به نقل از جهانبین نیوز بررسیها در بازار شهرستان فارسان نشان میدهد که بازار در دوران پسابرجام دچار بیماری حاد «رکود» شده است؛ بیماریی که کسبه بازار با ناراحتی و نگرانی از آن یاد میکنند و معتقدند در دوران پسابرجام نهتنها گشایش اقتصادی نداشتند بلکه روزبهروز اوضاع بازار بدتر شده است.
با اشاره به شرایط اقتصادی کشور در حال حاضر رشد قیمت دلار نگرانیهایی بین اصناف و کسبه ایجاد کرده است.
در سالهای گذشته عدم ثبات قیمت دلار تأثیر منفی بر بازار داشت و آغاز دوباره افزایش قیمت دلار میتواند بار دیگر اقتصاد کشور را به رکود بیشتر سوق دهد.
وقتی قیمت ارز بالا برود و سیر نزولی آن ادامه داشته باشد، از واردکننده کالا تا فروشنده و تولیدکننده تا زمان تثبیت ارز کلیه فعالیتها را تعطیل میکند تا وضع ارز مشخص شود و این یعنی آغاز رکود که مشکلات دیگری را به همراه خواهد داشت.
احمدی از کسبه بازار که در حدود ۱۲ سال در بازار کاسب است میگوید: واقعیت این است که وضعیت نسبت به سال گذشته خیلی فرق کرده است و همینالان شما در بازار دور بزنید میبینید که وضعیت اصلاً خوب نیست و حتی مردم هم بنیه اقتصادی برای خرید ندارند.
دولت هم در این بازاری که رکود بر آن حاکم است مالیات دوران رونق را میگیرد و با مالیات کمر کاسبها خم میشود، از طرف دیگر هم بحثهایی را در قالب برجام مطرح کردند که متأسفانه نهتنها وضعیت بهتر نشد بلکه روزبهروز بدتر میشود و وضعیت بازار وخیمتر شد.
اکنون بسیاری از کسبه فقط برای گذراندن اوقات بیکاری خود و شاید کسبوکاری بسیار جزئی روز خود را با بالا دادن کرکره مغازههایشان آغاز میکنند و بعدازظهر هم زودتر از هر زمان دیگری، به خانه میروند. بسیاری از اوضاع بد نالان هستند و منتظرند که سیاستهایی اعمال شود که نهتنها کاسبی رونق گیرد، بلکه از همه مهمتر، اعتبار به بازار برگردد.
یکی از فروشندگان صنف مرغ فروشی با اشاره به اینکه متأسفانه بیاعتمادی در بازار نسبت به خریداران روزبهروز در حال افزایش است، گفت: اوایل رمضان نوسان قیمت در کالاهایی نظیر مرغ وجود داشت و قیمتها افزایش یافت و به مرور زمان قیمتها کاهش یافت؛ اما چند روزی است که قیمت مرغ راکد شده است.
فلاح افزود: در این حیطه زمانی وضعیت اقتصادی بازار کساد و بسیار خراب است؛ چراکه قدرت خرید مردم کاهشیافته است و مردم هیچ رغبتی برای خرید کالای ضروری خود ندارند.