حبیب الله دهمرده افزود: برای حوزه ریزگردها برنامه های کوتاه مدت و بلند مدتی به مثل آب های ژرف در حال پیگیری است و باید افرادی که دانش لازم در زمینه ریزگردها را در داخل و خارج از کشور دارند به سیستان آمده و راهکارهای آنها بررسی و اجرایی شود.
وی ادامه داد: اگر راهکار آنان نتوانست پاسخ لازم را بدهد باید طرحی جدید را براساس مطالعات و بررسی کارشناسان داخلی و خارجی طراحی و اجرا کنیم تا آن، الگویی برای کل جهان شود.
وی در خصوص اعتبارات بخش ریزگردها که به خوزستان داده شد، نیز گفت: آنان می خواهند با انتقال آب به مناطق هدف با اقداماتی به مثل کشت نهال، مالچ پاشی و غیره اقدام به تثبیت منشاء ریزگردها کنند برای همین هدف است که این اعتبار به استان خوزستان داده شد؛ در گذشته سیستان دارای تالاب هامونی پر از آب، رودخانه هیرمند دارای آب و مزارع سرسبز بود و با وجود بادهای ۱۲۰روزه و ریزگردها، مردم چیزی از گرد و خاک با توجه به وجود مزارع و آبهای موجود احساس نمی کردند.
وی اظهار کرد: باید یک کار اساسی و همیشگی برای سیستان انجام شود که در این خصوص همزمان با پیگیری چاه آب های ژرف و تبخیر و رسوب گذاری چاه نیمه ها، بحث ریزگردها را در جلسات مختلف پیگیری کرده ام که نمونه بارز آن نشست هایی با معاون علمی و فناوری رئیس جمهور می باشد.
مشکلات سیستان باید ریشه ای حل شود
دهمرده تصریح کرد: در زمان حضور رئیس جمهور در مجلس نیز، وی قول مساعد برای پیگیری مشکلات سیستان در حد توانش را داده است.
وی گفت: وزیر نفت نیز در کمیسیون در خصوص سیستان نتوانست بنده را قانع کند و به زودی سوال از وی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح می شود.
وی اضافه کرد: مشکلات سیستان باید ریشه ای حل شود اما در کنار این برنامه ها، دنبال کارهای کوتاه مدت نیز برای کاهش مشکلات مردم هستیم و سازمانهای محیط زیست و غیره را پای کار آورده ایم، بحران های سال گذشته سیستان در طی امسال تشدید پیدا کرده است که باید کاری اساسی، ریشه ای و کارشناسی شده را اجرایی کنیم.
عضو مجمع نمایندگان استان تاکید کرد: استاندار نیز اختیاراتی در دست دارد و نیاز است تا با استفاده از آنها در راستای کاهش مشکلات مردم تلاش کند.