بهروز کمالوندی اظهار داشت: یکی از توفیقات مهمی که در سال ۹۴ در حوزه هستهای کسب کردیم، تثبیت حقوق هستهای کشور به خصوص در عرصه غنیسازی بود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲ – ۱۳ سال در رابطه با این موضوع در کشاکش با غرب بودیم و آخر آنها مجبور شدند در قالب برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حقوق هستهای ایران را به رسمیت بشناسند و به آن تصریح کنند، گفت: با توجه به برنامه بلندمدتی که داریم انشاءالله در طول ۱۵ سال آینده به سمت غنیسازی صنعتی برای تولید سوخت نیروگاه هستهای پیش خواهیم رفت.
این مقام مسئول در سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه در روز ۱۹ فروردینماه سال آینده دستاوردهای جدید هستهای کشور در حوزه نیروگاهی و پزشکی رونمایی و جزئیات مربوط به آن اعلام خواهد شد، تصریح کرد: در حوزه غنیسازی نیز با توجه به برنامهای که در برجام پیشبینی شده به نحو احسن پیش میرویم و ماشینها در زمانهای خود انشاءالله به سطح غنیسازی صنعتی خواهند رسید.
سخنگوی سازمان انرزی اتمی با بیان اینکه این ماشینها قابل اعتماد هستند، گفت: در حوزههای مختلف IR-۸ و رادیوداروها و رادیوایزوتوپها کارها در حال توسعه است.
کمالوندی در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: با توجه به فضایی که در نتیجه برجام ایجاد شده ما میتوانیم در زمینه هستهای همکاریهایی با کشورهای مختلف داشته باشیم و فعالیتهای خود را توسعه بدهیم. از جمله حوزه نیروگاهی چرا که با توجه به نیاز کشور باید در این زمینه کارهای جدی انجام گیرد.
وی با بیان اینکه در این زمینه پیشنهادات خوبی را دریافت کردهایم و در حال بررسی آنها هستیم، به عزم جدی کشور برای پیشرفت در عرصههای پزشکی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: در حوزه تعامل با آژانس ما در حال حاضر روند خوبی را طی میکنیم. آژانس از عادت قدیمی خود بعد از توافق برجام دست برداشته و ما توانستیم پرونده ناحق PMD را با طراحیهای خوبی که انجام شد ببندیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اولین گزارش آژانس بعد از اجرای برجام، گفت: این گزارش نشان میدهد که آژانس به وعده خود عمل کرده است. البته ما ضرورتی نمی بینیم که آژانس در گزارشهای خود به برخی از جزئیات ورود پیدا کند. این جزئیات وجود دارد، نه اینکه جزئیاتی اضافه بر واقعیت باشد ولی ما بر این اعتقادیم که ضرورتی ندارد، در گزارش مدیرکل این جزئیات بیان شود. برخی از کشورهای غربی در این راستا خواستههایی داشتند که ما با آن مخالفت کردهایم.