در ادامه برشماری سلسله قابلیتهای مازندران در زمینه اجرای اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی، به ظرفیتهای مازندران در زمینه تولید دام اشاره میکنیم.
در حال حاضر وضعیت تولید دام در مازندران نشان میدهد که این استان ۶/۶ میلیون واحد دامی دارد و میزان تولیدات دامی استان مازندران ۹۲۶ هزار تن است.
در تولید گوشت سفید، مازندران با تولید ۲۱۵ هزار تن و معادل ۱۲ درصد از ظرفیت کشور، مقام اول این بخش را به خود اختصاص داد.
مازندران یکی از مراکز مهم تولید عسل ایران است که با تولید سالانه ۴ هزار تن در تولید این محصول، رتبه چهارم کشور را متوجه خود کرده است.
ظرفیت های مناسبی در تولید تخممرغ خوارکی در این استان وجود دارد، حالا چرا از این ظرفیت استفاده نمیشود در موارد دیگر در این ارتباط امکان بحث وجود دارد.
مرغلاین مازندران دارای هفت واحد اجداد به ظرفیت ۲۵۷ هزار قطعه با نژادهای مختلف است که برخورداری از ۲۰۵ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت بالغ بر ۶/۹ میلیون قطعه، از مختصات این واحد تولیدی است.
همچنین ۱۷ واحد مرغ تخمگذار فعال در سطح استان به ظرفیت ۵۸۹ هزار قطعه، دو هزار ۲۳۸ واحد مرغ گوشتی به ظرفیت اسمی هر دوره ۳۶ میلیون قطعه و نیز دارای ۳۹ واحد کارخانه جوجهکشی با ۵۹۰ دستگاه، تولید جوجه یک روزه استان سالانه حدود ۲۳۸ میلیون قطعه معادل حدود ۳۰ درصد تولید کشور، مازندران مقام اول در این بخش را در انحصار خود دارد.
آمارهای ذکرشده مربوط به وضعیت کنونی و عمدتاً تا پایان سال ۹۴ است و در سال “اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل” که در آن باید شکوفایی ظرفیتهای داخلی از طریق حمایتهای همهجانبه از فعالان تولیدی در رأس امور مسئولان قرار گیرد، انتظار بر افزایش چشمگیر این آمارها میرود.
در حال حاضر، هیچ واحد تولیدی فعال در عرصه دام مازندران را نمیتوان سراغ آورد که بدون مشکلات تهدیدگر مشغول فعالیت شکننده نباشد. بدین جهت، امیدها در این صنعت، معطوف اقدامات مسئولان مازندران شده تا در راستای نامگذاری امسال بتوانند به رونق هرچه بیشتر کسب و کار خود، که رفع محدودیتها برای افزایش ظرفیت تولیدی و ایجاد اشتغال بیشتر است، دست یابند.
در ادامه سلسه گزارشهای معرفی ظرفیتهای بخش تولید در استان مازندران، به ظرفیت بخش شیلات در گزارش بعدی خواهیم پرداخت.