در آستانه ماه مبارک رمضان همواره برای مردم دغدغه قیمت اقلام و کالاهای مختلف مطرح است. به طور سالیانه قیمت برخی ازاقلام که در این ماه مصرف بیشتری دارند گران می شود اما با توجه به اینکه گرانی‌های سال گذشته و اخیر بیش از اندازه بوده است، این نگرانی برای مردم بیشتر شده است. متاسفانه موج قیمت های مختلف بازار را در می نوردد و مسئولان نیز برای جلوگیری از این موضوع تدبیر نتیجه بخشی ارائه نمی کنند و بعد  از مدتی با زیر و رو شدن بازار شاهد هستیم که افزایش قیمت اقلام از تب و تاب می افتد اما  متاسفانه در قیمت های نجومی تثبیت می شود.

حالا در آستان این ماه مبارک دوباره موج گرانی دیگری را شاهد هستیم که در آن اقلام خوراکی به بهانه ماه مبارک رمضان گران شده اند اما مسئولان مانند سایر موارد اقدام در خور توجهی درباره کنترل قیمت ها و تنظیم بازار انجام نداده اند.
در ادامه به برخی از اقلامی که اخیرا به همین بهانه گران شده اند می پردازیم.
قیمت خرما در سطح شهر چقدر است؟/ رشد ۲۷ درصدی قیمت خرما در ۶ ماه گذشته
بررسی‌های میدانی حکایت از آن دارد که در سطح شهر هر کیلو رطب مضافتی ۳۵ تا ۳۸ هزار تومان، خرما آلویی ۳۰ هزار تومان، خرما بیزو ۴۰ هزار تومان، خرما زاهدی ۱۸ هزار تومان، خرمای تازه ۲۳ هزار تومان، خرما خاصوئی ۲۵ هزار تومان، خرما دشتستانی ۱۸ هزار تومان، خرما پیارم ۷۰ هزار تومان و چیپس خرما ۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد.
لازم به ذکر است که قیمت خرما پیارم در میانه سال گذشته در حدود کیلویی ۵۵ هزار تومان بود که در حال حاضر به کیلویی ۷۰ هزار تومان افزایش یافته و رشد قیمت ۲۷ درصدی داشته است.
متاسفانه از هفته های گذشته به موضوع تخریب نخلستان ها به سبب سیل مطرح می شد و حالا در استانه ماه مبارک رمضان شاهد گرانی قیمت این کالا هستیم.
ماکارونی گران شد/ سازمان حمایت با نزدیک شدن ماه رمضان پیشنهاد گرانی داد!
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایان کارخانجات ماکارونی ایران از افزایش بیش از ۷۰ درصدی قیمت ماکارونی ۷۰۰ گرمی خبر داد و علت آن را افزایش قیمت گندم و سایر مواد اولیه این محصول عنوان کرد.
مهدی آثاریان  با بیان اینکه قیمت سایر انواع ماکارونی نیز بر اساس قیمت جدید ماکارونی ۷۰۰ گرمی محاسبه می‌شود، اظهار کرد: با در نظر گرفتن این شرایط قیمتی که انجمن در نظر گرفته بود بیش از افزایش قیمت فعلی بود اما سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان به علت شرایط فعلی کشور و نزدیک شدن به ماه رمضان پیشنهاد کرد که قیمت هر بسته ماکارونی ۷۰۰ گرمی به ۵,۴۵۰ تومان افزایش یابد.
وی در پایان خاطرنشان کرد که مهمترین راهکار افزایش صادرات این محصول به کشورهای همسایه، افزایش تولید است چرا که در حال حاضر صنعت ماکارونی با حداکثر ظرفیت موجود فعالیت نمی‌کند و ظرفیت تولید بیشتر را دارد.
گرانی و احتکار شکر در آستانه ماه رمضان
شکر یکی از مایحتاج و اقلامی است که در ماه رمضان بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و قنادیها برای پختن شیرینی های مخصوص این ماه مانند زولبیا و بامیه به شکر نیاز دارند.
این در حالیست که هم اکنون در برخی از شهرها شکر حتی با قیمت بالا هم کمیاب شده و به ندرت و با قیمتی سرسام آور در برخی از فروشگاه ها یافت می شود.
