جمیل علیزاده شایق، دبیر انجمن برنج در خصوص افزایش ناگهانی قیمت برنج عنوان کرد: با توجه به شناختی که مردم از برنج اصیل و درجه یک ایرانی بدست آورده اند، تقاضا برای خرید آن روز به روز افزایش یافته و به تبع آن قیمت انواع برنج باکیفیت ایرانی همچون طارم و هاشمی به بالاترین حد خود رسیده است.
وی افزود: با این حال گرانی امسال برنج هیچ ربطی به افزایش قیمت سایرکالاها و افزایش هزینه های تولید و افزایش قیمت نهاده های کشاورزی ندارد چون برنج های عرضه شده در بازار عمدتا تولیدی سال ۹۷ می باشد، به همین منظور افزایش قیمت فعلی کاذب بوده و اتحادیه برنج در خصوص تعیین قیمت آن قرار است شهریور ماه سال جاری جلسه ای تشکیل و قیمت واقعی آن را به اطلاع عموم برساند.
دبیر انجمن برنج اذعان کرد: متاسفانه تفاوت قیمت برنج در مراکز تولید(گیلان و مازندران) با مراکز عرضه(سراسر کشور) بدون هیچ دلیل منطقی ای زیاد شده است.
این فعال صنفی افزود: در سال گذشته ۴۰۰ هزار تن برنج مازاد بر مصرف سالیانه مردم واردات صورت گرفته است، به همین دلیل کمبودی در زمینه برنج در کشور وجود ندارد.
علیزاده در خصوص دلایل اصلی ارزان بودن برنج وارداتی نیز گفت: عمده ای این برنج های وارداتی در سال گذشته با ارز دولتی وارد شده اند به همین دلیل هزینه های تمام شده آنها بسیار کم می باشد، از طرف دیگر متاسفانه شاهد قاچاق برنج پاکستانی از مرزهای سیستان و بلوچستان هستیم که آنها نیز به بازارهای عمده سراسر کشور فرستاده می شود.
وی افزود: نظارتی نیز در بازار توسط نهادهای مسئول(ستاد تنظیم بازار و سازمان تعزیرات)روی برنج صورت نمی گیرد به همین دلیل واردات قاچاق آن افزایش یافته و حتی شاهد این هستیم که این برنج ها در سراسر کشور با برنج هاشمی و طارم مخلوط شده و به اسم برنج ایرانی به فروش می رسد.
این فعال صنفی در ادامه تصریح کرد: سالانه به ۲ میلیون ۲۰۰ هزار تن برنج نیاز داریم که ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن آن از طریق تولید داخل و مابقی(۹۰۰ هزار تن) از طریق واردات تامین می شود.
علیزاده در پایان با ابراز امیدواری به کشت برنج در ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور در سال جاری، عنوان کرد: با توجه به بارشهای خوبی که در سال جاری در کشور به وقوع پیوسته انتظار می رود شاهد افزایش تولید و کاهش وابستگی در واردات برنج باشیم این در حالی است که در سال گذشته ۱۴ استان از ۱۶ استان تولیدکننده برنج در کشور به دلیل بی آبی نتوانسته بودند مثل سالیان قبلی تولیدی داشته باشند.