آنچه که جوانان نخبه بسیجی را متمایز می‎کند وجود روحیه تخصص و تعهد در یافتن عملی‎ترین راه‎حل‎ها برای کم کردن فاصله‎های علمی، اقتصادی و … با کشورهای پیشرفته است. همین روحیه موجب می‎شود، در کنار رفع نیازها و حتی پیشرفت‎های قابل توجه در برخی عرصه‎ها، هیچگاه استقلال و عزت ایران اسلامی را معامله نکند.

 

البرز

مقابله با اختلاس و آینده نگری استارت آپ ها با پروژه
نخبه بسیجی البرزی: مقابله با اختلاس و آینده‎نگری استارت آپ‎ها با پروژه تحلیل “big data”/ ثبات بازار سکه و ارز در گرو تحقق دولت الکترونیک است/ عدم وابستگی سیستم‎های اطلاعاتی در پسا تحریم با “کلان داده ها”

به گزارش گروه استانی تیتریک، عصر انفجار اطلاعات را می توان به دوره ای اطلاق کرد که حجم بالای داده ها هزینه بر شده و دنیا نمی توانست آن را با استفاده از روش‎های سنتی اندازه گیری و نگهداری کند.

در این عصر مفهومی به نام big data یا کلان داده کشف شد و اهمیت آن بگونه ای پیش رفت که در آینده می تواند با ارزش تر از نفت باشد، دنیا پس از کشف این مفهوم در سازمان ها، ابزارهایی معرفی کرد تا بتوان با مفهوم مذکور کار کرد.

اگر چه در ایران این روش تجاری سازی نشده و غالب سیستم ها در دستگاه ها و ادارات سنتی است اما “شروین سوری” جوان بسیجی کرجی و رئیس هیات مدیره شرکت پردازش هوشمند البرز که کارشناس ارشد مهندسی نرم افزار است در قالب یک گروه ۸ نفره برای این حوزه علمی راهکار ارائه کرده است.

این نخبه البرزی درباره جزئیات پروژه تحلیل کلان داده ها و کاربردهای آن به خبرنگار تیتریک، می گوید: در سازمان ها و فضاهای آموزشی اعم از مدارس دنیا روی این موضوع سرمایه گذاری می شود و ماشین ها به کمک انسان می آیند تا تصمیم های مبتنی بر قطعیت بگیرند.

مقابله با اختلاس و آینده نگری استارت آپ ها با پروژه

مدیران ما می توانند بر اساس این پروژه آینده سازمان خود را ترسیم کنند، در ایران این روش تجاری سازی نشده است و سیستم ها غالبا سنتی است اما به این مسیر حرکت می کند، اگر شرکت ها وارد این حوزه شوند می توان از این ثروت بزرگ استفاده کرد.

تخصص مجموعه پردازش هوشمند در استان البرز روی داده ها است، پیش از این روی داده های سنتی کار کردیم اما با توجه به اینکه تز پائین نامه های ما داده های حجیم بود علاقه مند شدیم روی این مبحث بیشتر کار کنیم و در نهایت توانستیم در ابعاد آزمایشگاهی به این محصولات برسیم، به این معنا که در سطح استانی و به اندازه یک داده ۱۰ میلیون رکوردی فعالیت مذکور را انجام دادیم.

با همکاری بسیج توانستیم پروژه فوق را برای استارت آپ های استان اجرایی کنیم که در نمایشگاه جهادگران علم و فناوری استان البرز نیز رونمایی شد و به دنبال توسعه و استفاده آن در صنایع هستیم.

آینده نگری برای موفقیت یا عدم موفقیت استارت آپ یا کسب و کار مدیران مهم ترین هدفی است که در پروژه big data دنبال می شود، مشاهده آینده بر مبنای قطعیت است، ماشین این نتایج را ارائه کرده و احساسی در کار نخواهد بود.

مقابله با اختلاس و آینده نگری استارت آپ ها با پروژه

اگر طرح مذکور در سیستم های مدیریتی مورد استفاده قرار گیرد مسلما متحمل برخی خسارت ها نخواهیم شد، در البرز تنها گروهی هستیم که روی این موضوع کار می کنیم.

سرنوشت جنگ ها با پروژه تحلیل کلان داده ها ارزیابی می شود، اگر چه برای رسیدن به درجه پختگی باید روی آن سرمایه گذاری کرد و درصد خطای کم آن را پذیرفت.

غالب سازمان ها با شرکت های اماراتی و پاکستانی در حوزه big data قرارداد منعقد کرده اند و معتقد هستند آنها تجربه دارند، درحالیکه جوانان ایرانی هم دانش لازم را دارند اما نیازمند کسب تجربه و ارائه فرصت و سرمایه گذاری هستند.

