امروزه در جامعه ما بدحجابی، یکی از مظاهر بیحیائی مفرطی بوده و پوشش زنان در جامعه به یک معضل تبدیل شده است.
در خیابان ها که قدم می زنیم، می توان زنان و مردانی را دید که دیگر نه برایشان تعریفی از حجاب مانده و نه تعبیری از حدود و صغور اسلام! چهره هایی که نه می توان نام بدحجاب روی آن ها نهاد و نه می شود تعریفی در راستای حجابشان داشت!
با گرمتر شدن هوا لباس های رنگارنگ، تنگ و چسپان جان می گیرند، شال ها تنها بهانه ای برای فرار از نیش و کنایه ها روی سر انداخته می شوند. ماهواره و شبکه های اجتماعی هم به عنوان پیشگام و مبلغ پوشش های جدید به عنوان الگوهای جوانان از هیچ تلاشی دریغ نکرده و برای تابستان گرم، خنک ترین و عریان ترین لباس ها را پیشنهاد می دهند، پیبشنهادی که متاسفانه مورد استقبال برخی از جوانان نیز قرار می گیرد.
بی حجابی تا چند سال اخیر یک ناهنجاری زشت و قابل شماتت از سوی دیگران بود که فرد بی حجاب را تا مرز رسوایی هم می برد اما امروزه دیگر بی حجابی متاسفانه به نوعی افتخار نیز برای صاحب آن به شمار می آید!
مسئله حجاب در جامعه امری است که نه فقیر و غنی می شناسد و نه زن و مرد! نه سن و سال می شناسد و نه دیدگاه و نگرش! بلکه قانونی است که تنها برای حفظ هویت و وجود افراد وضع شده و منع قانونی آن هم برای جلوگیری از اغتشاش و آشوب در مملکت است.
زنان، با حجاب خود در حقیقت فرصت های بیشتری برای خودنمایی و عرض اندام دارند در حالی که بی حجابی تیشه به ریشه عفت زده و منجر به ترویج بی بند و باری و فساد در جامعه می شود و بدحجابی و بی حجابی علاوه بر این که فرد بی حجاب را دچار مشکلات فراوانی می کند، بی شک تاثیر بسزایی در جامعه نیز دارد که این تاثیر غیر قابل انکار است.
مانکن های بی حجاب، الگوهای ترویج بی بندوباری
از سوی دیگر متأسفانه دامنه مظاهر فساد و بی بندوباری روزبه روز در سطح جامعه گسترش یافته و بازار وتجارت را نیز درگیرساخته و بسیار جای تاسف دارد که انواع مانکن برهنه و لباسها به راحتی و در بازار و پاساژهای شهر در معرض دید عموم قرار گرفته و در واقع سود و منفعت برشرم و حیا غلبه یافته است و جالب اینجاست که بیشتر این مغازه ها در اصلیترین و پرترددترین خیابانهای شهر نیز قرار دارند.
در این زمینه امام جمعه میاندوآب در یکی از جلسات اخیر با انتقاد از وضعیت موجود گفت: مردم بارها به ما مراجعه کرده و ما نیز دیده ایم که چند مغازه علنا در همه مراسمات مذهبی اعم از اعیاد و یا عزا، موسیقی پخش می کنند و یا مانکن هایی را در داخل مغازه می گذارند که تاثیر منفی در جامعه دارد ولی کسی به آنها چیزی نمی گوید.
حجت الاسلام والمسلمین حمید حسن زاده اظهار کرد: نباید اجازه داد تا جای ضدارزش و ارزش عوض شود، نباید جای شهید و جلاد عوض شده و نباید بی خاصیت بود و همه باید در زمینه امر به معروف و نهی از منکر دغدغه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: باید در رسانه ملی، فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به دنبال طراحی الگو و الگو پردازی بوده و جامعه را به آن سمت سوق دهیم.
اهمیت و فلسفه حجاب
زن جلوه ای از جمال ، عشق و ربوبیت الهی و عنصر اصلی در عرصه تعلیم و تربیت است که اگر به این جایگاه خویش واقف باشد خود و خانواده را تعالی بخشیده و موجب رشد مادی و معنوی جامعه خواهد شد . ولی اگر از مسولیت خطیر الهی شانه خالی نماید ضررهای جبران ناپذیری در چرخه تربیت خویشتن و انسان های وارسته ایجاد می کند و موجب سقوط جامعه به ورطه هولناک پستی می شود به همین خاطر حجاب و پوشش زن در اسلام از اهمیت و سفارش فراوانی برخوردار گشته است زیرا کمک میکند تا زن به وظیفه دینی خویش عمل نماید .
لزوم پوشیدگی زن و مرد بیگانه در برابر همدیگر یکی از مسایل مهم اسلامی است که در قرآن کریم بدان تاکید و تصریح شده است :
به مومنان بگو چشم های خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند و دامان خود را (از بی عفتی) حفظ کنند ، این برای آنان پاکیزه تر است ؛ خداوند به آنچه انجام می دهند آگاه است ، و به زنان با ایمان بگو چشم های خود را از (نگاه هوس آلود) فرو گیرند و دامان خویش را (از بی عفتی) حفظ کنند و زینت خود را جز آن مقدار که نمایان است آشکار ننمایند و(اطراف) روسری های خود را به سینه افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود) و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان ، یا پدرانشان ، یا پدران شوهرانشان ، یا پسران همسرانشان ، یا برادرانشان ، یا پسران برادرانشان ، یا پسران خواهرانشان ، یا زنان هم کیششان ، یا بردگانشان (کنیزانشان) ، یا مردان سفیه وابسته (به آنها) که تمایلی به ازدواج ندارند ، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند .
پوشش ها باید سالم و بدور از محرکات جنسی باشد و هر گونه برهنگی بی عفتی در اسلام منع شده است ، علت تاکید فراوان به خاطر این است که حجاب برای جلب احترام دیگران است و بی حجابی جلب شهوت دیگران به خود است .
امید است مسئولین و مدیران مرتبط با امر ساماندهی حجاب و عفاف در جامعه بیش از این به مسائل مربوط به خود توجه داشته باشند و زمینه را برای سوءاستفاده های احتمالی در آینده مسدود سازند! و این را در نظر داشته باشند که چه بسا آسان گذشتن از مسائل به ظاهر ساده و سطحی همه ما را به منجلاب بیدینی و لاابالیگری بکشاند.