سعید خطی، عضو هیئت مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران با بیان اینکه بهترین زمان برداشت پرتقال ۱۵ آبان به بعد می باشد،ادامه داد:استفاده از سورتینگ و صنعت بسته بندی با رنگ آمیزی صحیح محصول مرکبات از راهکار‌های اصولی و رایج سایر کشور‌های برخوردار برای حفظ سلامت و ماندگاری میوه‌ها است.

خطی اظهار داشت: حمل و خروج مرکبات بصورت فله‌ای به خارج از مازندران بدون بهره گیری از صنعت سورتینگ و بسته بندی، پائین بودن کیفیت محصول، قیمت گذاری غیرکارشناسی سودجویان و کم شدن میل بازار در خرید  از مشکلات زمان برداشت و عرضه مرکبات برشمرد.

عضو هیئت مدیره تعاونی سورتینگ داران مازندران گفت: توجه و اعمال مدیریت صحیح و نقش نظارتی دستگاه‌های مسئول مانند سازمان‌های جهاد کشاورزی و صنعت و معدن و تجارت در باره این موضوع، مهم و ضروری است.

خطی افزود:هرگونه اقدام غیرکارشناسی مانند برداشت زود هنگام پرتقال و رنگ آوری آن به علت نداشتن قند لازم و رنگ مناسب را به ضرر باغداران، فروشندگان و مصرف کنندگان دانست.

وی گفت: در مازندران ۵۰۰ واحد سورتینگ و بسته بندی وجود دارد که بیشتر آن‌ها به صورت سنتی و بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

مازندران با دارا بودن بیش از ۱۷۰ هزار هکتار باغ مرکبات، بیش از ۵۰ درصد مرکبات کشور را تولید و به بازار مصرف عرضه می‌کند.