در این شهرها متاسفانه به دلیل بی توجهی ها قیمت شکر تا مرز ۱۰ هزار تومان هم رسیده و در حالی که این روزها باید مسئولین برای توزیع اقلام مورد نیاز در بازار اقدام کنند، همچنان بی توجه به این موضوع هستند.
این مسئله سبب احتکار این کالای اساسی هم شده بود. در همین رابطه، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی خبر داد: فردی که خرید و فروش صوری شکر از یک سایت اینترنتی انجام داده و موجب اخلال در بازار شده بود، شناسایی شد.با اعزام تیم به محل انبار فرد مورد نظر و در بازرسی ۵۷ تن شکر کشف و فرد متخلف نیز بازداشت شد.
تخم‌مرغ گران شد!/ کالایی که هر ساله ارازن می شد و امسال گران شد 
قیمت هرشانه تخم مرغ ۳۰ عددی در بازار که تا ۱۲ هزار تومان کاهش یافته بود، خبر آزاد شدن صادرات، نرخ این محصول را دوباره افزایش داد و به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۸ هزار تومان رساند، درحالی که قیمت تخم مرغ هرساله در ایام ماه رمضان به دلیل کاهش تقاضا ارزان میشود.
در پی نارضایتی مرغداران درباره کاهش قیمت تخم مرغ در بازار، رضا رحمانی وزیر صمت در تاریخ ۳ اردیبهشت ماه با ارسال نامه‌ای به رئیس گمرک، صادرات این محصول را آزاد اعلام کرد اما به نظر می‌رسد که برای تنظیم بازار در کشورمان دیواری کوتاه‌تر از مصرف کنندگان وجود ندارد.
بنابراین گزارش، پیش از این نبی پور رئیس هیأت مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار گفته بود هر کیلوگرم تخم مرغ ۲۲۰۰ تا ۲,۳۰۰ تومان زیر قیمت تمام شده تولید عرضه می‌شود.
قیمت کالاهای اساسی در ماه رمضان اعلام شد
«مسعود بصیری»، مدیرکل تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی درباره تلاش این وزارتخانه برای تنظیم بازار ماه مبارک رمضان گفت: در جلسه کارگروه تنظیم بازار کمیته‌ای تشکیل شد و درباره چگونگی تنظیم بازار کالاهای اساسی و دیگر کالاها همچون خرما و زولبیا و بامیه تصمیماتی اتخاذ و این مصوبات به همه استان‌ها ابلاغ شد. به عنوان مثال در ردیف کالاهای اساسی ۳۰ هزار تن برنج ۱۱۲۳ هندی برای توزیع استانی مصوب شده که قیمت مصرف‌کننده آن کیلویی ۷,۴۰۰ تومان بوده و در بسته‌بندی‌های ۱۰ کیلوگرمی توزیع خواهد شد. همچنین برای شکر نیز ۱۲۰ هزار تن برای مصارف صنف و صنعت و ۲۰ هزار تن برای مصارف خانوار در نظر گرفته‌ایم که به صورت فله‌ای و با قیمت کیلویی ۳,۴۰۰ تومان برای مصرف‌کنندگان در بخش‌های مختلف عرضه خواهد شد.
وی افزود: برای روغن نباتی نیز به گونه‌ای مصوب شده که ۱۰ هزار تن با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار برای صنف و صنعت و ۲۰ هزار تن برای مصارف خانوار که ۱۰ درصد پایین‌تر از نرخ مصوب خواهد بود، در نظر گرفته‌ایم که به عنوان مثال یک حلب ۱۶ کیلوگرمی برای مصارف صنف و صنعت ۱۰۵ هزار تومان اعلام شده است.
بصیری ادامه داد: در زمینه گوشت مرغ ۱۵ هزار تن به صورت گرم و به قیمت کیلویی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان و ۵۰۰۰ تن گوشت مرغ منجمد به قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است که در استان‌ها توزیع خواهد شد و این قیمت‌ها، قیمت مصرف‌کننده است. همچنین برای گوشت قرمز ۵۰۰۰ تن پیش‌بینی کرده‌ایم که قیمت یک کیلوگرم گوشت مخلوط منجمد را ۳۱ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته‌ایم.