برای سال ۹۴ که از قبل دشمنان جهانی انقلاب نقشه‌ها تهیه دیده بودند و طراحی‌های مختلفی برای انتخابات آن تدارک کرده بودند و فضای کاملاً پیچیده‌ای را به‌وجود آورده بودند که در تاریخ انتخابات‌های انقلاب اسلامی بی‌سابقه بود، سرانجام مردم خوب و آگاه و مطیع رهبری توانستند با هدایت‌های ولی فقیه، از این گردنه کاملاً حساس عبور کرده و برگه زرین دیگری را بر کارنامه افتخارات خود بیافزایند.

* اول وقت، حضور در سر کار

مردم مازندران همانند یک کارمند منضبط و وظیفه‌شناس، سر وقت و قبل از آغاز رای‌گیری به سوی شعب رای شتافتند و آرای خود را به نامزدهای مورد نظر خود دادند.

مازندرانی‌ها صرف‌نظر از همه دلخوری‌هایی که از مسئولان و نمایندگان بابت کاستی‌ها و مشکلات داشتند، رأی خود را به حساب نظام اسلامی گذارده و شرکت در انتخابات را لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب و انجام تکلیف الهی تلقی کردند.

بلوغ فکری و رشد آگاهی‌های اجتماعی و سیاسی مازنی‌ها بمانند سایر هموطنان‌مان آنچنان بالاست که نقطه مشترک‌شان، فزونی عزت و اقتدار ملی و شادکردن دل دوستداران انقلاب اسلامی و مایوس‌سازی شیطان بزرگ است. بسیاری از رای دهندگان مازندرانی، حضور اول وقت برای رای دادن را در برابر جان‌نثاری شهداء و ایثار مدافعان حرم، هیچ می‌دانستند و آن را وظیفه حتمی و قطعی خود ذکر می‌کردند.

* ثروت نمونه، ناداری نمونه

مازندران که به لحاظ برخورداری از ظرفیت‌های طبیعی و خدادادی نمونه است و ثروت‌های آن در سطح ملی و جهانی زبانزد خاص و عام است، در مباحث اقتصادی و ازجمله بیکاری نیز نمونه‌ای از عقب‌ماندگی است و تاکنون مسئولان و نمایندگان استانی نتوانستند این فقر سبز را به باور مقامات عالی‌رتبه دولت بنشانند تا برای معضلات مردم این استان تدابیر جدی اندیشیده شود.

قشرهای مختلف مردم این استان معتقدند که نمایندگان‌شان تنها هنگام انتخابات است که به میان‌شان می‌آیند و مهربانانه به حرف‌های‌شان گوش می‌دهند و با دادن وعده و وعید، از نجابت و خوش‌باوری این مردم استفاده می‌کنند و آنچه که همچنان در هر دوره پابرجاست، مشکلات و معضلات آنهاست.

بیکاری بیش از ۱۴ هزار مهندس و هزاران جویای کار دیگر، از معضلات مازندران ثروتمند است که از ثروت‌های آن به‌صورت یکسویه استفاده می‌شود ولی در این میان، چیزی صرف زیرساخت‌های اقتصادی این استان زرخیز نمی‌شود.

* حاجی، حاجی، مکه

تعدادی از رأی‌دهندگان در گفت‌و‌گو با خبرنگاران بلاغ، اظهار می‌کردند که این گونه نباشد که به نمایندگان رأی بدهیم و آنها بروند و حاجی، حاجی، مکه شود.

یعنی از این انتخابات تا آن انتخابات ما موفق به دیدار و طرح مشکلات خود با نمایندگان شویم.

یکی از رأی‌دهندگان می‌گفت: درست است که وظیفه نماینده، تدوین و تصویب قوانین و نظارت بر حسن اجرای آن است، اما در میان کوهی از مشکلات، نمی‌توان مردم را به حال خود گذارد و نمایند مردم در این زمینه دست به اقدامی نزند.

وی دادن وعده از سوی نمایندگان را حرکتی در نهادینه کردن این توقع فراتر از قانون دانست و گفت: این‌طور نیست که تنها مردم با طرح مشکلات خود، نماینده را از مسیر اصلی وظایفش دور کنند، بلکه خود کاندیداها هم با دادن وعده و وعید، این انتظار را برای مردم به‌وجود می‌آورند.

از طرفی دیگر، نماینده نمی‌تواند خود را در قبال رجوع دردمندانه مردم بی‌تفاوت نشان دهد و اگر این‌گونه باشد، از چشم مردم می‌افتد و دیگر نمی‌تواند از مردم توقع رای داشته باشد.

* ۲ وظیفه در کنار یا مقابل هم

اکثر مردمی که روز گذشته پای صندوق‌های رای به پرسش خبرنگاران بلاغ پاسخ دادند، می‌گفتند که ما در رأی دادن به وظیفه خود عمل کردیم و به‌موقع هم آمدیم، حال می‌ماند وظایف منتخبان.

چیزی که رأی‌دهندگان را نگران می‌کند، در کنار هم قرار گرفتن ادای تکلیف منتخبان با مردم است یا در مقابل هم قرار گرفتن.

مردم اعتقاد دارند اگر نمایندگان در انجام وظایف قانونی خود در تصویب قوانین جامع و کامل و نظارت بر حسن اجرای قوانین به‌خوبی عمل کنند، به‌تدریج مشکلات مردم در کلان کار حل می‌شود و دیگر نیازی به درگیر شدن نمایندگان با مشکلات روزمره مردم نیست.

براین اساس، منطق معقول و قابل دفاع، التزام نمایندگان به وظایف قانونی‌شان است نه درگیر شدن به مشکلات روزمره آحاد موکلان.

* انتظار دارای الویت مازندرانی‌ها

تمام رأی‌دهندگان مازندرانی و بدون استثناء به خبرنگاران می‌گفتند که خواسته اول‌شان، رفع مشکلات اقتصادی این استان از طریق شکوفا کردن استعدادها و ظرفیت‌های مازندران است که در این صورت، می‌توان به بالارفتن ضریب اشتغال و درآمد مردم امیدوار بود.

پرهیز از تعصبات شهری و لزوم کلان‌نگری معطوف به نقدسازی ظرفیت مناطق و توجه به ظرفیت گردشگری دینی و مقدم بر همه، وحدت نظر و عمل مدیران، نمایندگان مجلس، نماینده ولی فقیه در استان، ائمه جمعه و شخصیت‌های مازندرانی مقیم پایتخت برای پیگیری توافقات موارد رشد و توسعه مازندران بر مبنای الویت‌هاست که مورد تأکید و انتظار مازندرانی‌های پای صندوق‌های رأی بوده است.

* حرف امروزمان و عمل فردای‌مان

یکی از دانشگاهیان دانشگاه آزاد قائم‌شهر به خبرنگار ما گفت: حرف امروز ما در پای صندوق رأی، رأی‌مان است و با این رأی، مطالبات خودمان را به منتخب‌مان می‌گوئیم و اگر حرف‌های‌مان عمل بشود و یا نشود، باز ما هستیم و در چهار سال دیگر که با رأی خود حرف‌های‌مان را خواهیم زد، حال این منتخبان هستند که باید حساب کار خود را بکنند.