باید در کنار ساختارهای سنتی داشبوردهایی که بر مبنای داده های کلان هستند قرار گیرد و وزارت کشور، وزارت دفاع و ارشاد می توانند از این پروژه استفاده کنند.

اگر چه مجموعه ما یک سال در این حوزه فعالیت داشته و نمی توان آن را با شرکتی که ۶ سال محصول به فروش می رساند مقایسه شود اما متاسفانه در انعقا قرارداد با شرکت های امارتی یا پاکستانی پشتیبانی داده ها در اختیار آنها قرار می گیرد.

مقابله با اختلاس و آینده نگری استارت آپ ها با پروژه

شرکت اماراتی با دلار ۱۲۰۰ تومانی خدمات ارائه می دهد و با رسیدن دلار به مرز ۳ و ۱۰ هزار تومان، دستگاه های ایرانی باید ۴۰۰ میلیون در سال را به ازای خدمات هزینه کرده و این مبلغ ممکن است به یک میلیارد تومان نیز برسد.

کار به جایی می رسد که دستگاه ها نمی توانند هزینه پشتیبانی را به شرکت های خارجی پرداخت کنند و در نهایت سیستم آن ها دپو می شود لذا علی رغم ارائه خدمات خوب شرکت های خارجی این سوال در ذهن متبادر می شود که آیا اگر در شرایط تحریم به امارات اعلام شود نمی تواند به ایران خدمات ارائه دهد، در کنار ایران می می ماند؟

اگر ما صرفا از دانش و تجارب کشورها خارجی استفاده کنیم، می توانیم با آموزش نیرو و توانمند کردن جوانان ایرانی در شرایط جنگ اعم از تحریم از این سرمایه ها استفاده کنیم لذا تنها مسئله مهمی که باید به آن توجه داشت سرمایه گذاری بلند مدت برای تحقق پروژه کلان داده ها است.

در برخی قراردادها که توسط شرکت های های خارجی با ایران منعقد شده است پیمانکار اطلاعات نمی تواند شاخص های اندازه گیری شده را مورد توجه قرار ندهد زیرا به واقع وی یک شخص خارجی است و همیشه احتمال دارد یک پیشنهاد بهتر داشته باشد.

مقابله با اختلاس و آینده نگری استارت آپ ها با پروژه

تلاش ما بر این است که با برگزاری کنفرانس ها، پروژه کلان داده ها را برای مدیران البرزی تبیین کنیم زیرا ماشین توان اختلاس، پارتی و خطا ندارد و اگر به آن اعتماد کنیم می توانیم بسیاری از مسائل را حل کنیم.

اگر سامانه ها درست و بر مبنای اصول پیاده سازی شوند، امکان دخالت انسانی وجود ندارد، ماشین ها تخلفی نداشته و سلیقه ای عمل نمی کنند و صرفا آمار واحدی را به ما در راستای صعود و نزول داده و آسیب های مسیر را قاطعانه مشخص می کنند.

سیستم های اطلاعاتی برای نقطه امن حائز اهمیت است لذا با توجه به وضعیت ارز و سکه در ماه های اخیر می توان قاطعانه گفت: کشور ما باید به سمت نظام جامع دولت الکترونیک برود.

بسیجی سازمان علمی پروهشی استان البرز در خاتمه کلامش متعقد است در آینده ای نچندان دور اگر فرهنگ پروژه تحلیل کلان داده ها را بپذیریم و جامعه بپذیرد این طرح به سود کشور خواهد بود، بخش خصوصی پتانسلی بالقوه خوبی برای اجرایی کردن این فرایند داشته و منجر به اشتغالزایی جوانان خواهد شد.

 

یزد

گفتگو با مخترع بسیجی دیوارهای عایق ساختمان

مخترع بسیجی یزدی؛ محمد زارعین کارشناس عمران و کارشناس ارشد معماری، در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، افزود: امروزه در ساختمان با بحثی که مواجه هستیم عایق کردن دیوارهای  داخلی و خارجی ساختمان می باشد. در آپارتمانها دیوارهای داخلی بسیار ساده صدا را از خود عبور میدهند و همچنین دیوارهای خارجی هم معضلی که دارند این است که گرما و سرما در آنها  نفوذپذیر بوده و باعث می شود که پرت انرژی زیادی داشته باشیم.

زارعین با بیان اینکه مسئله ای که امروزه در صنعت ساختمانسازی داریم عایق کردن ساختمانها است، تاکید کرد: حدود ۶۰ درصد مصرف انرژی در بخش ساختمان میباشد که اگر بتوانم ساختمان های خود را عایق کنیم به مصرف آب و انرژی صرفهجویی خواهد شد.

