وزیر رفاه در یک برنامه تلویزیونی درباره طرح تحول سلامت، وضعیت خط فقر و بیکاری، حاشیه‌نشینی و انتشار فیش‌های حقوقی توضیح داد.

علی ربیعی در برنامه تلویزیونی دست‌خط درباره وضعیت هدفمندی یارانه‌ها و حذف برخی مردم گفت: در موضوع یارانه‌ها مسیر درستی نرفته‌ایم. می‌توانستیم در کم‌ کردن فقر بهتر عمل کنیم و با دادن شوک از طریق یارانه‌ها آن را کم کنیم اما اکنون چیزی است که مردم به آن عادت کرده‌اند و باید آن را جدا کنیم.

وی افزود: از طرفی نمی‌خواهیم سرک مالی بکشیم، چون در جامعه ناامنی روانی شدید ایجاد می‌کند، اکنون نیز توان اطلاعاتی ما بسیار رشد کرده و حدود ۴ میلیون نفر را از دریافت یارانه حذف کرده‌ایم، تعدادی برگردانده شده و تعدادی را اصلا نگرفته‌ایم.

ربیعی گفت: ما نباید اشتباه کنیم، حدود ۷ میلیون نفر در جامعه درآمد خیلی بالا و رفتار غیرقابل کنترل اقتصادی دارند اما حدود یک دهک تحت پوشش بهزیستی هستند که اگر به آنها کمک نکنیم با بحران تغذیه مواجه می‌شوند و با یک بیماری از یک طبقه به طبقه دیگر می‌روند و سرنوشت خانواده با بیماری یک فرد تغییر می‌کند.

وزیر رفاه گفت: طبقه متوسط نیز در کشور تعریفش مخدوش شده است. افرادی از نظر اقتصادی فرودست اما از نظر منزلت اجتماعی و فرهنگی فرادست هستند.

وی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود دولت از شیب انتخاباتی که رد شود یارانه‌ها را حذف می‌کند، گفت: متاسفانه در جامعه همه چیز را سیاسی تحلیل می‌کنیم که این آسیب می‌زند. بنده فعلا صلاح نمی‌دانم اوضاع خیلی تغییر کند و همین روال ادامه خواهد یافت. اکنون نیز برای ۳ گروه ۳ میلیون نفری پیامک داده‌ایم که اگر سوال یا اعتراضی دارند مطرح کنند. گام بعدی ما حذف ۳ میلیون نفر دیگر از طرح هدفمندی یارانه‌هاست.

وزیر رفاه همچنین درباره طرح تحول سلامت گفت: برای همه وزرا احترام قائلیم اما در منظر افکار عمومی نباید هر چیزی را گفت. فایده‌ای ندارد اگر در رسانه بگوییم دولت پول را دیر داده است. وزیر بهداشت قابل احترام است اما رسانه‌ای کردن بعضی از موضوعات مشکلی را برای مردم حل نمی‌کند.

وی ادامه داد: درست است که پیش‌بینی می‌شده فقط ۵ میلیون نفر افراد نیازمند داشته باشیم که برای آنها دفترچه بیمه صادر کنیم اما در یک بررسی دیدیم که ۱۱ میلیون نفر هستند. از طرفی امسال در بودجه سلامت ۱۶ هزار میلیارد تومان نیاز و سرانه هر نفر برای بیمه ۳۵ هزار تومان است. حالا اگر فرض کنیم که ۵ میلیون هم اضافه بیمه کردیم رقم کسری بیمه سلامت کجا و رقم این سرانه بیمه کجا؟ برخی آدرس غلط می‌دهند. در حال حاضر همپوشانی دفترچه‌های بیمه را هم حذف کرده‌ایم و ۲ میلیون نفر نیز از تعداد نیازمندان به بیمه کم شده است.

وزیر رفاه ادامه داد: با کمال صداقت می‌گویم وزارت بهداشت در شورایعالی بیمه یک رای نبوده و من همیشه پشت آن بودم اما هزینه‌هایی که برای طرح تحول دادیم کم نبود. ما برای ماندگاری پزشکان تعرفه‌ها را بالا بردیم. نمی‌گویم بد کرده‌ایم اما اشتباه ما این بود که منابع و مصارف را یکی نکردیم. کتاب ارزشگذاری نسبی که تدوین شد فکر می‌کردیم ۲۰۰ میلیارد بار مالی داشته باشد اما آمارهای وحشتناک‌تری داشتیم.

وی گفت: سیاست برنامه بیمه‌ای پوشش فقراست. حتی به نظر می‌رسد باید فقرا را بیمه تکمیلی رایگان کنیم، بنابراین در این طرح کارهای ارزشمندی انجام شده اما خطای من این بود که به گفته کارشناسان که گفتند بار مالی اینقدرها نمی‌شود اعتماد کردم و حالا به صراحت می‌گویم اشتباه کردم.

ربیعی افزود: در برنامه هدفمندی یارانه‌ها هم گرفتار شدیم. باید هر سال ۵۰۰ میلیارد تومان از آن به طرح تحول سلامت داده می‌شد اما همین برنامه با کمبود مواجه شد و تازه پول به آن هم تزریق کردیم.

وی افزود: عناوینی مانند دولت اشرافی غلط است، تخلف به این معناست که فرد چیزی نباید می‌گرفته و اگر گرفته دیوان محاسبات باید آن را بررسی کند. بنده حقوقم در هیات‌مدیره تامین اجتماعی در سال ۹۳ کمتر از ۹۲ شده و خیلی‌ها هم اینگونه‌اند. آنهایی هم که بیشتر گرفته‌اند دارند پس می‌دهند. به نظر می‌رسد ابهام قانون به این افراد اجازه داده بود بیشتر بگیرند.

ربیعی ادامه داد: ما نیز از زیرمجموعه خود همه را پس گرفته‌ایم. البته افراد باید خودشان نیز خویشتنداری کنند. اکنون آقای نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ۱۴ میلیون تومان حقوقش است که ۷ میلیون را پس می‌دهد. این را نباید فراموش کنیم که مطرح کردن موضوعات منفی مردم را خسته می‌کند.

وی در پایان گفت: برای برکناری مدیرعامل بانک رفاه به من فشار نیاوردند.