طاها رمضانی، عضو انجمن اقتصاد مقاومتی و از اساتید اقتصاد در خصوص افزایش رکود اقتصادی در کشور در کنار ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور گفت: یک ویژگی سرمایه گذاران خارجی این است که همزمان که برای کار اقتصادی وارد کشور می‌شوند، بیماری های اقتصادی خود را وارد کشور می‌کنند.

 

وی افزود: یعنی اگر در ابتدا بحران اقتصادی در آمریکا ایجاد شد، سیستم سرمایه داری در نظام آمریکا این بحران را به اروپا منتقل کرد و امروز هم اروپا به دنبال انتقال بیماری ها و مشکلات اقتصادی خود به کشورهایی مانند ایران است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی با تأکید بر اینکه مزیت سال های تحریم برای ایران این بوده است که از بحران های مالی دنیا به دور بوده است خاطر نشان کرد: نباید انتظار داشت با ارتباط گیری با اروپا و تلاش برای جذب سرمایه های آنها، مشکلات ما کمتر شود، بلکه ممکن است بحران های مالی آنها نیز به کشور سرایت کند.

 

رمضانی ضمن یادآوری این که اتصال سیستم بانکی ما به غرب بحرانهای غرب را هم به ما متصل می کند اذعان داشت: اگر ما بخواهیم کشور را از رکود خارج کنیم نباید به سمت مصرف گرایی برویم؛ به عنوان مثال وام های مصرفی که پرداخت شده است یعنی تلاش دولت بر این است که از سمت مصرف گرایی با رکود مبارزه کنند.

 

وی در ادامه گفت: باید اقدامات قانونی صورت بگیرد و گره های مشکلات تولید داخل به دست دولت باز شود؛ کل زنجیره تولید باید هدف قرار بگیرد و با یک حرکت جهادی از رکود خارج شود؛‌ متاسفانه دولت روحیه جهادگونه نداشته و عزمی برای خروج کشور از رکود در دولت وجود ندارد.

 

عضو انجمن اقتصاد مقاومتی همچنین تصریح کرد: اگر دولت برای عرصه تولید تلاش کند، مردم هم از دولت الگو می گیرند و شاهد خواهیم بود که در عرصه اقتصادی می توانیم ادعا کنیم که از رکود خارج شده ایم؛ فعالیت های داخلی دولت فعالیت هایی نیستند که یک کشور در شرایط رکود و بحران اقتصادی انجام می‌دهد.

 

رمضانی با بیان اینکه حدود ۳ سال از روی کار آمدن دولت یازدهم می گذرد و دولت هنوز وعده می دهد خاطرنشان کرد: یکی از علت های اصلی رکود اقتصادی، کمبود انگیزه های اقتصادی است؛ ممکن است در برخی از بخش های کشور سرمایه وجود داشته باشد اما انگیزه ای برای سرمایه گذاری وجود ندارد.

 

وی ضمن یاد آوری این که یکی از علت های اصلی رکود در ۳ سال گذشته کوبیدن دائم دولت بر طبل تحریم هاست؛افزود: وقتی مرتبا تأثیرات تحریم ها را به صورت اغراق گونه بر اقتصاد از همه تریبون ها اعلام کردند، ایجاد نا امیدی کرده و دیگر تمایلی برای ورود سرمایه ها به بخش تولید از بین رفت.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه اثر روانی تحریم بر روی دولت بسیار بیشتر از اثر عینی تحریم ها بود اذعان داشت: تفکر دولت در اقتصاد بر اساس تفکرات لیبرالی است و قطعا تلاش ها در دایره چنین تفکراتی در نهایت هم منجر به افزایش مشکلات اقتصادی در کشور می شوند چرا که پایه های اقتصاد از ریشه غلط است.

 

عضو انجمن اقتصاد مقاومتی اذعان داشت: ایرانی که قرار است الگوی کشورهای اسلامی باشد قطعاً باید در زمینه اقتصادی نیز بتواند الگوهای صحیحی را پیاده و اجرا کند، اولین کاری دولت باید انجام بدهد، این است که مبانی اندیشه ای اقتصادی در کشور را بازنگری کند تا زمینه برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در کشور فراهم شود.

 

رمضانی با تأکید بر اینکه سیاست های اقتصادی که در اروپا جواب داده است، نسخه مناسبی برای اقتصاد ایران نیست خاطرنشان کرد: وقتی دولت آب خوردن را هم به تحریم ها گره زد یعنی بازار را در یک حالت انتظار نگه داشت باعث شد که رکود در کشور به وضعیت بحرانی برسد.