رجب ماه پر برکتی است که اعمال بسیاری را می‌توان در این ماه به جای آورد و باید در این هنگام با انجام مستحبات خود را بیشتر به خدا نزدیک کنیم.

پیامبر اکرم(ص) فرمود: هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد، موجب خشنودی خدا می‌شود و غضب الهی از او دور می‌گردد و دری از درهای جهنم بر روی او بسته می‌شود.

اعمال ماه‌های رجب و شعبان، برای آماده شدن روح در میهمانی ماه مبارک رمضان است و برای درک عظمت ماه رمضان باید از قبل خود را آماده کنیم.

پیامبر اکرم(ص) فرمود: ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است.

مهدی مظلومی کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار ما، درباره شب لیله‌الرغائب، گفت: اولین شب جمعه ماه رجب را لیله‌الرغائب نام دارد و در این شب ملائک بر زمین نزول می‌کنند و هر کس می‌تواند آرزوهایش را بیان کند.

مظلومی درباره معنی لیله‌الرغائب، افزود: نامی عربی به معنی شب و بخشش است، در آموزه‌های اسلامی آمده که در این شب فرشتگان بر زمین نزول می‌کنند تا رحمت الهی را به جامعه بشری عرضه کند.

وی تصریح کرد: کلمهٔ «رغائب» جمع «رغیبه» به معنای چیزی که مورد رغبت و میل و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان بوده و بنابر معنای اول «لیله‌الرغائب» شبی که میل و توجه به عبادت و بندگی در آن بسیار است.

این کارشناس گفت: بندگان خدا در این شب گرایش زیادی به رفتن به در خانه خدا و ارتباط و انس با معبود خود را دارند.

این کارشناس پایهٔ معنای دوم «لیله‌الرغائب» را شبی دانست که در آن عطاء و بخشش خدا بسیار است و عنوان کرد: بندگان خداوند با توجه به بارگاه خدا و خشوع در برابر بزرگی خدا، شایستهٔ دریافت انعام و عطا و بخشش بی‌کرانهٔ خدا می‌شوند.

وی تصریح کرد: لیله‌الرغائب در سراسر جهان اسلام اجرا می‌شود و هر کس می‌تواند در این وادی برای دل خود اعمالش را انجام داد.

سارا ربیعی کارشناس الهیات در گفت‌وگو با خبرنگار ما، درباره اعمال شب لیله‌الرغائب با بیان اینکه برای این شب اعمالی را رسول خدا(ص) عنوان کردند که فضیلت بسیاری دارد.

ربیعی افزود: روز پنج‌شنبه اول ماه رجب روزه مستحب است و در شب جمعه مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه می‌شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم شده و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید باید خوانده شود.

وی تصریح کرد: هنگامی که دوازده رکعت اول نماز مربوط به لیله‌الرغائب تمام شد هفتاد بار ذکر «اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته می‌شود و پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سبوحٌ قدوسٌ رب الملائکه والروح» باید گفته شود.

این کارشناس الهیات با بیان اینکه پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم» گفته می‌شود، گفت: دوباره به سجده می‌رویم و هفتاد مرتبه ذکر «سبوح قدوس رب الملائکه والروح» را بیان می‌کنیم در این مرحله می‌توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست کرد.

وی به به روایتی از پیامبر اسلام درباره فضیلت این نماز عنوان کرد: پیامبر اسلام فرمود کسی که نماز لیله‌الرغائب را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می‌فرستد. پس او به آن فرد می‌گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی. میّت می‌پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده‌ام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوئیده‌ام. آن زیباروی پاسخ می‌دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.

هر انسانی برای تطهیر درون و نزدیکی با معبود باید با بجای آوردن مستحبات، خود را بیشتر به خدا نزدیک کند و برای نزدیکی به خدا می‌توان در همه حال یاد خدا بود و با به جای آوردن بخش کوچکی از مستحبات از گناهان کبیره نیز دور شد.