بیست و نهمین نشست شورای همکاری کشورهای همسود در زمینه بهداشت روزهای ۱۹-۲۰ جولای به میزبانی ترکمنستان در پایتخت این کشور برگزار می‌شود.

بنابر این گزارش، شرکت کنندگان این نشست توسعه همکاری‌ها در زمینه بهداشت در چارچوب کشورهای مستقل مشترک المنافع را بررسی می‌کنند.‌

به طور خاص، در این نشست روند اجرای تصمیمات نهادهای عالی همسود در مورد مراقبت‌های بهداشتی از جمله در زمینه پیشگیری و درمان دیابت، سل، اجرای استراتژی «سلامت مردم کشورهای همسود»، فعالیت‌ها در زمینه روانپزشکی و مواد مخدر و همچنین تصمیمات شورای همکاری کشورهای همسود در زمینه بهداشت را بررسی می‌کنند.

علاوه بر این، اعضای شورای مذکور فعالیت انجمن مدیران مراکز و موسسات سرطان‌شناسی و رادیولوژی همسود و اورآسیا و همچنین مسئله نظارت بر مصرف دخانیات به عنوان یکی از ابزارهای استراتژیک در جهت حفاظت از نسل جوان را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد.

انتظار می‌رود که چشم انداز ادغام سیستم‌های ملی سلامت الکترونیکی در کشورهای همسود و پیش‌نویس قانون «اهدای عضو» برای کشورهای این اتحادیه مورد توجه ویژه قرار می‌گیرد.

در این نشست نتایج هفتاد و دومین نشست مجمع جهانی بهداشت در ۲۰ تا ۲۸ می سال جاری در «ژنو» در چارچوب همکاری میان کشورهای هسمود و سازمان جهانی بهداشت بررسی و همچنین مسائل مربوط به ارائه دسترسی برابر افراد مبتلا به ایدز به خدمات بهداشتی در فضای همسود بررسی می‌شود.

اتحادیه کشورهای مستقل مشترک المنافع پس از فروپاشی شوروی سابق شکل گرفت. بیانیه تاسیس این اتحادیه در ۲۱ دسامبر ۱۹۹۱ (۲۰ آذر ۱۳۸۰) در «آلماتی» توسط رهبران آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان و اوکراین امضا شد.

عضویت گرجستان دراین اتحادیه به دنبال تصمیم رسمی روسای جمهور کشورهای عضو در ۳ دسامبر ۱۹۹۳ (۱۲ آذر ۱۳۸۲) و به دنبال درخواست «ادوارد شواردنادزه» رئیس جمهور گرجستان در ۸ اکتبر ۱۹۹۳ (۱۶ مهر۱۳۸۲) صورت گرفت.

بیش از ۷۰ درصد بودجه جامعه مشترک المنافع توسط روسیه پرداخت می‌شود هزینه می‌شود.