وی در ادامه بیان کرد: این موضوع و اتلاف انرژی سبب شد که این فکر برسم که دیوارهای طراحی کنم که در ساختمان ها هم از داخل و هم از خارج عایق شوند.

زارعین اضافه کرد: در حال حاضر عایقهایی که استفاده می شود به این گونه است که یک لایه دیوار ده سانتی متری چیده شده بعد یک لایه فوم سه سانتی و پس از آن یک لایه دیوار ده سانتی دیگر چیده می‌شود. عملاً ضخامت دیوار ۲۳ سانتی متر می شود.

وی گفت: اولین عیب این نوع دیوارها ضخامت زیاد آن بود و احتمال اینکه دیوار دوم نیز فرو بریزد بالاست و همچنین اجرای آن هزینه بر و  زمان بر می باشد و با توجه به متراژ و قیمت آپارتمان ها هرچقدرکه فضای مفید بیشتر باشد بهتر است زیاد کارایی ندارد.

مبتکر یزدی با بیان اینکه این ایده در ذهنم بود که در اختراع خود دو بار دیوار چینی را حذف کنم، افزود: با کمک و حمایت های مرکز پژوهشی بسیج قالب و نمونه آجر طرح خود را ساختم و به تولید رساندم. این دیوارها عملا تمام عایق بوده به طوری که ضخامت آنها نیز ۱۳ سانتی متر می باشد.

زارعین ادامه داد: در این طرح خیلی آسان فوم و آجر با هم درگیر شده و با یک  بار دیوار چینی انجام می شود و کلیه پل های حرارتی که بین دیوار ایجاد می شود حذف می شود از اتلاف انرژی جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه حدود دو سال است که اختراع خود را به ثبت رسانده ام، گفت: مرکز تحقیقات تهران این اختراع را پذیرفته و برای اینکه تست های جانبی و ضربه روی آن انجام شود درخواست هزینه حدود ۸ میلیون تومان کرده است.

زارعین ابراز کرد: در ابتدا مرکز تحقیقات هم ایراد گرفته بودند که ضخامت این دیوارها کم است و امکان دارد دیوارها روی هم جفت نشود. با توجه به اینکه  اندازه قالب دست خودمان  بود دو سانتی متر اندازه آن را بیشتر گرفتیم و مورد تایید شد و برای این که تاییدیه مرکز  تحقیقات را داشته باشد قرار شد نمونه‌ای از این دیوارها ساخته و تست های جانبی و ضربه روی آن انجام گیرد.

وی در پایان با بیان اینکه این اختراع  در صورتی می تواند به تولید انبوه برسد که مسئولین نظام مهندسی، شهرداری، مرکز تحقیقات، مسکن شهرسازی و غیره از این طرح حمایت کنند و آن را به کار گیرند، افزود: امیدورام ادارات با همدیگر تعامل داشته باشند و به یکدیگر به چشم رقیب نگاه نکنند.

 

سیستان و بلوچستان

مدال افتخار سازمان بسیج بر گردن نخبه زاهدانی/ از انرژی تا تجهیزات پزشکی میدانی در سیطره مخترع بسیجی
به گزارش عصرهامون، سعید قفلی مخترع بسیجی ۲۹ساله زاهدانی است که از سال۸۸با توکل برخدا، پشتکار، هدف گذاری و برنامه ریزی دقیق توانست پله های ترقی و پیشرفت را طی کند به گونه ای که موفق شد در مسابقات نیمه نخست اردیبهشت ماه سال ۹۱ که زیر نظر مستقیم دولت فدرال سوئیس و شهردار ژنو با حمایت سازمان مالکیت فکری ملل متحد( WIPO) و حمایت فدراسیون جهانی مخترعین( IFIA) برگزار شد شرکت و اولین اختراع خود را تحت عنوان «طراحی سیستم هیبویدهیدرولیک در اتوبوس درون شهری» به نمایش گذارد.
این مخترع جوان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: در این طرح انرژی تلف شده در اتوبوس درون شهری که به علت توقف حاصل می شود جذب شده و مجددا مورد استفاده  سیستم قرار می گیرد که نتیجه آن کاهش مصرف سوخت به کمتر از ۲/۱ درصد است.
وی با اشاره به ثبت این اختراع در کنفدراسیون جهانی مخترعان گفت: برای ساخت ماکت و نمونه اصلی شبیه سازی شده این اختراع بیش از ۳۰ میلیون ریال هزینه شده است.
قفلی تاکنون موفق به ثبت چندین اختراع تحت عنوان تولید الکتریسیته با استفاده از سیستم هیبویدهیدرولیک، ساخت تجهیزات جراحی برای جلوگیری از خطای پزشکی، تولید نان پروبیوتیک سنتی و دستگاه صنعتی نان پروبیوتیک سنتی شده است و اختراعات دیگری را در دست طراحی و ساخت دارد.
این جوان نخبه در ادامه با بیان اینکه هم اکنون مشغول به تحصیل در رشته مدیریت دولتی در دانشگاه تهران می باشد، افزود: علاوه بر اینکه پژوهشگر و مخترع برتر دانشگاه آزاد اسلامی شدم، توانستم مدال نقره را از طرف بسیح در اولین اختراع خود کسب کنم که در همین راستا جا دارد از حمایت‌های دانشگاه علوم پزشکی، سازمان بسیج، بسیج علمی پژوهشی، بسیج مهندسین صنعت و بسیج دانشجویی قدردانی کنم.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: از آنجایی که سیستان و بلوچستان با کمبودها و مشکلات زیادی مواجه می باشد یکی از اهداف مهم بنده این است که اقدام به راه اندازی شرکت طراحی صنعتی موفقی کنم تا با توجه به پتانسیل ها و ظرفیت ایده جوانان استان در این زمینه، علاوه بر اینکه طرحم را توسعه می دهم افرادی را در این خصوص نیز پرورش دهم.

