فرشید گلزاده کرمانی اولین بار در کنار عارف دیده شد؛ وی یکی از مشاوران عارف بود که چندی پیش فیش حقوق نجومی وی در رسانه ها منتشر شده بود؛ فرشید گل زاده کرمانی که نزدیک به ۲ سال و نیم پیش به عنوان عضو هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فروشگاه های زنجیره ای رفاه از سوی بانک ملی ایران انتخاب شد. فیش های حقوقی وی نشان می دهد که نامبرده رقمی بالغ بر ۲۴ میلیون تومان به صورت ماهیانه دریافتی داشت.

 

یکی از خبرگزاری ها درباره گلزاده چنین می نویسد: «فرشید گلزاده که از مؤسسین بنیاد امید ایرانیان و از دوستان گرمابه و گلستان محمدرضا عارف است، بعد از انتخابات ۹۲ به عضویت هیأت مدیره و ریاست فروشگاه‌های زنجیره ای رفاه دست یافت؛ انتصابی که همان زمان از سوی خیلی‌ها به عنوان دستخوش انصراف عارف از انتخابات از سوی دولت تعبیر شد. هرچه باشد رفاه کم جایی نیست! یک فروشگاه سراسری با بیشتر از پنج هزار میلیارد تومان سرمایه و گردش مالی سالانه ۱۰۰۰ میلیارد تومان؛ ۲۲۰ فروشگاه در سراسر کشور و با بیشتر از ۴۰۰۰ نفر پرسنل، گزافه نیست اگر بگوییم رفاه بزگتر است از بسیاری از سازمان‌ها و یا وزارت‌خانه‌های مملکت. مشاور عالی تبلیغاتی عارف در انتخابات سال ۹۲ به این چنین مقامی دست یافت!»

 

بعد از استعفای گلزاده کرمانی از شرکت رفاه،در حالی که بسیاری از اصلاح طلبان مخالف حضور افراد بی تجربه در شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان هستند، خبر هایی حاکی از پادرمیانی عارف برای ورود مدیر نجومی بگیر به این شورا به گوش می رسید.

نارضایتی اصلاح طلبان از لابی عارف برای نفوذ گلزاده کرمانی در شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان

 

رسانه های اصلاح طلب در یک هجمه همگانی علیه گلزاده نسبت به انتصاب بدون پشتوانه تخصصی وی اعتراضاتی داشتند و در همین راستا یکی از روزنامه های زنجیره ای درباره فرشید گلزاده نوشت: «گرچه ادعای اصلاح‌طلب بودن این افراد وجود دارد، اما همگان معترفند اصلاح‌طلبان شناخته شده و با تجربه‌ای حضور دارند که هم‌سن و سال این افراد هستند و می‌توانند کارایی بیشتری در شورای سیاستگذاری جریان اصلاحات داشته باشند. معرفی افراد نزدیک به خود برای حضور در شورای سیاستگذاری معنایی جز سهمیه بندی ندارد که به طور قطع مورد پسند و پذیرش حامیان جریان اصلاحات نیست، چراکه آنها خواهان حضور افراد کارآمد و نه نزدیک به افراد نامدار جریان اصلاحات در شوراهای تصمیم‌سازی هستند».

 

بعد از آنکه اصلاح طلبان نتوانستند گلزاده کرمانی را در چارچوب و حد و اندازه شورای سیاستگزاری اصلاح طلبان بپذیرند، شنیده می شود که فرشید گلزاده به عنوان مدیر جدید صندوق ذخیره فرهنگیان معرفی خواهد شد و ظاهرا حضور او در هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان قطعی شده و حکم مدیرعاملی او هم صادر می شود؛ البته تا کنون این خبر رسما از سوی هیچ کس رد یا تایید نشده است و منتظر هستیم تا ببینیم چه اتفاقی رخ می دهد؛ این البته اولین شغل مهم فرشید گلزاده نیست.

 

یکی از رسانه های اصلاح طلب با اعلام این خبر نوشته است: «شهریور ۹۷، اما روز‌های متفاوتی برای گلزاده رقم زده است. از طرفی با حمایت عارف به عنوان عضو حقیقی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان انتخاب شده است و از طرف دیگر گفته می‌شود تا مدتی دیگر ریاست یکی از بنگاه‌های ثروتمند کشور را بر عهده خواهد گرفت. در روزگاری که مردم از مشکلات سیاسی و اقتصادی نارضایتی دارند، در کمتر چهره‌ای لبخند رضایت دیده می‌شود و بزرگترین لبخند‌ها روی صورت گلزاده نقش بسته. حالا چهره شماره یک سیاست و اقتصاد ایران است.»

