداخت اجاره بها را ندارند به دنبال رفتن از تهران و کلان شهرهای دیگر و زندگی در حاشیه این شهرها یا استان های دیگر هستند.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه توضیح داد: باتوجه به اینکه کمیسیون تخصصی وزارت راه و شهرسازی،کمیسیون عمران مجلس است و این کمیسیون وظیفه نظارت بر وزرات راه و شهرسازی دارد امکان دارد برنامه ای در رابطه با کنترل و رفع مشکلات بازار مسکن داشته باشد ولی تا انجایی که اطلاع دارم و در برنامه های هفتگی مجلس مشاهده می شود این کمیسیون برنامه خاصی برای مسکن ندارد.
موسوی لارگانی افزود: در این بین با توجه به اینکه نقش بنگاه املاک در افزایش قیمت مسکن بی تاثیر نبوده و این بنگاه ها مجوز فعالیت خود را از وزارت راه و شهرسازی دریافت می کنند؛ کمیسیون عمران مجلس که وظیفه نظارت بر این وزارت خانه را دارد می تواند این موضوع را پیگیری کند.
وی تاکید کرد: هر نماینده به علت اینکه وظیفه پیگیری مشکلات مردم را دارد می تواند در زمینه مسائل موجود در بازار مسکن از وزیر راه و شهر سازی سوال کند و این موضوع فقط مربوط به نمایندگان عضو کمیسیون عمران نیست؛اما سوال آن به کمیسیون عمران ارجاع می شود لذا نمایندگان باید برنامه ریزی کنند و عوامل تاثیرگذار در بازار مسکن را بررسی کنند و در صورتی که مشکلی در این بخش بود به وزیر راه و شهر سازی تذکر دهند.
تنها دستاورد دولت یازدهم در حوزه مسکن، انتقاد از مسکن مهر بود
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: علت راکد بودن مسکن در این چند سال گذشته این است که وزیر راه و شهر سازی دولت یازدهم به جای هر کاری فقط از مسکن مهر انتفاد کرد و با وجود مطرح کردن موضوع مسکن اجتماعی از اول دولت یازدهم و نوسازی بافت فرسوده در دولت دوازدهم هیچ تغییری در بافت فرسوده و احداث مسکن دیده نشد و این طرح ها در حد حرف باقی ماند.
موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: انبوه سازان به دلیل اینکه دولت برنامهای در بخش مسکن نداشت در این چند سال گذشته زیاد فعال نبودند به همین دلیل ساخت و ساز خانه کاهش یافت و از طرف دیگر عده ای هم به هیچ وجه حاضر نیستند که خانه های خالی خود را دراختیار مردم بگذارند؛ لذا این عوامل دست به دست هم داده و باعث شده که قیمت مسکن افزایش یابد.
وی در پایان تصریح کرد: راکد بودن خرید و فروش مسکن به علت بی برنامگی دولت است و این موضوع باعث شده که سرمایه گزاران در این بخش علیرغم حاشیه سود بالا حاضر به ادامه سرمایه گذاری در آن نباشند که این وضعیت باعث افزایش چشمگیر قیمت مسکن شده است.