زیبایی گاهی اهرمی برای به‌ دست آوردن خواسته‌ها و دریچه‌ای برای تحقق آرزوهایی دور و دراز است. اما بعضی افراد به‌ اندازه‌ای در آن افراط و تفریط می‌کنند که نه تنها در پایان نتیجه عکس عایدشان می‌شود، بلکه ممکن است انتهای این مسیر برایشان به یک تراژدی دردناک تبدیل شود.
ایران پایتخت جراحی زیبایی بینی در جهان است؛ اما رویای زیبایی و مدل شدن فقط به مراکز درمانی و متخصصان و به جراحی بینی خلاصه نمی‌شود. در سالن‌های زیبایی و آرایشگاه زنانه سونامی کسب و کارهای زیبایی غوغا می‌کند.
طبق پژوهش‌های دانشمندان قدمت آرایش و زیبایی بانوان به ۴۵۰۰ سال پیش از میلاد بر‌می‌گردد. اشیا و لوازم آرایشی به جای مانده در تپه زاغه نزدیکی سقزآباد زنجان در همین زمینه است و شاهد این مدعاست. آرایشگران حوزه بانوان هرچند در سال‌های متمادی خدماتی بسیار ابتدایی داشتند و به صورت شغلی خانگی نمودار می‌شدند، اما با مجزا شدن آن در قالب واحدهای صنفی و قانونی به مکانی اختصاصی برای زیبایی بدل ‌شده‌اند.

زیبایی با اعمال شاقه
پاک‌سازی پوست، لیزر، تزریق ژل زیر پوست، کاشت نگین، بوتاکس گونه و پیشانی، سولاریوم تمام بدن، تاتوی ابرو و هاشور فعالیت‌های متداولی‌اند که اکنون در این سالن‌های زیبایی در جریان است و هر مشکل‌پسندی را وادار می‌کند زیبایی کوتاه‌مدتی را با قیمت عوارض خطرناک آن بخرد.
واژه‌هایی که این روزها در سالن‌های زیبایی متداول شده و به‌راحتی طرفداران زیادی پیدا کرده است، در حالی ‌که نه‌تنها تخلف محسوب می‌شود، بلکه عوارض زیادی اعم از فلج اندام فرد، ایجاد حساسیت، شوک، تغییر رنگ پوست و انواع بیماری‌های سرطانی را در پی خواهد داشت.
آرایشگرهایی از ظرفیت فضای مجازی سود می‌جویند و با تبلیغ در کانال‌ها و اینستاگرام با فالوئرهای زیاد توانسته‌اند طیف گسترده‌ای از مخاطبان را جذب کنند. واحدهایی که قرار بود فعالیتشان در حیطه امور زیبایی بانوان باشد، به بوتاکس، بافت مو، اکستنشن، کاشت مژه و ابرو، طراحی ابرو و به‌تازگی پرسینگ از جمله فعالیت‌هایی است که طی چند سال اخیر بدون در نظر گرفتن عواقب سوء آن مورد استقبال بانوان قرار می‌گیرد. اقداماتی که نه‌تنها از حیث حقوقی عملی غیر قانونی است، بلکه از جنبه‌هایی سلامت و بهداشت فردی و روانی هم افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد و دچار آسیب می‌کند.
تزریق ژل یا بوتاکس و امثال آن کارهایی کاملا تخصصی و پزشکی‌اند و ارائه این خدمات دخالت در امر پزشکی محسوب می‌شود که تحت عنوان «تداخل صنفی» در شعب تعزیرات حکومتی قابل رسیدگی است. اگر این عمل به موجب قانون جرم تلقی شود، رسیدگی محاکم به جرم ارتکابی مانع رسیدگی تعزیرات نیست.
بنابر اساسنامه اتاق اصناف و وزارت صنعت، معدن و تجارت، ‌آرایشگری، شینیون مو، کوتاهی مو، اصلاح صورت، فر یا صاف کردن مو، اپیلاسیون و در بعضی از واحد‌ها که دارای مجوز وزارت بهداشت هستند، ترمیم (تاتو) مو و ابرو جزو خدماتی است که آرایشگران مجاز به ارائه آن هستند.

بازی تجارت با وسواس‌های ظاهری زنان
رئیس انجمن متخصصان پوست مازندران در گفت‌وگو با همشهری گفت: طبق ضوابط، انجام هر گونه تزریق، بوتاکس و فعالیت پزشکی در آرایشگاه‌ها ممنوع و غیر قانونی است. اما روزبه‌روز این فعالیت‌ها در حال افزایش است و افراد زیادی را با عوارض آن درگیر می‌کند.
«امید نوربخش» با اشاره به عوارض غیر قابل بازگشت این‌گونه فعالیت‌ها اظهار کرد: به دلیل فعالیت افراد غیر‌متخصص و پزشکان غیرمرتبط، فرد دچار عوارض بسیار زیادی می‌شود که بیشتر آن‌ها دائمی هستند. استفاده از داروهای چینی می‌تواند باعث مشکلاتی چون آلرژی، حساسیت و حتی مرگ فرد ‌شود یا عوارض ناشناخته‌ای را در پی داشته باشد که بعدها شخص را درگیر آن می‌کند.
رئیس انجمن متخصصان پوست مازندران خاطرنشان کرد: کارهای زیادی برای رفع این معضل انجام دادیم که به نتیجه نرسید. اطلاع‌رسانی به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها، نشست‌های متعدد با معاون درمان دانشگاه مازندران و پیگیری‌های زیادی در این خصوص صورت گرفت، اما باید از سوی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اقدامات عملی صورت بگیرد تا موثر واقع شود.

تخلفات آرایشگاهی
مدیر اجرایی اتحادیه آرایشگاه‌های شهرستان آمل نیز در گفت‌وگو با همشهری گفت: آرایشگاه‌ها مجوز تزریق ژل و ارائه بوتاکس، لیزر و فعالیت‌هایی را که در تخصص پزشک است ندارند.
«عالیه فتحی» اظهار کرد: فعالیت‌هایی از قبیل آبرسانی پوست یا ماسک صورت مانعی ندارد، مگر این‌که برای درمان باشد که باید به پزشک مراجعه کرد. آرایشگرها می‌توانند در نحوه مراقبت از پوست به ماساژ، بخور یا به معرفی محصولاتی که نمایندگی آن را دارند اقدام کنند.

به نام زیبایی، به کام سودجویان
این کلید‌واژه‌هایی که قرار است زیبایی به همراه داشته باشند نتیجه‌ای جز عفونت‌های گوناگونی چون ایدز، هپاتیت، سرطان‌های پوستی، سوختگی موها، تبخال، گوشت اضافی، پریدن سوزن تتو در چشم و گودی پوست و بیماری‌های از این قبیل نخواهند داشت و زنان اغوا شده قربانی بازارگرمی‌های آرایشگاه‌ها خواهند بود.طبق بخشنامه‌های صادرشده، آرایشگاه‌ها فقط در حدود فعالیت‌های خود در زمینه آرایشی به بانوان باید خدماتی را ارائه کنند و فقط آرایشگاه باشند، نه کلینیک زیبایی.