استان مازندران با دارا بودن منابع و مواهب طبیعی فراوان و بی نظیر از جمله جنگل های سر به فلک کشیده رشته کوه های پیوسته و هزاران کیلومتر سواحل بکر و دبدنی از یکسو و برخورداری از مناطق معدن خیز و نقاط گردشگر پذیر و بنادر تجاری اقتصادی، خطوط ریلی هوایی زمینی که نقش مهمی در ترانزیت و جابجایی مسافر و ورود گردشگر به این خطه سرسبز از شمال کشور دارند از سوی دیگر یکی از زرخیزترین استان های کشور در حوزه های مختلف همچون اقتصادی کشاورزی صنعت بشمار می رود که متاسفانه طی سال های اخیر بدلیل سو مدیریت آنطور که می بایست شاهد توسعه متوازن علی الخصوص در بخش اقتصادی نبودیم.

لذا باید گفت احمد حسین زادگان و یا همان حاج مجید ساروی ها شاید بیشتر از آنکه یک چهره اقتصادی باشد برآیند فعالیت وی طی سال های اخیر بیشتر در حوزه سیاسی اجتماعی بوده است لذا وی که در سال های اخیر بعنوان لیدر یکی از جریان های سیاسی دوگانه در استان مازندران مطرح بوده است اما پس از جلب اعتماد دولت و دریافت چراغ سبز از مجمع نمایندگان و انتخاب بعنوان استاندار بیست و سوم ، این مدیر ساروی در روزهای نخستین کاری خویش از کلید واژه توسعه اقتصادی بعنوان یکی از شعارها و اولویت های مدیریتی خویش رونمایی کرده است.

حسین زادگان که در دوران حضور محمد اسلامی عهده دار سمت معاونت سیاسی امنیتی اجتماعی بوده است و در دو دوره زمانی متفاوت از لحاظ سیاسی فرماندار مرکز استان بوده است به خوبی در جریان چالش ها و فرصت های استان خویش بوده است; به طوری که بهتر از هر فرد عادی می داند ایجاد مناطق آزاد ویژه اقتصادی تجاری از جمله ابزارهای مدیریتی و موضوعات مهم و اثربخش توسعه راهبردی هر استانی بشمار میرود که می‌تواند موجب انتقال فناوری، جلب سرمایه، اتصال به بازارهای جهانی و در نهایت موجب رشد و توسعه اقتصادی شود .

در همین راستا و با حضور حاج مجید بعنوان استاندار بیست و سوم شاهد افزایش فعالیت دیپلماسی اقتصادی مدیریت ارشد استان و بروز کنش های قابل توجه ای در این بخش بوده ایم که به همین منظور و به بهانه همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری کشورهای حاشیه دریای خزر نشست خبری استاندار مازندران با اصحاب رسانه در سالن شماره ۱ استانداری مازندران برگزار گردید.

احمد حسین زادگان در نشست خبری با موضوع برگزاری همایش بین المللی فرصت های سرمایه گزاری کشورهای حوزه خزر در این استان اظهار داشت: سه رویداد مهم اقتصادی در روزهای آتی با رویکرد فرصت ها و پتانسیل های اقتصادی و تجاری کشورهای حوزه دریای خزر در بابلسر برگزار می شود.

وی با بیان اینکه یکی از ظرفیت های کمتر دیده شده ما برقراری روابط تجاری با کشورهای حوزه خزر است،افزود: با توجه به حجم تجارت استان مازندران،کشورهای حاشیه خزر می تواند بازار مناسبی برای صادرات محصولات استان باشد.

استاندارمازندران با اشاره به اینکه تاکنون توانستیم آنطور که باید پتانسیل های خود را به بازارهای بین المللی صادر کنیم،گفت: ارائه ظرفیت ها در قالب نمایشگاه و همایش می تواند مراودات استان مازندران را با کشورهای حاشیه خزر بهبود بخشد.

حسین زادگان تصریح کرد: با توجه به تحریم های ظالمانه ای که در کشور وجود دارد یکی از راههای برون رفت از مشکلات اقتصادی روی آوردن به مبادلات تجاری است تا ارز وارد کشور شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۷۵ میلیون دلار مبادلات تجاری با کشورهای همسایه داشته است،افزود: برای بهبود روابط اقتصادی و تجاری باید موانع اقتصادی،مالی و حتی سیاسی کاهش پیدا کند تا فعالان اقتصادی راحت تر بتوانند با کشورهای همسایه مبادلات خود را انجام دهند.

استاندار مازندران با اشاره به اینکه موانع قانونی با تشکیل کارگروه موانع احصا و نقایص برطرف شده است،گفت: در حال حاضر مسائل مربوط به برگزاری این همایش و نمایشگاه در استان انجام و تصمیمات ملی نیز مصوب شده است.

حسین زادگان با اشاره به اینکه پتانسیل برای توسعه اقتصادی در مازندران وجود دارد،بیان کرد: برای رفع موانع توسعه تجاری با کشورهای همسایه نیز باید آسیب شناسی صورت گیرد.

وی با بیان اینکه تجار و سرمایه گذاران سرداران حوزه دیپلماسی اقتصادی هستند،خاطرنشان کرد: شاید در کنار دیپلماسی سیاسی با توجه به تحریم ها،دیپلماسی اقتصادی اهمیت بیشتری دارد.

استاندار مازندران یادآورشد: با توجه به محصولات بیشماری که در استان مازندران تولید می شود این قابلیت برای صادرات وجود دارد به شرطی که درستی به کشورهای هدف شناسانده شود.

وی با بیان اینکه دوشنبه نمایشگاه ظرفیت های مازندران با حضور شخصیت های ملی افتتاح می شود،گفت:بر اساس پیش بینی ها ۱۵ سفیر و رایزن اقتصادی از ۱۵کشور در این نمایشگاه و همایش ملی حضور پیدا می کنند.

حسین زادگان با بیان اینکه نقش رسانه ها در به تصویر کشیدن و شناساندن این رویداد بسیار با اهمیت است،خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه اگرچه فعالان اقتصادی مازندران در اولویت هستند اما اگر سرمایه گدرانی از دیگر استان ها بتوانند در اقتصاد ما تاثیرگذار باشند می توان از آن ها بهره گرفت.

وی با بیان اینکه تا کنون ۲۰۰ ظرفیت اقتصادی در سطح مازندران شناسایی شده است،یادآورشد: در کنار همایش ۴پنل تخصصی در حوزه گردشگری،صنعت و معدن،زیرساخت و انرژی و کشاورزی برگزار می شود.

استاندارمازندران تصریح کرد: ۱۲۳غرفه برای این نمایشگاه درنظرگرفته شده است.

وی با بیان اینکه تشکیل هلدینگ بزرگ سرمایه گذاری از ضروریات مازندران است،افزود: اگر ۱۰۰میلیارد تومان اعتبار داشته باشیم میتوان با تشکیل هلدینگ اقتصاد مازندران را توسعه داد.اگر چه مازندران از داشتن حامی بزرگ در این زمینه محروم است.

خبر: امیرحسین طاهریان