مرکزی

اختراع نرم‌افزار پیش‌بینی اقتصادی با استفاده از هوش مصنوعی

به گزارش دیار آفتاب؛ محمد عظیمی یکی از جوانان نخبه و تلاشگر استان مرکزی است که با عزمی راسخ در عرصه نوآوری و فناوری و علم و آموزش خوش درخشیده و باوجود مشکلات فراوان توانسته نمونه یک جوان موفق ایرانی باشد.

محمد عظیمی استاد دانشگاه، نخبه بسیجی و دبیر کارگروه صنعت بسیج استان در گفتگو با دیار آفتاب؛ ضمن اشاره به مقالات منتشرشده خود عنوان کرد: بنده بیش از ۳۰ مقاله در بخش‌های مختلف که عمدتاً در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری است در سال‌های اخیر منتشر کرده‌ام.

عظیمی  با اشاره به اینکه متأسفانه در کشور ما بسیاری از مقالات پس از ارائه به دست فراموشی سپرده می‌شود و استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌شود اظهار کرد: همین موضوع باعث شد تا پس از ارائه مقالات متعدد درزمینهٔ های علمی، پژوهشی، به فکر استفاده از مقالات و عملیاتی کردن آن‌ها باشم.

وی افزود: با تلاش‌های شبانه‌روزی و بهره‌گیری از مقالاتی که قبلاً منتشر کرده بودم موفق شدم برای اولین بار نرم‌افزاری بنویسم که می‌تواند میزان فروش محصولات شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی را با توجه به اطلاعات فروش سال‌های قبل آن‌ها پیش‌بینی کند.

عظیمی ادامه داد: برای نوشتن این نرم‌افزار از هوش مصنوعی و روش‌های متاهیوریستیک یا فرا ابتکاری استفاده‌شده است که جزو روش‌های نوین در دنیا محسوب می‌شود.

عظیمی در رابطه با مخاطب نرم‌افزار خود گفت: در شرایط نامطلوب اقتصادی امروز که بسیاری از ارگان‌ها، سازمان‌ها و بنگاه‌های اقتصادی در حال ضرر هستند می‌توانند با استفاده از این محصول آینده اقتصادی خود را پیش‌بینی کنند و درنهایت بجای ضرر به سودآوری قابل‌توجهی برسند.

این نخبه بسیجی با تأکید بر اینکه این نرم‌افزار کاربردی است عنوان کرد: در حال حاضر این پکیج نرم‌افزاری در یک شرکت بزرگ صنعتی اجراشده و نتایج بسیار خوبی هم داشته است و با یکی از بانک‌های کشور هم در حال عقد قرارداد هستیم.

وی در رابطه با تأثیر روحیه بسیجی بر روند کار تصریح کرد: برای شروع کار واقعاً با دست‌خالی پیش رفتیم و توانستیم با اتکا به دانش داخلی نرم‌افزاری تولید کنیم که تابه‌حال مشابهی برای آن وجود نداشته است و با توجه به‌پیش بینی اقتصادی که در نرم‌افزار وجود دارد قطعاً شرکت‌های خارجی نیز خواستار این محصول هستند و حتی حاضرند برای استفاده از آن میلیون‌ها دلار هزینه کنند.

عظیمی خاطرنشان کرد: با توجه به موفقیت‌آمیز بودن ایده به دنبال تجاری‌سازی آن هستیم.