رئیس اتحادیه تولیدکنندگان نوشت‌افزار در گفتگوی ویژه خبری گفت: در ۲ سال اخیر با تأکید بر اقتصاد مقاومتی ظرفیت تولید نوشت‌افزار داخل کشور از ۲۰درصد به ۴۰درصد رسیده است.

موسی فرزانیان افزود: در صورت ادامه حمایت‌ها می‌توان این درصد را افزایش یافت.

وی گفت: روند طولانی ورود مواد اولیه تا تولید از دغدغه‌های تولیدکنندگان نوشت‌افزار کشور است.

فرزانیان ادامه داد: تولیدکنندگان مداد وابسته به واردات چوب مداد هستند و روند واردات آن ماه‌ها طول می‌کشد و مواد اولیه آن هم مدت زیادی در گمرک می‌ماند.

وی با اشاره به افزایش قیمت دفترچه گفت: کاغذ مورد نیاز تولیدکنندگان پارسال با دلار ۳ هزار و ۶۰۰ تومانی وارد می‌شد که امسال این مبلغ به ۴ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یافته است و علاوه بر آن بالا رفتن هزینه حمل‌ونقل و ترخیص مواد اولیه باعث افزایش قیمت دفترچه شده است.

مدیرکل برنامه‌ریزی، تأمین، توزیع و تنظیم بازار هم گفت: مجموع ثبت سفارش پارسال ۲۸ میلیون تن بود که امسال تاکنون ۵۰ میلیون تن ثبت سفارش شده است و دغدغه‌ای در این زمینه وجود ندارد.

محمدرضا کلامی اضافه کرد: ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه تنها به تولیدکنندگان اصلی نوشت‌افزار تعلق می‌گیرد.

وی گفت: مجموع نیاز کاغذ کشور امسال ۳۶۰ هزار تن است که در ۵ ماه نخست بیش از ۵۰ درصد آن تأمین شده است.

کلامی با اشاره به فعالیت بیش از ۳۵۰ واحد تولیدکننده دفترچه گفت: در سال تحصیلی جدید دست‌کم نیازمند یکصد و ۴۰ میلیون دفترچه هستیم که تنها ۵۰ میلیون آن در ۴ واحد تولیدی دفترچه تولید می‌شود.

وی گفت: صادرات دفترچه‌های تولیدی هم ممنوع شده تا یارانه‌ای که دولت به کاغذ می‌دهد فقط داخل کشور مصرف شود.

ابوالفضل روغنی رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران هم گفت: نیاز کاغذ نوشت‌افزار کشور ۳۸۰ هزار تن است که ۱۸۰ هزار تن آن تولید داخل است و بقیه وارد می‌شود.

سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی هم گفت: ۱۴ پرونده درباره احتکار کاغذ در کشور داشتیم که رسیدگی و احکامشان صادر شده است و کاغذ احتکارشده آنها به بازار توزیع شده و برخی در حال توزیع است.

محسن کوهکن عضو کمیسیون صنعت، معدن و تجارت مجلس شورای اسلامی هم در این برنامه گفت: دولتمردان و مسئولان باید در پاسخگویی به مردم درباره مسائل اقتصادی کشور فعالتر باشند.