حضور گلزاده کرمانی در صندوق ذخیره فرهنگیان در کنار عضویت در شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان در حالی است چندی پیش مدیر عامل مستعفی شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه اعلام کرده بود که تمایل چندانی به گرفتن مسئولیت در بدنه دولت ندارد.

 

صندوق ذخیره فرهنگیان در سال های گذشته دچار مشکلات مالی زیادی شده است و با گذشت بیش از دو سال از کشف پرونده اختلاس ۱۴ هزار میلیاردی در این صندوق هنوز پرونده آن مختومه نشده است و حقوق ضایع شده بسیاری از معلمان به آنها باز نگشته است.

مدیر نجومی بگیر در صندوق ذخیره فرهنگیان چه می کند؟

 

آنچه که صندوق ذخیره فرهنگیان را در مسیر قهقرا قرار داده بی شک رانتخواری و حزب گرایی در این صندوق بود؛ سهم خواهی هایی که باعث شد سرمایه های معلمان که سال های گذشته به اعتبار وزارت آموزش و پرورش در این صندوق به امانت گذاشته شده بود صرف باندبازی ها شود.

 

با وجود اختلاس کلان در صندوق ذخیره فرهنگیان، انتصاب های سیاسی و غیر کارشناسی و همچنین خارج از بدنه آموزش و پرورش هنوز ادامه دارد و این بار مدیر نجومی بگیر پایش به صندوق ذخیره فرهنگیان باز می شود؛ مدیری که سابقه درخشان مالی در شرکت رفاه هم ندارد.

مدیریت سیاسی و فلج شدن یک بنگاه اقتصادی!

حضور گل زاده به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت رفاه بر اساس آمارهای مالی منتشر شده از سوی مجموعه رفاه، ارمغانی جز کاهش سوددهی این شرکت همواره پولساز که در سال ۹۱ تا ۹۲ با افزایش سود چشم گیری مواجه شده بود، نداشته است.

یکی از خبرگزاری های رسمی در این خصوص نوشته است: گزارش های مالی سالانه شرکت رفاه که در دوره های یک ساله از ۳۰ مهرماه سال گذشته تا ۳۰ مهرماه سال جاری، تنظیم می شود نشان می دهد که رفاه درست بعد از سال ۹۳ (درست پس از انتصاب گل‌زاده) دچار کاهش سود حدود ۴۰ درصدی شده است.

بر اساس آمار منتشر شده، شرکت فروشگاه های رفاه در سال مالی منتهی به ۳۰ مهرماه ۹۲(از ۳۰ مهرماه ۹۱ تا ۳۰ مهرماه ۹۲) حدودا ۲۹ میلیارد تومان سوددهی خالص داشته است اما پس از انتصاب گل زاده به عنوان رئیس هیات مدیره و برخی سیاست های اشتباه که اعضای هیات مدیره در نامه خود به آن معترض بودند، سود این شرکت در سال مالی منتهی به ۳۰ مهر سال ۹۳ به حدود ۱۷ میلیارد تومان رسید.

اما روند کاهش سود شرکت فروشگاه های رفاه در سال ۹۴ نیز ادامه پیدا کرد؛ بر اساس جدیدترین اطلاعات مالی حساب رسی شده از شرکت فروشگاه های رفاه سود خالص این شرکت در سال مالی منتهی به ۳۰ مهر سال ۹۴ نیز با کاهشی جدی مواجه بوده و به حدود ۱۵ میلیارد تومان رسیده است.

منافع فرهنگیان قربانی منافع اصلاح طلبان می شود

گلزاده در شرایطی قرار است به صندوق ذخیره فرهنگیان ورود پیدا کند که سابقه سیاسی وی بیشتر از سابقه اقتصادی اوست؛ مدیریت سیاسی او در شرکت رفاه این شرکت را با زیان مالی گسترده رو به رو کرد اما حالا به نظر می رسد صندوق ذخیره فرهنگیان قربانی جدید این سیاسی کاری ها شود.

اصلاح طلبان همراهی هیات مدیره صندوق ذخیره فرهنگیان با خود را به عنوان یک هدف در نظر گرفته و طبیعی است در این میان منافع فرهنگیان فدای منافع حزبی و سیاسی اصلاح طلبان شده و یک مدیر سیاسی باز هم نتواند صندوق ذخیره فرهنگیان را مدیریت کند.